Ahoj. Chystám se nechat si přeplést kola z důvodu poškození předního, jehož ráfek již neseženu a nechci mít každé kolo jiné. Jezdím lehčí terén, většinou zpevněné cesty a nějaké maratony, mám 80kg. Doporučíte mi nějaké lehké ráfky 29" s 28 dírami? Jde mi především o to, do jaké jít šířky. Měl jsem tam Black Jack Ready23 (vnitřní šířka cca 23mm). Jezdím duše a pláště Tufo XC12 šířky 2,25, které se mi zdály, že ve stávajícím ráfku dobře držely, ale zároveň z mně doposud neznámých příčin kolo hlavně na štěrku dost plavalo, daleko víc než na starém kole 26x2,0. Tak když už jdu do změny, nechám si poradit, zda jít do širších ráfků, jestli to něco řeší. Děkuji.
Pokud to plavalo nejčastěji je nevhodná šířka pláště vs vnitřní šířka ráfku. Vhodné nafouknutí beru jako samozřejmost.
Black Jack Ready23 je hlína za pětikilo. Okolik je lepší ten zbytek? Přední osa to přežila? Ložiska nechtějí už repas? Proč řešit přeplétání a nekoupit komplet set přední zadní ?
Ahoj, sháním ráfek na xc/maraton. Vyplatí se levný čínský karbon, cca 4 tisíce za kus? Nebo je to riziko? Na ali jsou pozitivní reakce, ale ty se nemusí zakládat na dlouhodobých zkušenostech. Chtěla bych se dostat pod 450g, ideálně i pod 400g. S hliníkem jsem téměř bez šance. Nechám si poradit i s případnou alternativou z alu.
Cenový strop do 5 tisíc za rafek. Měla bych se bát čínských ráfků s mojí váhou 55kg?
Ahoj, dívám se po širším ráfku, kam by dobře sedly 2.4 WT gumy, tzn. tak 30mm vnitřní šířku. Teď mám nějaké základní Mach1 ráfky, takže cokoli bude lepší. Jsem dost těžký (s výbavou a kolem to bude kolem 120 kg), ale zase nejezdím nějakou divočinu (XC a lehčí traily). Můžete mi něco doporučit? Našel jsem DT Swiss E532 nebo H552, ale klidně se podívám po čemkoli jiném. Cenově bych se rád pohyboval tak do 1500, ale pokud to bude mít smysl, tak není problém něco přihodit. Budu to používat bez duší. Výška ráfku by měla být do 20mm (zrovna jsou koupil krátké ventilky do těch starých ráfků a nerad bych kupoval jiné :-)).
Přidám se s dotazem. Popraskal mi zadní ráfek u niplů a tak vybírám vhodný pro mou hmotnost okolo 112kg +-. Původní byl RemerxRX2027. Byl mi navržen DT 511 s vnitřní šířkou 30mm. Mám v zadní stavbě docela málo místa a nyní s 27mm vš. a pneu 2,25" je to tak nadoraz i s případným házením. Předpokládám že s 30mm vš to bude ještě horší? Našel jsem v diskuzích tyto s 25mm vš
DT Swiss EX 471 a DT Swiss XM 421 Jsou OK? Vzít raději tu 471 u které píšou vhodné na enduro apod? Rozdíl je cca 65g což myslím asi nepoznám. Nejezdím žádné peklo a spíš klidnější XC..
prosím o radu, jaké vybrat 29'' ráfky, aby byly co nejlevnější ale spolehlivé.
Mám staré xc kolo, které slouží jako záložní, případně jako zimák, ale jsou na něm z výroby otřesné ráfky Stout, na kterých se plášť velice neochotně vyzouvá z patky, nahazuje se strašně těžko a i přes kvalitní montpáky je pouhá výměna duše peklo.
Oproti silničce na které jezdím primárně, měním duši na tom xc snad 10 krát déle, zkoušel sem i vyměnit pásku za tenčí tubeless, ale nepomohlo to, proto řeším nový ráfek.
Mám 65 kg, pláště vozím širší 2,25 - 2,4 palců.
Nejde mi o upgrade, fakt jen o spolehlivost a nízkou cenu na zimáku.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Dnes je na XC standard 25-30 mm vnitřní šířky. Volil bych dle obutí. Hliník DT Swiss, karbon třeba toto https://www.eiecarbon.com/goods/details/S29C27D22
mám s nimi vynikající zkušenosti.
Taky bych být tebou pouvažoval nad bezdušovým řešením, má hodně benefitů
Doba se posunula , dnes je XC i 29x2,4 pneu.
Pokud to plavalo nejčastěji je nevhodná šířka pláště vs vnitřní šířka ráfku. Vhodné nafouknutí beru jako samozřejmost.
Black Jack Ready23 je hlína za pětikilo. Okolik je lepší ten zbytek? Přední osa to přežila? Ložiska nechtějí už repas? Proč řešit přeplétání a nekoupit komplet set přední zadní ?
https://www.dtswiss.com/en/components/rims-mtb/cross-country/xr-391
Ahoj, sháním ráfek na xc/maraton. Vyplatí se levný čínský karbon, cca 4 tisíce za kus? Nebo je to riziko? Na ali jsou pozitivní reakce, ale ty se nemusí zakládat na dlouhodobých zkušenostech. Chtěla bych se dostat pod 450g, ideálně i pod 400g. S hliníkem jsem téměř bez šance. Nechám si poradit i s případnou alternativou z alu.
Cenový strop do 5 tisíc za rafek. Měla bych se bát čínských ráfků s mojí váhou 55kg?
Ahoj, dívám se po širším ráfku, kam by dobře sedly 2.4 WT gumy, tzn. tak 30mm vnitřní šířku. Teď mám nějaké základní Mach1 ráfky, takže cokoli bude lepší. Jsem dost těžký (s výbavou a kolem to bude kolem 120 kg), ale zase nejezdím nějakou divočinu (XC a lehčí traily). Můžete mi něco doporučit? Našel jsem DT Swiss E532 nebo H552, ale klidně se podívám po čemkoli jiném. Cenově bych se rád pohyboval tak do 1500, ale pokud to bude mít smysl, tak není problém něco přihodit. Budu to používat bez duší. Výška ráfku by měla být do 20mm (zrovna jsou koupil krátké ventilky do těch starých ráfků a nerad bych kupoval jiné :-)).
Díky
Přidám se s dotazem. Popraskal mi zadní ráfek u niplů a tak vybírám vhodný pro mou hmotnost okolo 112kg +-. Původní byl RemerxRX2027. Byl mi navržen DT 511 s vnitřní šířkou 30mm. Mám v zadní stavbě docela málo místa a nyní s 27mm vš. a pneu 2,25" je to tak nadoraz i s případným házením. Předpokládám že s 30mm vš to bude ještě horší? Našel jsem v diskuzích tyto s 25mm vš
DT Swiss EX 471 a DT Swiss XM 421 Jsou OK? Vzít raději tu 471 u které píšou vhodné na enduro apod? Rozdíl je cca 65g což myslím asi nepoznám. Nejezdím žádné peklo a spíš klidnější XC..
Ahoj,
prosím o radu, jaké vybrat 29'' ráfky, aby byly co nejlevnější ale spolehlivé.
Mám staré xc kolo, které slouží jako záložní, případně jako zimák, ale jsou na něm z výroby otřesné ráfky Stout, na kterých se plášť velice neochotně vyzouvá z patky, nahazuje se strašně těžko a i přes kvalitní montpáky je pouhá výměna duše peklo.
Oproti silničce na které jezdím primárně, měním duši na tom xc snad 10 krát déle, zkoušel sem i vyměnit pásku za tenčí tubeless, ale nepomohlo to, proto řeším nový ráfek.
Mám 65 kg, pláště vozím širší 2,25 - 2,4 palců.
Nejde mi o upgrade, fakt jen o spolehlivost a nízkou cenu na zimáku.
Moc díky za rady.
je otazka, jestli je na vine rafek nebo plast.
Plášťů jsem tam měl několik, vždycky byl problém.
jestli tam mas rafek pro bezdusove plaste, muzey pouzit jakykoli dusovy. plast se bude nasazovat snaz.
Se ti možná víc vyplatí vyměnit celé kolo, než přeplétat. Co tam je za osu, uchyceni kotouče a počet drátů?
ráfek 36děr ideál 25 vnitřní bezdušový na E grevl 28-29" hliník.který. Dík