Jaký bowden a lanko?
Ty bovdeny aligator byla moje nejhorší koupě v téhle oblasti – tvrdé nepoddajné, akorát to dělalo problémy.
Na nové kolo jsem vzal teflonem potažená lanka Aligator a k tomu bovden Jagwire L3 – ale zatím nemám zkušenost.
Obecně – pokud to jde, tak natáhnout vedení k přehazovačce v kuse, takhle to pak může vydržet i několik let. Když to nejde, tak nekrytá místa zajistit pomocí trubiček a speciálních koncovek.
souhlas, tyhle pletený aligatory už nikdy
Souhlas. Co jsem poslední 2 kusy natáhl jako jeden, nemám s řazením problémy. Letos jsem tam preventivně nacpal 1 ml maziva, ale počítám, že to vydrží ještě dlouho.
http://www.bike-forum.cz/…big/sup5.jpg
Dřív se mi vždy vytlačilo bahno kolem zadní stavby a lanko jej natáhalo do bowdenu.
Vidis, a ja s LY-186 uplne bez problemu. Vozim to tak X let ( obcas bovden i lanko vymenim). Prijde mi, ze to chodi hladceji nez u klasickych. Ale je pravda, je jsou tvrde a nepoddajne – ted se chystam na zmenu ramu, kde bude bovden vedeny v kuse, tak jsem koupil XTR – uvidime, jake to bude v primem porovnani.
Copak?
Chci se houpat – treba to alespon castecne pomuze tem zadum – komplet zmenim posed ;-)
Houpat na cem?
96
To jako Merida?
jj, puvodne to mel byl Yeti ASR Alloy 2009, akorat uz neni (teda je, v Cine, a za rozumne prachy, akorat DPH + Clo to hodne navysi, tak za to mi to nestoji). A ta Merida se mi fakt libi. Hodne jsem premyslel, hledal, cetl recenze na B-F i jinde… K tomu prijdou Easton vlastovky.
Exik bude mit radost;)
Pravděpodobně ti pomáhá, že to máš vedené kolem trubky obloukem. Kdybys to vedl kolem hlavy z druhé strany, tak by to asi vypadalo jinak. Jak se má ten bovden více ohýbat na malém poloměru, tak je nahouby.
Ano, je to tim. U zenina biku jsem to musel predelat. Radilo to, ale nebylo to ono.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41