Klub majitelů vychytávek OneUp Components
Zdarec, po letech přemýšlím o teleskopce. Líbí se mi one up V2. Je tam prý servisovatelné patrona. Problém je že zdvih 210mm je vyprodaný. Je rozdíl v patrně u sedlovky V2, 1? Jde taky rozebrat a udělat servis?
Pokud servisovatelnou myslíš dofukovací, tak tu má V1 i V2. Až V3 má uzavřenou hydraulickou patronu.
A V1 má jinej zámek sedlovky (hýbe se bowden, ne lanko), což může být u některých rámů trochu problematické.
Bude to má první teleskopka. Rozebíratelnou myslím, že ji mohu odvzdušnit, vyčistit. Většina patron se dnes mění. Proto hledám teleskopku kterou plně oservisuji doma. Zatím si na kole dělám vše sám.
Standardně se taky jen mění. Jde rozmontovat v případě bastleni
Jsem bastlič:-) Co jsem tak četl, plně servisovatelné stojí cca desítku i více. Potřebují servis a samozřejmě servisní kit. U levné sedlovky Giant, max1 atd, vyměním patronu a jede se dál. Pořád váhám. Jsem konzerva a vždy mi trvá než se rozmyslím. Každopádně díky všem za rady.
Ono to hlavně neni potřeba, ta V2ka se ukazuje velmi spolehlivá, funguje roky bez rozebírání patrony. Jednou za rok se udělá servis šasi a patrona dofoukne, toť vše.
Presne jako Max1Evo....sem tam namazat pod matici a jednou za rok prifouknout.Na Nordestu mám starou tak tri/čtyři roky
Až budu kupovat novou chtěl bych One up kvůli nízké matici a 210.Ale chtěl bych systém co mam ted..s dofukovanim
Funguje bez problémů 2 až 3 roky, pak začne velice zlobit. A přitom stačí vyměnit jeden malinkej o-kroužek případně pružinku. V2 je v tomhle super. V3 už ne.
Díky za rady
OneUp V1 mi funguje už sedmým rokem :-). Jenom před zimou dofukuju patronu a vyčistím + namáznu bushing.
Jednou jsem jí rozebral (patronu ne), vyčištil a namazal SRAM Butter a je tam novej bushing. Jinak jen domazávám/dofukuju. Asi tomu pomáhá ta clona z duše :-)
Verim na ochranu...vidim jsk mi funguje Pike u ktereho jsem mel od zacatku ten delsi blatník, kterej fakt držel kluzaky bez bordelu
No já mám na Oneup v2 210 po pár vyjížďkách ťukance od kamínků. Asi tu jsou nějak ostrý, protože to samé jsem měl po chvíli i na předešlé vidlici. Taky jsem pak uvažoval nad nějakou ochranou sedlovky, ale asi bych ji za chvíli namotal do kola:)
Nicméně se utěšuji tím, že na oneup ťukance neva, protože je tam uzavřená patrona, takže ze sedlovky nemá přes těsnění co vytékat ani utíkat. Jen se dostane víc bordelu na bushing.
Si kup PostFender ;-)
Díky moc