Kalkulačka převodů
Mám něco podobného jednoduše v excelu - zadám si na několik řádků různé převodové poměry podle zubů, obvod kola podle tabulek, spočítám kolik metrů to ujede na jedno šlápnutí a pak tam dám někde do jednoho políčka konstantu kadence a spočítá mi to rychlost. Kadenci si pak měním tak, aby mi vycházelo kolik km/h si pamatuju, že na daný převodový stupěň asitak většinou jezdím.
Když potřebuju další kolo, zkopíruju řádky se vzorcama a změním poměry a obvod.
Zkoušel jsem cvičně porovnat s tím, co vychází tobě a +- stejné. Akorát trochu víc (1-3 desetiny km/h) se to liší u maximálky - podle mne tam někde možná zbytečně zaokrouhluješ - počítej to všechno nezaokrouhlené nebo zaokrouhlené např. na 6 des. míst (hlavně všechny mezivýsledky) a zaokrouhluj to pak až všechno pouze pro zobrazení.
Proč to nedělat složitě když to jde jednoduše, že.
No ono to někomu takto může vyhovovat (když s excelem neumí a stačí mu to mít spočítané +- nahrubo), i to přednastavení kazet a předních táců může být přínos (když se to někomu nechce vypisovat), akorát když je toho tam tolik, tak se z toho strašně blbě vybírá...
Možná to nějak setřídit na výběr podle největšího nebo nejmenšího kolečka na kazetě a na klikách.
Chtělo by to i volbu kadence - když ji někdo nezná, ale ví třeba, kolik km/h při daném převodu jezdí, tak ji podle toho může odhadnout - a pak se podle toho může orientovat.
Volba kadence tam je.
našel jsem jen volbu kadence pro export do CSV - a zase jsme u excelu (ve kterém se to CSV samozřejmě otevřelo se zmršenými datovými typy) - to není úplně uživatelsky příjemné...
ta volba kadence neni pro export do CSV ale pro vsechny data....
Tak to musel zmrzit excel, predpokladam ze se to exportuje s desetinou . a tvuj excel pouziva , :(
Ten online kalkulátor to počítá naprosto normálně a hlavně si tam můžeš jednoduše vybrat kazetu a kliky, nemusíš nic složitě vypisovat ani kopírovat. Ale tak když někdo potřebuje chodit pro rohlíky na benzinku...
ten výběr právěže moc jednoduchý není, když skroluješ přes 20 stránek než v tom chaosu najdeš tu správnou kazetu... (hledal jsem 14-28z 7 stupňů a bylo to přesně jak popisuju)
On je problém, že si tam kdokoli může zbytečně uložit klidně už existující kazetu, podle názvů moj bicikel a moje hlavně Češi a Slováci. Bohatě by stačilo mít filtr s divokým znakem, třeba napsat 14-*-28 nebo seřadit vzestupně podle prvního a posledního prastrojku. Stačí napsat aspoň počet zubů prvního prastrojku a těch stránek s kazetami už bude jen cca 5 a to se dá.
Přesbě tak.
zkoušel jsem to předtím a nešlo mi to (moc jsem ani nevěřil, že to půjde)
...ale když mi teď potvrzuješ, že by to mělo jít - podařilo se mi to zadání 14 zubů a následné omezení výběru - takže OK
ale nebylo to moc intuitivní, kliknul jsem několikrát kamsi doprava než se to zadařilo - možná je problém i v prohlížeči (mám tu Edge).
Vím o tom, časem se na to kouknu, ale bohužel na to není moc času. Precejenom ten kod je uz dost let stary a tech kazet/prevodniku uz je tam moc... :(