Jaké jezdíte krosové pláště?
Aktuálně už třetím rokem Author Rolling Stone 700x42c - stojí asi 350Kč. Předtím jsem měl Schwalbe CX Comp 700x35c, které sice lépe jely na silnici, ale dlouho nevydržely. Ty Rolling Stony bych jako krosové univerzály koupil znova. Už proto, že jsem s nimi měl minimum defektů, zatímco ty Schwalby jsem lepil imrvére.
Tak to mám přesně opačnou zkušenost. :-)
CX-Comp zatím bez defektu. Najeto určitě přes 10kkm (na více kusech). Ale más pravdu, že se docela rychle sjíždí.
Rolling Stony jsem defektil co chvíli.Ale zase mají slušné vlastnosti i v terénu a jsou lehké.
To čumím, protože na Rolling Stonech jsem lepil letos jen jednou - na jaře při první jízdě, a to proto, že jsem je měl už slušně sjeté a jel přes novou silnici, kde se válely zbytky takového toho jemného ostrého štěrku. Po nákupu nových opět celý rok bez jediného defektu, i když jsem tu a tam na městě projel přes střepy atd.
Podle mě jsou to výborné univerzály na silnici i rozumný terén. Jel jsem s nimi i ten hnusný úsek Slatě-Kamzík na trase z Pradědu a šlo to.
CX Compy jsem lepil co chvíli, i když jsem s nimi najel mnohem méně než s R.Stonama.
Jaká je prosím tě skutečná šíře Rolling Ston pláště?
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41