malý dotaz, zkoušel jste někdo kompresorek z ledničky použít k foukání kol????
teď jsem byl ve sběrných surovinách a pár kompresorů se tam válelo, tak mě napadlo, že by to možná šlo přizpůsobit, nemám totiž velkou pumpu...
a pokud to někdo má, kolikpak to umí tlaku
díky
Sam jsem to nezkousel, ale uz dlouho se na to chystam, protoze v jednom shopu to tak maji a tvrdili, ze to v klidu nafouka i galusky na 12ATM
Jen je problem, ze to fouka hodne pomalu - dloho trva, nez se nafouka treba nejaka 2,2ka plast.
Jde to, kdysi jsme to měli doma, než jsme si pořídili pořádný kompresor. Zkuste se zamyslet i nad autokomresory na 12V napájenými z nějakého zdroje (nabíječky, nebo přímo z auta). Stojí do 500 (ten co mám ale dělá poměrně kravál) Fouká na velký tlak, ale pomalu
Kompresor z ledničky se určitě nechá použít k foukání kol. Používají to modeláři na stříkací pistole. Podívám se, někde bych měl mít návod. Pokud to najdu, tak to zašlu.
a mě takýýý... já já já já ho chci.. bože bože.. to máte s těch blembáků, když potřebujete návod i na tohle..
Pokud má někdo zájem, tak zašlu návod na: Jak správně smrkat. Jak správně sedět na sedle. Jak správně foukat kolo. Jak správně oblíkat elas?áky (aby je někdo nenosil na hlavě) he he
Jestli je pro tebe maturita nasazení helmy, která je na panty, tak to tě do bot obouvá maminka a tatínek ti oblíká přes hlevu dres a dělá u toho bu bu bu Martínečku bu bu bu.. Pak Tě posadí na kolo a roztlačí tě ne?
Opravdová Matura jak říkáme mi mazáci je nasazení a zavázání šátku za jízdy v terénu! I na to mám taháka jestli chceš? Musíš už pochopit, že helma není to pravé pro tvé pohodlí a zdraví..
Apropó, klidně si to prosaď.. Založ new diskusi za zrušení "Pepazdepa" a uvidíme kdo s koho! A doma tě neučily, že máš bejt slušnej a wohleduplnej ke starším? Drž se toho a nic se ti nestane.. he he he
bobo, pravopis neřeš, důležitý je obsah! Můžu to po sobě začít číst jestli chceš nebo to prohnat kontrolou, ale stejně je lepší originál.. Vystihuje to člověka :)
:-)))
jezis ja te zeru:-).presnej opak padlisty,to se mi libi.a co vic,ty ses i vtipnej:-)
nekdo si mysli ze padlista je vtipnej(patrne si to mysli on sam:-)),ale s tebou to nema lehky:-)
Vzdycky se to zaradi dobre. Si na to uz sakra zvykni. Uz bys to mohl snad pochopit. Kam jinam bys to chtel zaradit?
No i kdyz clovek, ktery potrebuje navod ke kompresoru s jednou trubickou dovnitr druhou ven a napajecim kabelem..... :)))
Musis asi stravit hodne casu pri cteni navodu na kuchynske noze, ne? :)
Hele bud tak laskavej a zklidni dusi... Kdyz jsem rikal ze se mi to blbe zarazuje, tak jsem to myslel vazne... Nemusis hnedka do nekoho rejpat! A hlavne neopodstatnnene... Zkus se drzet hesla "mlceti zlato"
celkem bezna vec. mam ho nekde odlozeny, radeji nyni pouzivam poradyn kompresor i ze vzuchojemem. S tim kompresorem vsak byla potiz, tlacil totiz olej do vzduchu -asi uz byl dost vybehany. foukal pomalu, ale jiste.Pokud vim vytlacil i 8 atm.
také jsem o tom uvažoval, ale koupil jsem autokompresorek na 12 V (takový asijský šunt) za 250,-? Kč a zdrátoval trafo s usměrňovačem a je to vyřešeno. Dělá strašlivý kravál, ale funguje.
mam ho doma a je to uplne v poho, uz je to druhy, prvni se mi podarilo strhat, foukani trva docela dlouho, ale zavisi to taky na kompresoru ten prvni foukal rychleji. Bezne foukam 110 PSI.
A merit se to da i na kompresoru - staci mezi hadici a slausek dat budik. :)
kompresor z ladnicky som pouzival cele roky. Na galuskaci ktory bolo treba fukat kazdy den. Daval asi 8 ATM (120 PSI???), na dofuknutie galusky potreboval snad 10-20 sekund.
Neprskal olej - mozno to bolo tym, ze som mal od neho asi 5 metrovu hadicu. Dolezite je aby stal v zvislej polohe, inac ten olej skutocne nasaje.
Navod je velmi jednoduchy - odrezes tie dve trubky, na sanie das nejaky filter vzduchu - u mna to bola krabica od filmu s molitanom nasiaknutym olejom, na vyfuk das manometer a vysokotlaku hadicu a cely kompresor podopries tak aby stal zvisle.
Bol to ale taky obrovsky model asi z roku 1970. Mozno tie dnesne uz tak dobre nefunguju. Na nafukanie kolesa od auta S100 poterboval asi 5 minut.
Použít kompresorek z lednice na foukání kol tě nebude téměř nic stát! Nevím proč tu mluvíte o tom "až sem někdo dá popis", vždy? je to jednoduchý jak facka..
Dal jsem na vývod kompresoru modrou tlakovou hadici, ktará se bez dalších úprav dá použít rovnou na ventilek kola a foukáš. Můžeš si koupit i nástavec jako je u pump na zacvaknutí, pak nemusíš hadici držet. Samozřejmě aby ti to nevystřelovalo hadici, tak musíš zapáskovat konce.. To je celý..
Používám to 2 roky a je to nafoukaný raz dva.. a hlavně to nedělá kravál, takže foukám v bytovce klidně o půl noci.. Jestli tě něco kolem zajímá, tak se prej, ale myslí, že není co dál řešit..
Kompresor z ledničky používám v cykloservisu na foukání kol už pár let a k naprosté spokojenosti. Natlačím v pohodě i 7 MPa (víc jsem prozatím nepotřeboval). Troufám si říct, že i plášt 2,3 palce nafoukám stejně rychle (a bez námahy) jako velkou ruční pumpou.
Kompresor jsem vytáh ze staré vyhozené ledničky (nebo ve sběrných surovinách je k mání za cca 50 kč), v bazaru jsem koupil nějaký starý ruský manometr s potřebným rozsahem (0 - 10 MPa), v mototechně jsem koupil nějakou tlakovou hadičku přiměřeného průměru. Dal jsem to do kupy a jedu.
kompresor jsem nakonec sehnal (a že to trvalo, objel jsem tři sběrné místa, jedne šroťák, volal do dvou servisů, a až v posledním výkupu železa to měli…) je to nějaký novější dokonce, při stejné velikosti fouká 2× víc. ALE. Má ta ludra nějakou ochranu, takže když ho vypnu, nemůžu ho zapnout dřív než po minutě. Do té doby jenom bzučí. Přišel jsem na to, že nemá rozběhové relé, ale rozběhový kondenzátor, prostě je tam taková destička a na ní připláclé plechy, a za tím je rozběhové vinutí. Když tuhle pí*ovinu obejdu, kompresor startuje hned. Já ale nechci čekat minutu, nenapadá někoho co s tím? Nějakým odporem to přemostit? Zapojit k tomu další kondenzátor aby se vybil rychleji? Jak to vlastně funguje? To se jako nabije a pak nepropustí proud nebo co? Jediné co mě napadlo je udělat spínač, který po každém vypnutí skratuje ten kondenzátor, tím by ho měl vybít, a jak se kompresor spustí, tak se to rozepne a tím nevyhodí pojistky… takhle to vypadá vevnitř
Až Georgeho fotka jeho díla mě rozhoupala napsat. Opravdu to provedl pěkně.
Strýček měl kdysi v dílně velkej velkej vzdušník a na něj napojené 4 kompresory z chladničky.
Já si chtěl jeden také vyrobit. Kompresory jsem měl 3 a jako vzdušník jsem měl připravenou 25l expanzní nádobu ze zrušeného topení. Nakonec jsem koupil hotovej klasickej Einhel. Ale tu expanzku pořád mám, jen nevím jakej má maximální přípustnej tlak.
Tohle mě totálně fascinuje, chtěl bych něco takovýho umět udělat, ale de to totálně mimo mě… To ste všichni vyučený ze školy, nebo se to dá naučit i samostudiem? Levej nejsem, blbej taky ne, ale kde bych sháněl vysvětlení základů (a pozdějc pokročilejších záležitostí) třeba práce s elektřinou vůbec netušim, jednou sem hledal na netu a překvapivě sem na googlu nic nenašel…
Tohle mě totálně fascinuje, chtěl bych něco takovýho umět udělat, ale de to totálně mimo mě… To ste všichni vyučený ze školy, nebo se to dá naučit i samostudiem? Levej nejsem, blbej taky ne, ale kde bych sháněl vysvětlení základů (a pozdějc pokročilejších záležitostí) třeba práce s elektřinou vůbec netušim, jednou sem hledal na netu a překvapivě sem na googlu nic nenašel…
Je nějaká možnost předělat 12V autokompresor na zapojení do sítě 240V? Mám redukci autozapalovač/240V, ale píšou že maximální proud je 1A, přičemž ten kompresor bere asi 4A. Tak to by asi nebylo ideální řešení…
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Tož to by mě taky zajímalo. A jestli k tomu někdo máte nějaký odkaz nebo popisek, zveřejněním uděláte službu celému bikerstvu. Díky moc předem.
Sam jsem to nezkousel, ale uz dlouho se na to chystam, protoze v jednom shopu to tak maji a tvrdili, ze to v klidu nafouka i galusky na 12ATM Jen je problem, ze to fouka hodne pomalu - dloho trva, nez se nafouka treba nejaka 2,2ka plast.
Jde to, kdysi jsme to měli doma, než jsme si pořídili pořádný kompresor. Zkuste se zamyslet i nad autokomresory na 12V napájenými z nějakého zdroje (nabíječky, nebo přímo z auta). Stojí do 500 (ten co mám ale dělá poměrně kravál) Fouká na velký tlak, ale pomalu
Kompresor z ledničky se určitě nechá použít k foukání kol. Používají to modeláři na stříkací pistole. Podívám se, někde bych měl mít návod. Pokud to najdu, tak to zašlu.
Tak návod jsem našel, pošlu ti to na mail. Doufám, že ti to pomůže.
díky, možná začnu i modelařit, nebo airbrush na ráma a přilbu??? (:-D
Mohl bych te taky poprosit o zaslani? Prosim...
a mě takýýý... já já já já ho chci.. bože bože.. to máte s těch blembáků, když potřebujete návod i na tohle..
Pokud má někdo zájem, tak zašlu návod na: Jak správně smrkat. Jak správně sedět na sedle. Jak správně foukat kolo. Jak správně oblíkat elas?áky (aby je někdo nenosil na hlavě) he he
Jak si uvázat šátek, atd... To je mateřská školka. Ale maturita Jak si nasadit před jízdou helmu - to nemáš ;-)
Jestli je pro tebe maturita nasazení helmy, která je na panty, tak to tě do bot obouvá maminka a tatínek ti oblíká přes hlevu dres a dělá u toho bu bu bu Martínečku bu bu bu.. Pak Tě posadí na kolo a roztlačí tě ne?
Opravdová Matura jak říkáme mi mazáci je nasazení a zavázání šátku za jízdy v terénu! I na to mám taháka jestli chceš? Musíš už pochopit, že helma není to pravé pro tvé pohodlí a zdraví..
To je vec nazoru. Mi pripada nasazeni helmy pohodlnejsi nez vazani satku a hlava v jednom kuse zdravejsi.
špatnej názor, zamítá se.. 5ti denní zákaz zalogování se do BF! ((Prááásk)) odklepnuto a běží ti trest..
Ty mi připomínáš toho borce ze Skoumalovy písničky o sousedovi, jak pořád padá na hlavu: "To musí škodit na mozek ..." "On v hlavě žádný nemá"
Neboli - někteří jedinci helmu opravdu nepotřebují.
špatnej názor, zamítá se.. 10ti denní zákaz zalogování se do BF! ((Prááásk)) odklepnuto a běží ti trest..
PS:to může říct jen ten kdo má zapařeno z blembáku..
NEjradši bych tu prosadil zrušení tvýho nicku a registrace. nudíš mě.
a ty si kdo ty vitamíne? Bavíš mě..
Apropó, klidně si to prosaď.. Založ new diskusi za zrušení "Pepazdepa" a uvidíme kdo s koho! A doma tě neučily, že máš bejt slušnej a wohleduplnej ke starším? Drž se toho a nic se ti nestane.. he he he
Kdybych byl Admin, dal bych ti titul JARIN ... se vsemi dusledky
Kdyby byl Bavorov co Prachatice.. Buďte rádi, že tu sem, byla by tu občas hrozná nuda.. :(
Kdyby, kdyby. Kdyby babička měla kule, byl by to dědeček. Já ti fandím, jen tak dál. A už máš helmu, spor?áku?
;))
Opravdová Matura jak říkáme mi mazáci určitě nebyla z češtiny, že ne?
Opravdová Matura jak říkáme mi mazáci určitě nebyla z češtiny, že ne?
bobo, pravopis neřeš, důležitý je obsah! Můžu to po sobě začít číst jestli chceš nebo to prohnat kontrolou, ale stejně je lepší originál.. Vystihuje to člověka :)
Obsah je důležitý. Hlavně v hlavě...nebo aspoň v šátku, že ;-
:-))) jezis ja te zeru:-).presnej opak padlisty,to se mi libi.a co vic,ty ses i vtipnej:-) nekdo si mysli ze padlista je vtipnej(patrne si to mysli on sam:-)),ale s tebou to nema lehky:-)
ó díky.. vždycky rád přijímám uznání od kolegů šátkařskejch :)
Diky moc!!!
Diky moooc!!! Snad se to uz dobre zaradi...
No nic no... :-(( Napisu dekovny mejl :-))
Hmm to je zajimave... tedka se to zaroadilo dobre... :-/
Vzdycky se to zaradi dobre. Si na to uz sakra zvykni. Uz bys to mohl snad pochopit. Kam jinam bys to chtel zaradit? No i kdyz clovek, ktery potrebuje navod ke kompresoru s jednou trubickou dovnitr druhou ven a napajecim kabelem..... :))) Musis asi stravit hodne casu pri cteni navodu na kuchynske noze, ne? :)
Hele bud tak laskavej a zklidni dusi... Kdyz jsem rikal ze se mi to blbe zarazuje, tak jsem to myslel vazne... Nemusis hnedka do nekoho rejpat! A hlavne neopodstatnnene... Zkus se drzet hesla "mlceti zlato"
Odpovidal jsi na prispevek seppa, ne? Tak je to zarazeny dobre a dokonce dvakrat. Kam bys to chtel lepe zaradit?
Mame ho a foukam s nim furt. Tlak ale musis merit necim jinym.
celkem bezna vec. mam ho nekde odlozeny, radeji nyni pouzivam poradyn kompresor i ze vzuchojemem. S tim kompresorem vsak byla potiz, tlacil totiz olej do vzduchu -asi uz byl dost vybehany. foukal pomalu, ale jiste.Pokud vim vytlacil i 8 atm.
také jsem o tom uvažoval, ale koupil jsem autokompresorek na 12 V (takový asijský šunt) za 250,-? Kč a zdrátoval trafo s usměrňovačem a je to vyřešeno. Dělá strašlivý kravál, ale funguje.
mam ho doma a je to uplne v poho, uz je to druhy, prvni se mi podarilo strhat, foukani trva docela dlouho, ale zavisi to taky na kompresoru ten prvni foukal rychleji. Bezne foukam 110 PSI. A merit se to da i na kompresoru - staci mezi hadici a slausek dat budik. :)
kompresor z ladnicky som pouzival cele roky. Na galuskaci ktory bolo treba fukat kazdy den. Daval asi 8 ATM (120 PSI???), na dofuknutie galusky potreboval snad 10-20 sekund.
Neprskal olej - mozno to bolo tym, ze som mal od neho asi 5 metrovu hadicu. Dolezite je aby stal v zvislej polohe, inac ten olej skutocne nasaje.
Navod je velmi jednoduchy - odrezes tie dve trubky, na sanie das nejaky filter vzduchu - u mna to bola krabica od filmu s molitanom nasiaknutym olejom, na vyfuk das manometer a vysokotlaku hadicu a cely kompresor podopries tak aby stal zvisle.
Bol to ale taky obrovsky model asi z roku 1970. Mozno tie dnesne uz tak dobre nefunguju. Na nafukanie kolesa od auta S100 poterboval asi 5 minut.
Použít kompresorek z lednice na foukání kol tě nebude téměř nic stát! Nevím proč tu mluvíte o tom "až sem někdo dá popis", vždy? je to jednoduchý jak facka..
Dal jsem na vývod kompresoru modrou tlakovou hadici, ktará se bez dalších úprav dá použít rovnou na ventilek kola a foukáš. Můžeš si koupit i nástavec jako je u pump na zacvaknutí, pak nemusíš hadici držet. Samozřejmě aby ti to nevystřelovalo hadici, tak musíš zapáskovat konce.. To je celý..
Používám to 2 roky a je to nafoukaný raz dva.. a hlavně to nedělá kravál, takže foukám v bytovce klidně o půl noci.. Jestli tě něco kolem zajímá, tak se prej, ale myslí, že není co dál řešit..
Kompresor z ledničky používám v cykloservisu na foukání kol už pár let a k naprosté spokojenosti. Natlačím v pohodě i 7 MPa (víc jsem prozatím nepotřeboval). Troufám si říct, že i plášt 2,3 palce nafoukám stejně rychle (a bez námahy) jako velkou ruční pumpou. Kompresor jsem vytáh ze staré vyhozené ledničky (nebo ve sběrných surovinách je k mání za cca 50 kč), v bazaru jsem koupil nějaký starý ruský manometr s potřebným rozsahem (0 - 10 MPa), v mototechně jsem koupil nějakou tlakovou hadičku přiměřeného průměru. Dal jsem to do kupy a jedu.
nemohl byste sem nekdo dat fotku jak to vapada, si to nedokazu poradne predstavit
Jasně, dá se s tim foukat i auto - trvá to trochu déle ale nafoukne to pořádně - jeden mám doma.Pavel.
pokračuju zde, tu to má vhodnější název :)
kompresor jsem nakonec sehnal (a že to trvalo, objel jsem tři sběrné místa, jedne šroťák, volal do dvou servisů, a až v posledním výkupu železa to měli…) je to nějaký novější dokonce, při stejné velikosti fouká 2× víc. ALE. Má ta ludra nějakou ochranu, takže když ho vypnu, nemůžu ho zapnout dřív než po minutě. Do té doby jenom bzučí. Přišel jsem na to, že nemá rozběhové relé, ale rozběhový kondenzátor, prostě je tam taková destička a na ní připláclé plechy, a za tím je rozběhové vinutí. Když tuhle pí*ovinu obejdu, kompresor startuje hned. Já ale nechci čekat minutu, nenapadá někoho co s tím? Nějakým odporem to přemostit? Zapojit k tomu další kondenzátor aby se vybil rychleji? Jak to vlastně funguje? To se jako nabije a pak nepropustí proud nebo co? Jediné co mě napadlo je udělat spínač, který po každém vypnutí skratuje ten kondenzátor, tím by ho měl vybít, a jak se kompresor spustí, tak se to rozepne a tím nevyhodí pojistky… takhle to vypadá vevnitř
Až Georgeho fotka jeho díla mě rozhoupala napsat. Opravdu to provedl pěkně.
Strýček měl kdysi v dílně velkej velkej vzdušník a na něj napojené 4 kompresory z chladničky.
Já si chtěl jeden také vyrobit. Kompresory jsem měl 3 a jako vzdušník jsem měl připravenou 25l expanzní nádobu ze zrušeného topení. Nakonec jsem koupil hotovej klasickej Einhel. Ale tu expanzku pořád mám, jen nevím jakej má maximální přípustnej tlak.
Je nějaká možnost předělat 12V autokompresor na zapojení do sítě 240V? Mám redukci autozapalovač/240V, ale píšou že maximální proud je 1A, přičemž ten kompresor bere asi 4A. Tak to by asi nebylo ideální řešení…