Klub majitelů vychytávek OneUp Components
Dotaz na novou sedlovku… mám 180cm / inseam 82mm (naboso), tedy o něco kratší nohy. Aktuálně vozím Fox Transfer 150 (Hightower L, délka sedlové trubky 450mm). Z rámu ji mám vysunutou cenťák a půl. Nové kolo (Bronson V3 L) o necelej cenťak delší (459mm). Zvažoval jsem, že bych si u nového kola přidal cenťák zdvihu a vzal sedlovku 180mm a sundal ji na 160mm. Jen mám strach, aby už 160mm nebylo moc, když bude v extrému plně zasunutá do rámu (kam se nejspíš vejde - i 180mm OneUp má kratší Insert Lenght než 150mm Transfer).
Jestli dobře uvažuju, tak 180mm -> 160mm bude fakt na hraně a můžu narazit. Nebo mám jít pro jistotu 150mm? Ono by to asi stačilo, ale když je tam možnost…
Taky si nejsem moc jistej, jakou roli tam bude hrát ten "actuator", co Oneup dává k vybraným SC rámům. Pokud to chápu správně, tak na jakékoliv rozměry by nejspíš mít vliv nemělo.
Zkusil bych napřed transfer 150 co máš, pořádně s novým ráme bych to poměřil. Pak bych koupil delší, pokud se vleze. Moje zkušenost je, že i jeden cenťák poznám a pomůže to.
Ten nový bazmek 2.1 konečně tahá za lanko a ne za bowden, což je podle mě blbost, hlavně u rámů, které mají vstup zvenku sedlové roury. Chod páčky tím dost trpí, není tak hladký, jak by být mohl.
Počkej, ale Bronson V3 v L nemá 459mm sedlovku?
Ha máš pravdu, zkopčil jsem špatný řádek v geo. Mám další necelý 2 cm k dobru. Tím pádem jestli platí to, co jsi mi psal do SZ (že do Bronsona L se vejde minimálně 275mm), tak můžu nejspíš vklidu vzít 180mm a možná ji nakonec budu snižovat ještě méně, než jsem chtěl. Díky moc, už jsem chtěl pro jistotu objednávat 150mm.
Ještě se zeptám… předpokládám, že dropper v2 asi neumí pomalejší výsun jako Transfer. Nebo?
umi ale je to hodne o citu na pace, u transferu je ta rychlost dadkovatelna mnihem lepe a narovinu je transfer je lepsi sedlovka
V čem ještě? Popravdě jsem s Transferem spokojenej, ale skoro dvojnásobek ceny není málo. Navíc jsem chytil po první vyjížďce vakl (do stran). Malej ale stejně mě trosku vadí, když se třeba učím po zadním a vyvažuju, tak mi vadí jak se sedlovka hejbne.
Podle mě nebudeš muset snižovat vůbec. Ta sedlovka má nejmenší zástavbovou výšku ze všech, takže tam dáš 180mm a ještě ti bude pár cm z rámu čouhat.
Jendoduchá matematika - Fox má minimální zástavbovou výšku 209mm, čouhá ti z rámu cca 25mm a tvůj rám je o 20mm delší nežo Brosnon. To znamená že máš u Bronson místo na cca 250mm a One Up má ve 180mm výšku 213mm. Klidně bys tam nacpal i 210mm verzi.