Po vyreklamovaných druhých spd xtr9000 (pokaždé zemřely po cca 3k km) se dívám co jiného. Používá někdo Ritchey COMP XC V6 - cena i váha příznivá - jenom aby vydrželi víc jak 3-4k km. Příp. co jiného okolo 300gr.
Ahoj! Přihřeju si polívku v tomto vlákně... Sháním SPDéčka na silničku, chci ji jako doplněk k biku a jedny boty jsou pro mě jasná volba. Sh 520 nebo 540ky fungují super, nicméně - chci osekat váhu, tak bych vzal jednostranné. Jedniné běžně dostupné, které jsem dohledal jsou** Force FPC**.
Máte s nimi někdo osobní zkušenost? Případně, máte někdo tip na něco podobného v ceně kolem litru?
Je mi jasné, že magnesiové tělo nebude na věky (pokud vydrží tři, čtyři roky, tak paráda). S horším nastupování tak nějak počítám, na silnici člověk přece jenom necvaká tak často.
Jelikož jezdím na silnici, kde mám daný tyhle pedály: XT PD-M780
A teď pořizuju novýho horáka, tak bych tyto 780 chtěl hodit na něho a na silnicu pořídit nový. (na starým horákovi mám 520 a ty rozhodně přehazovat nebudu, páč na něm možná ještě budu jezdit ).
Určitě si tam chci dát zase mtb, abych neřešil dvoje boty apod. a hlavně už sem zvyklej.
Mám dva kandidáty
Který se teda jak koukám liší v ceně asi o litr a v hmotnosti asi o 30g :-)
Taky teď řeším, jaký pedály a když shrnu kritéria, tak XTR jsou na závodění ideální volba. Hlavní rozdíl je oproti ostatním řadám tloušťka profilu. Jsou tenší o několik mm, což dělá rozdíly na délkách klik a to nezanedbatelně...
Co se týká výdrže, tak to se uvidí, ale všechny SPD mi zatím vydržely desítky tisíc km a to bez nějakého problému.
Zdravim, chci koupit naslapne platformy, nasel jsem exustar e-pm823 a e-pm824, mate s nima nekdo zkusenosti? Zajimalo by me, jakou maji stranovou vuli, vysku a taky kolik toho vydrzi. Vzhledem k tomu, ze jsou temer stejne a lisi se jen designem, poctem pinu, hmotnosti a v rozmerech minimalne, koupil bych asi e-pm823 (libi se mi vice) i kdyz jsou tezsi. Kdyby mel nekdo navrh na podobne pedaly a stejne cenove urovni, klidne dejte tip.
Ahoj, oživím dotazem. Mám pedály xt m8000. Mám na nich asi po 13000km drobnou vůli. Na YouTube jsem našel jen běžnou údržbu, jak vyčistit a domazat, což jsem i průběžně dělal. Než do nich znova polezu, ví někdo na co se zaměřit? Čítám, že bude potřeba rozdělat spíš tu osku, nebo lze případně vyměnit ložisko? Díky za radu
Tento příspěvek vyhodnotili uživatelé jako nekvalitní nebo ofenzivní, a proto se nezobrazuje visibility
Kontakt pedálu s tretrou je dost důležitý. Záleží i na tom, jak moc je obroušená podrážka. Jde hlavně o stabilitu nohy v záběru. Proto někteří výrobci dělají modely s možností výměny podrážky, aby guma stále seděla na ose pedálu na obou stranách zámku.
Pomůžu si když k relativně měkké tretře https://www.kupkolo.cz/tretry-northwave-escape-evo-2-cerna_z125166/ použiji pedály např. Shimano PD-ME700 https://www.kupkolo.cz/pedaly-shimano-pd-me700_z110812/ , nyní mám 520ky. Pročítal jsem forum a údajně ta podrážka stejně není v kontaktu s tou rozšířenou částí. Jen snad nějaké Shimano tretry, ale ty stejně nedělají v mé velikosti. Mám ty NW (vel.49) a nemůžu sehnat nějaké s tužší podrážkou. Předtím jsem měl NW Origin2 (index tuhosti 10) ale už se nevyrábí.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Po vyreklamovaných druhých spd xtr9000 (pokaždé zemřely po cca 3k km) se dívám co jiného. Používá někdo Ritchey COMP XC V6 - cena i váha příznivá - jenom aby vydrželi víc jak 3-4k km. Příp. co jiného okolo 300gr.
520ky mám přes 4 roky. Max jednou ročně dotáhnu pružinu aby nedocházelo ke samovycvakávání. Jsem s nima maximálně spokojen. Zažité mají fakt hodně.
Nejlepší spdčka jsou ty které vyklapnou vždy když mají a v kterých nezamrzá sníh a dá se do nich zaklapnout díky tomu celoročně.
Ahoj! Přihřeju si polívku v tomto vlákně... Sháním SPDéčka na silničku, chci ji jako doplněk k biku a jedny boty jsou pro mě jasná volba. Sh 520 nebo 540ky fungují super, nicméně - chci osekat váhu, tak bych vzal jednostranné. Jedniné běžně dostupné, které jsem dohledal jsou** Force FPC**.
https://www.cycology.cz/pedaly-force-naslapne-fpc-road-jednostranne-str-p85053/
Máte s nimi někdo osobní zkušenost? Případně, máte někdo tip na něco podobného v ceně kolem litru?
Je mi jasné, že magnesiové tělo nebude na věky (pokud vydrží tři, čtyři roky, tak paráda). S horším nastupování tak nějak počítám, na silnici člověk přece jenom necvaká tak často.
To byla reakce na silniční Force.
Chtěl bych se optat na jednu věc.
Jelikož jezdím na silnici, kde mám daný tyhle pedály: XT PD-M780
A teď pořizuju novýho horáka, tak bych tyto 780 chtěl hodit na něho a na silnicu pořídit nový. (na starým horákovi mám 520 a ty rozhodně přehazovat nebudu, páč na něm možná ještě budu jezdit ).
Určitě si tam chci dát zase mtb, abych neřešil dvoje boty apod. a hlavně už sem zvyklej.
Mám dva kandidáty
Který se teda jak koukám liší v ceně asi o litr a v hmotnosti asi o 30g :-)
XT PD-M8000
XTR PDM9000
Když se na to dívám, tak ty 8000 mají stejnou hmotnost jako 780. To sou uplně stejný?
Případně co z toho byste doporučili? Nebo to je prašť jak uhoď?
XTR např. nereznou, někomu vadí někomu ne, já na ně přecházel z 540 a jsem max spokojený.
Aha, tak tohle mě zrovna nevadí, tak nejspíš ty 9000 brát tedy nebudu.
Díky za info.
Léta jsem jezdil SPD Acomp 2, vydržely neuveřitelně, nerezly. V tomto byly 540 zklamáním a XTR posun o velký kus k lepšímu oproti obojím.
Taky teď řeším, jaký pedály a když shrnu kritéria, tak XTR jsou na závodění ideální volba. Hlavní rozdíl je oproti ostatním řadám tloušťka profilu. Jsou tenší o několik mm, což dělá rozdíly na délkách klik a to nezanedbatelně...
Co se týká výdrže, tak to se uvidí, ale všechny SPD mi zatím vydržely desítky tisíc km a to bez nějakého problému.
XT taky ne. M780 mi neorezly za +-15000km nikdy a M8000 za 1500 taky zatim ne. Brody, bláto, zima nezima...
520 v pohodě.
Ahoj, mám už čtvrté shimana M520 , jak na fullu, tak na ht , tak na silničce.
Budu potřebovat nové jedny, chci se zeptat jestli se vyplatí připlatit za M8000 Xtčka? Jestli to vůbec poznám a v čem?
Jiné než m520 jsme nikdy neměl tak nevím :) díky
Zdravim, chci koupit naslapne platformy, nasel jsem exustar e-pm823 a e-pm824, mate s nima nekdo zkusenosti? Zajimalo by me, jakou maji stranovou vuli, vysku a taky kolik toho vydrzi. Vzhledem k tomu, ze jsou temer stejne a lisi se jen designem, poctem pinu, hmotnosti a v rozmerech minimalne, koupil bych asi e-pm823 (libi se mi vice) i kdyz jsou tezsi. Kdyby mel nekdo navrh na podobne pedaly a stejne cenove urovni, klidne dejte tip.
Ahoj, oživím dotazem. Mám pedály xt m8000. Mám na nich asi po 13000km drobnou vůli. Na YouTube jsem našel jen běžnou údržbu, jak vyčistit a domazat, což jsem i průběžně dělal. Než do nich znova polezu, ví někdo na co se zaměřit? Čítám, že bude potřeba rozdělat spíš tu osku, nebo lze případně vyměnit ložisko? Díky za radu
Zdravím, má někdo prosím zkušenosti s pedály Bontrager Comp MTB?
Taky se zeptám, na starém kole mám toto:
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/deore-m6000/PD-M424.html
Nikdy jsem jiné SPD neměl, takže nemám srovnání s pedály bez ohrádky a přemýšlím, co na nové kolo. Jestli klasiku bez ohrádky nebo třeba tohle:
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/deore-m6000/PD-M424.html
Váhu neřeším, použití spíš klidnější jízdy v lehčím terénu nebo lehčí traily.
Díky
Chci koupit dceři (7 let) SPD pedály... Stačí tohle nebo mám vzít něco lepšího? https://www.kupkolo.cz/pedaly-shimano-pd-m520_z95/
Asi nejdůležitější je, aby z nich šlo lehce a bez velké sily ven!
U pedálů DEORE XT M8100 https://bike.shimano.com/en-US/product/component/deore-xt-m8100/PD-M8100.html je údajně větší plocha která je v kontaktu s botou. Jak jsou na tom ty XT PD-M8100 oproti M520? Poznal bych rozdíl s měkčí botou (Bontrager Foray)?
Kontakt pedálu s tretrou je dost důležitý. Záleží i na tom, jak moc je obroušená podrážka. Jde hlavně o stabilitu nohy v záběru. Proto někteří výrobci dělají modely s možností výměny podrážky, aby guma stále seděla na ose pedálu na obou stranách zámku.
https://www.kolarnastore.eu/75-mtb-srs--dezen--gray-45-48/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwyo60BhBiEiwAHmVLJeAmLrGdFlyx6WTd23nyPdvJkQKsmiGMdmCmYk7i4yvrVDH9jm9cQhoCLncQAvD_BwE
Jinak si myslím, že když někomu vyhovují boty do 2000 a pedály za 500, tak rozdíl pozná hned až začne víc jezdit...:)
Hoj pánové, mám dotaz.
Je nějaký rozdíl s samočistící schopnosti mezi pedály M520, M540 a M8100? Na CX se mi ty M520 šíleně zanáší. Pomůžu si s jiným modelem? Díky
Pomůžu si když k relativně měkké tretře https://www.kupkolo.cz/tretry-northwave-escape-evo-2-cerna_z125166/ použiji pedály např. Shimano PD-ME700 https://www.kupkolo.cz/pedaly-shimano-pd-me700_z110812/ , nyní mám 520ky. Pročítal jsem forum a údajně ta podrážka stejně není v kontaktu s tou rozšířenou částí. Jen snad nějaké Shimano tretry, ale ty stejně nedělají v mé velikosti. Mám ty NW (vel.49) a nemůžu sehnat nějaké s tužší podrážkou. Předtím jsem měl NW Origin2 (index tuhosti 10) ale už se nevyrábí.