Kalkulačka převodů
Tak kazeta 11-42 byla chybně 10 ale v 11 je do rozsahu stejná, tak to nic neřeší.
Kliky 36-22 jsou takhle orig na Epicu 2016 a řadí to úplně bez problémů.
Už začínám chápat, proč se mi tenhle konkrétní 2x10 zamlouval.
2 ememem1: V čem ten rozsah není přibližný ani omylem?
max, min ratio je skoro stejné
Rychlosti při stejných kadencí se liší jen na menší placce a minimálně.
Tak ono neni 2x11 jako 2x11. Rozdil 10z na plackach se da pochopit na 3x9, kde ma kaheta mensi rozsah.
Ja mam 10-42 kazetu a prevodniky 24/36. Takze rozsah 0,61-3,82 coz je rozsah 626%.
Ta uvadena 2x10 ma jen 540%,.to je o jeden prevod do pomala a jeden do rychla min.
ok, sorry,rozsah je, imho je ale odstupnovanie druhej varianty je jak to povedat..blbe. som to tak dost dlho vozil a som si nedavno v alpach uvedomil, ze v hornej casti posledne tri prevody su vzdy take ze bud nevladezm alebo slapem do prazdna. som to teraz vymenil za 11-34.
Ty nejlehčí převody jsou na kole opravdu občas za trest, teda pokud už má uživatel něco najeto. Připravuju se na přechod na Eagla na 27,5" s 36T, tak jsem preventivně přestal řadit nejmenší pastorek, abych po přechodu nebyl moc rozhozenej. Takže do prudších kopců co mam v okolí místo 0,69 jezdim na druhej pastorek 0,78 a při rozumný fyzičce se to dá vyjet (udržet rozumnou kadenci) a jako bonus jsem pak nahoře rychlejc než kdybych naprázdno točil 0,69. Prvních pár vejšlapů to byl trošku boj, pak jsem to dal párkrát na mokrym listí a snad jsem si už zvykl. Je možný, že mi někde bude ten 0,69(0,71) chybět, ale za to zrychlení do ostatních kopců to stojí.
Já mám nejlehší převod 0,61 a do několika krpálů co mám v okolí si ho velmi pochvaluju. :)
Nebud mekky a supni tam 11-32.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41