mate prakticke zkusenosti s kombinovanim uchyceni Shimano I-spec EV (tedy napr. brzdy BR-M8100 - "nove" XT) a Shimano I-Spec II (napr. radici paky rady 8000 pro 11rychlostni kazetu)? Zajimalo by mne, pokud jak brzdy tak radici paky budou mit svou objimku, tak jak se to vedle sebe vleze na riditka a nejaka realna zkusenost, jizdni komfort, moznost polohovani brzdovych pak, aby se na ne dobre dosahlo a tak podobne. Zvazuju tuto kombinaci, ale v obchode me presvedcuji, ze ty uchyty jsou nejake jine, ze to vedle sebe nepujde a ze s brzdami XT 8100 bude potreba dat i radici paky stejneho oznaceni.
Ahoj, řadiče s I-Spec II od XT nahoru jsou kompatibilní s I-Spec EV - vyhodíš pouze mezikus pod páku. Kámen do objímky brzdy tam je, možná ale budeš muset použít kratší šroub (u XTR jsem musel, mám kombinaci XTR SL-M9000 a XTR BR-M9100)
Tak problém vyřešen....nevím jak se mi to povedlo ale prohodil sem si ty kameny mezi sebou z m8000 a m8100.každej je jinak dlouhej proto to nepasovalo.diky za reakce
Zdravíčko chlapi. Jezdím převod Shimano 1x11 a neplanuji přechod na 12 ku. Včera mě uz po druhé za 3 roky vytekla brzd kapalina ze zadniho třmenu na kotouč. Mam x let stare brzdy M8000. A řazení mam i spec II. Přemýšlím že koupim nove brzdy M8100 nebo 8120 4 pistek. Musím kupovat tu přechodku od wolftoot za 900 nebo teda stačí jen vyhodit ten mezikus a pouzit jiny sroub. Abych zachoval řazení m8000 přidělané na páce m8100. Děkuji
No ty brzdy mají něco za sebou a koupim třmen a udělá to zase. Navic pri výměně třmenu zaplatim o mnoho vic peněz pri montáži, odvzdušnění. Spíš se přikláním k nove zadni brzdě. Jen potřebuji vědět zdali stare řazení m8000 i spec II pujde s malou upravou i na novou páku i spec EV ?
Jo tak já myslel že si to budeš dělat sám, nevím kolik to stojí v servise ale výměna třmenu je práce na 10 minut včetně odvzdušnění. Pokud na to nemáš věci tak asi fakt vyjde líp celá brzda.
Jinak odpověď máš výše, jestli máš XT řazení tak to jde s vyhozením toho mezikusu.
Vyměň jen třmen. Částečná kompatibilita tam je, ale řazení, teda alespoň pro mě, bylo v blbý pozici - trošku utopený. Koupil jsem raději i nové řazení.
Nooo to je kamen úrazu. Ja řazení na objimku nechci. Nelíbí se mě to. A Další 1000kč navíc. To radši risknu jen nový třmen. Přední brzdu objednat můžu.
Ahoj, vozil jsem 11x razeni xtr na brzdových pakach XT8100, tj I spec EV , jen jsem mel podložku mezi řazením a brzdou, ta kostička je o trošku delší a i když byl šroub z razeni úplně utazeny, tak se řazení trochu hybalo
Trochu oživim, mám brzdovou páčku MT501 která by měla mít iSpec II, existuje nějaká redukce nebo něco na ispec EV? Mám v plánu koupit XT Di2, tak jestli kupovat objímkovou verzi nebo ispec
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Ahoj, řadiče s I-Spec II od XT nahoru jsou kompatibilní s I-Spec EV - vyhodíš pouze mezikus pod páku. Kámen do objímky brzdy tam je, možná ale budeš muset použít kratší šroub (u XTR jsem musel, mám kombinaci XTR SL-M9000 a XTR BR-M9100)
Funguje to bez problémů. Jen jsem vyhodil mezikus od řazení a dlouhý vyměnil šroub za kratší. Nic víc není potřeba.
Po utáhnuti je mezi prehazkou a objimkou škvíra a hejbe se to
Tak problém vyřešen....nevím jak se mi to povedlo ale prohodil sem si ty kameny mezi sebou z m8000 a m8100.každej je jinak dlouhej proto to nepasovalo.diky za reakce
Zdravíčko chlapi. Jezdím převod Shimano 1x11 a neplanuji přechod na 12 ku. Včera mě uz po druhé za 3 roky vytekla brzd kapalina ze zadniho třmenu na kotouč. Mam x let stare brzdy M8000. A řazení mam i spec II. Přemýšlím že koupim nove brzdy M8100 nebo 8120 4 pistek. Musím kupovat tu přechodku od wolftoot za 900 nebo teda stačí jen vyhodit ten mezikus a pouzit jiny sroub. Abych zachoval řazení m8000 přidělané na páce m8100. Děkuji
No ty brzdy mají něco za sebou a koupim třmen a udělá to zase. Navic pri výměně třmenu zaplatim o mnoho vic peněz pri montáži, odvzdušnění. Spíš se přikláním k nove zadni brzdě. Jen potřebuji vědět zdali stare řazení m8000 i spec II pujde s malou upravou i na novou páku i spec EV ?
Jo tak já myslel že si to budeš dělat sám, nevím kolik to stojí v servise ale výměna třmenu je práce na 10 minut včetně odvzdušnění. Pokud na to nemáš věci tak asi fakt vyjde líp celá brzda.
Jinak odpověď máš výše, jestli máš XT řazení tak to jde s vyhozením toho mezikusu.
Jj ale řazení zas za dalších 900 se mi kupovat nechce...A na objimku uz vubec ne.
Vyměň jen třmen. Částečná kompatibilita tam je, ale řazení, teda alespoň pro mě, bylo v blbý pozici - trošku utopený. Koupil jsem raději i nové řazení.
Nooo to je kamen úrazu. Ja řazení na objimku nechci. Nelíbí se mě to. A Další 1000kč navíc. To radši risknu jen nový třmen. Přední brzdu objednat můžu.
Ahoj, vozil jsem 11x razeni xtr na brzdových pakach XT8100, tj I spec EV , jen jsem mel podložku mezi řazením a brzdou, ta kostička je o trošku delší a i když byl šroub z razeni úplně utazeny, tak se řazení trochu hybalo
Ano půjde
Trochu oživim, mám brzdovou páčku MT501 která by měla mít iSpec II, existuje nějaká redukce nebo něco na ispec EV? Mám v plánu koupit XT Di2, tak jestli kupovat objímkovou verzi nebo ispec