Jaké zvolit kotouče ?
otazka – dosli mi SM RT-86 na 6 dier. v baleni je kotuc, sroby 6ks, tie komicke poistne podlozky 3ks ale neni tam ta velka strieborna podlozka. ma tam byt ale ju treba dokupit alebo neni aj tak k niocomu? vsetko doslo v originalnom baleni.
Tak bud tam dej ty 3, nebo jen pojisti srouby nejakym vhodnym pripravkem.
ja by som ale chcel aj vediet ci to ma byt sucast dodavky alebo nie.
a neni mi ani celkom jasne na co tam ta podlozka je?
ti 3ks poistne chapem aj ked som ich este nikdy v zivote nepouzil.
http://techdocs.shimano.com/…30753731.pdf
mělo by to být součástí balení
Já bych řekl, že nemělo.
Oni totiž v průběhu změnili typ podložek. Nejprve tam byla kombinace těch dvou typů přes sebe jako je na obrázku kterým začal a jak to je popsané v techdocs.
Nově je to už jinak a je tam jiný typ podložek, které jsou tlustší a nejsou už ohýbací. A pro ně si myslím, že je to tak správně, že tam už jsou samotné (jak jsou tlustší tak to stačí).
Ten novější způsob mi přijde lepší.
Je to přesnš tak, jak píšeš. Kupoval jsem tyhle kotouče před pár týdnama a taky jsem zjišťoval informace. Nové kotouče už maj jen ty tři pojišťovací podložky, stříbrná (fixing washer) se nedodává. Jen zapoměli japonští soudruzi tuhle změnu zanést do tech. dok.
Podle rozkresu by tam melo byt oboje, i ta velka i ty 3ks malych.
Jenže rozkres existuje pouze jeden a jak píšu výše, tak typy podložek jsou dvoje různé.
Mám doma oboje a dlouhodobě oboje jezdím. Tedy jak starší typ, kde mám obě dvě tenké na sobě, tak novější tlustší jedinou. A oboje funguje dlouhodobě bez problémů.
pekne, jedno lepsie jak druhe. co s tym teraz? mam to znahat alebo ak to pojde dotiahnut kaslat na to? inak to na ziadnom z asi 4 shopov co bezne kupujem ako samostatny komponent nevidim.
ok, jasne, som slepy vid Jaké zvolit kotouče ?
Ja to tak taky chapal, ze bud jedna nebo druha verze.
Ale i na firemnich fotkach toho kotouce maji vyfocene oboji soucasne:)
Nechci zakládat zbytečně novej thread, ale dneska mi dorazily SM-RT86 – volně ložený bez originál balení a k nim jen šrouby (ne s tou trojhrannou hlavou, ale klasický kulatý v sáčku) – ale co je hlavní, bez podložek – neni u nich ani ta jedna velká, tak ani ty malý. Reklamovat nebo už neni nutný používat podložku? Z toho co jsem četl, tak je tam buď ta velká nebo 3× malý na jeden kotouč – já nemám ani jedno a nevim, jestli když je to do hliníkovýho unašeče, jestli se to může dotáhnout rovnou bez podložek a neni v tom problém. Díky za info …
Odkud jsi? Ty menší podložky bych doma možná někde našel, ale poštou to řešit nehodlám.
Jako člověk, co moc nečte návody, jsem používal tyto kotouče docela dlouho bez podložek a bez problémů.
ja som tam teda jak pisem vyssie mal len tie male ale uprimne absolutne nechapem k comu tam nejake komicke pseudopodlozky hrubky 2× alobal su, kludne bych proste nasroboval kotuc a jazdil. mi to prijde podobne jak tie shimano drotiky co by mali byt prevlecene cez sroby na strmeni brzdy.
Kulatý šrouby jsou OK, sáček taky. Ale podložky jsou špatně.
Mě dorazil jeden kotouč v origo krabici a za 14 dni jsem objednal v jiném eshopu druhej, a ten dorazil jen v sáčku, ale byl komplet i s podložkama.
Díky za reakce, asi vyřešeno – prodejce se omluvil a podložky posílá samostatně. Kulatý šrouby vidim, že jsou asi OK – já vycházel z návodu, kde jsou trojhranný kvůli těm ohybacím podložkám, ale tady podle fotky vidim, že asi existuje zase nová varianta podložek, který se nezahybaj.
Rekl bych, ze se zahybaji vsechny, takze pokud mas kulaty hlaicky, tak jsou ti stejne podlozky k prdu.
Ona tam zadna stejne byt nemusi, staci loctite na sroub.
Třeba tady to tak neni – kulatý hlavičky a nezahybací podložky – řekl bych stejně, jako posílal LRRTM nahoře …
Nové kulaté hlavičky mají na spodní straně mírné vroubkování, které se zasekne po utažení o ten nový typ podložek, tedy u nového typu řešení žádné ohýbání.
Tak v tom pripade jako bych nic nerekl, toto jsem netusil.
Taky jsem tam v zivote nedaval podlozky. Na srouby trosku lepidla a cus