Jaké kotouče - upgrade brzd
ja osobne by som asi zacal kotoucema. Neviem co tam zrovna mas, ale svojej manzelke som vymenil zakladne Alivia za SLX a rozdiel bol znacny
Mám tam SM-RT54 - základní bláto pro polymer. Myslíš, že je poznat i jen výměna kotouče se zachováním destiček?
Nikdy jsem si nevšiml (za studena) nějak zásadního rozdílu, když jsem vyměnil kotouč za jiný, dražší, ale při zachování stejného průměru a destiček. Nejlevněji, jak můžeš zvednout výkon brzd jsou jiné destičky. Poté většíma kotoučema, větší páka je dycky znát. A nakonec nahodit 4pístové třmeny..:-)
No, tímhle směrem uvažuju taky, jenže sintr destičky u mě znamenají rovnou i kotouče, takže když už, tak rovnou řeším i zvětšení.
203 / 180 ...
Základní bláto je SM-RT10. SM-RT54 je nejvyšší model z těch levných pro destičky B01S. Pak už jen Deore a vyšší, ale to je už na vyšší modely brzd.
Jj, pak je tam jiný rozměr destiček, kotouč z vyšší řady použít jde, akorát destičky B01s nebrzdí přesně po celé ploše kotouče ( zasahují kousek níž ke středu) a pozor u kotoučů o průměru 160 s hliníkovým unašečem, aby neškrtal o třmen - je to dost těsně.
To uz jsem ale psal pred 4 hodinami :-)
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41