Kdy vyměnit plášť mtb?
Tak ty vnitřní prolisy jsou na předním ještě vidět. Na zadním už skoro ne.
Jakmile zmizí ze zadního uplne tak vyměním oba pláště a bude to.
Na zadním v pohodě stihneš otočit 2, možná i 3, než sjedeš přední tak, aby začal ztrácet.
Idealni je zadni vyhodit, predni dat na zadek a dopredu novy.
Ideální je především vepředu vozit RoR :). Pak ale tahle taktika nejde…
proč by nešla?
Protože pokud chceš vozit vepředu RoR a vzadu RaR tak už nemůžeš přehazovat přední plášť za zadní…
sjetý RoR je jako nový RaR:-D
Jenže se vzadu hodně rychle sjíždí… A co já otočím na cca 8k km tak 1 RoR a 3 RaR, tak kdybys točil jen RoR, tak při měnění ve stejný fázi jich potřebuješ tak 6 nebo 7. A stejně by měl vzadu ve většině podmínek horší vlastnosti…
Přesně tak. Při kombinaci větší držák vepředu je nesmysl prohazovat přední dopředu.
S mojí výdrží plášťů stejně není co prohazovat. Já jsem vlastně ještě na předním kole žádný Schwalbe plášť ještě nesjel. Ani nevím kolik mi tam vydrží, je možné že tak 10tis. km (odhaduju dle zadního kdy sjedu a dle toho, že jsem měl některé kousky něco přes 5tis. km vepředu a k výměně daleko).
Takže pokud přední dříve nezničím jinak, tak měním jenom zadní a přední drží a drží.
Při kombinaci větší držák vepředu je nesmysl prohazovat přední dopředu.
Tuhle větu trochu nechápu, šlo by to nějak vysvětlit?
To byl překlep. Mělo být přehazovat přední dozadu.
Vozíš (vozíte někdo) taky RoR/RaR kombinaci ? Foukáte taky RoR méně, aby lépe držel v zatáčkách při náklonu do boku ? Při 35 PSI do boku nedržel, při 30 to byla „o dost větší lahoda“.
Tak hlavně přední foukám vždy méně než zadní ať tam mám RoR nebo ne. A foukám většinou 25/30psi, tedy přední RoR a jiné 2,25 Schwalbe většinou na 25psi (objemnější 2,35–2,4 Schwalbe foukám vždy ještě méně kolem 20psi).
Já začal jezdit poměrně nedávno. Tak nějak pocitově jsem přední 2,25 NN nafoukal na cca 2,3psi. Pak jsem začal číst na bike-foru o valivém odporu a štípání duší.. Tak jsem to fouknul na 30psi, rozbil jsem si v zatáčce v lese hubu a už zase jezdím na 2,3psi :).
Takže ano, přední foukám méně kvůli větší jistotě a pohodlí v terénu.
Na 2,3psi? To jsi nejsem jistý, jestli by udrželo samotné kolo bez jezdce bez dosednutí až na ráfek :-)
Jak se normální českej most může roztáhnout o 17 metrů?
No normálně..bylo teplo…
Kdes takovej most viděl…
na Berounce., tak jsem se spletl v desetinný čárce…
Tak on se rotzáh o metr sedmdesát??? A ven!
Já nepudu…
Jo, v průměru tak o 0.2 atm míň. Akorát v bahně skoro stejně. Ono je to dost daný tím, že na předním kole máš míň váhy, takže je menší riziko trefení ráfku. Plus tomu pomáhá i vidle.
vzadu RoR Tlr navíc ojetý už je hodně velký koledování o defekt
poslední komentář: 9. 7. 2026 o 13:34
poslední komentář: 1. 7. 2026 o 16:06
poslední komentář: 1. 5. 2026 o 22:32