Magura vs Shimano
Shimana pumpuji, ale jinak zle nejsou.
Ja osobne bych sel do Magur a paky resil, az je znicis …
Já se taky kloním spíš k těm magurám,díky za názor.
Zaklad pri odvzdusneni, ten sroub v pakach utahuj jen dvema prsty a opravdu lehce, skoro jako bys to “nedotahl”. Je tam myslim 0,5Nm a jde to strhnout opravdu snadno ;).
To je asi nejvetsi slabina tech pak :). Lepsi kdyz Ti to poprve bude chcat kolem sroubu, tak to pripadne dotahnes o fous vic ;).
Jo jo,to vím,je to jedna z věcí co se mě právě nelíbí u magur ,ne jen to jak jsou citlivý na ten odvzdušnovák, ale i to jak se to odvzdušnuje, že se do tý díry defakto jen natlačí stříkačka. Tam je to řešený u shimana prostě líp, hezky závit a nádobka.
to beru jako nejlepší věc :-D vezmu stříkačku, narvu jí tam, natahnu bublinky, natlačím kapalinu, zavírám. Na zkracování a rychle dolazení naprostá bomba, za minutu uiklizeno.
Mám odvzdušňovací sady, ale hadičky, svorky, koncovky, nádobky... jsem línej :-)
A jinak hlasuju pro marguru, protože mám rád jejich páky (ergonomicky)... a až umřou, tak je plán zkusit shiguru,
Přesně, po mnoha letech na shimanech jsem zkusil opět maguru, bo jsem jezdil téměř nesmrtelný shigury s Luise třměnama. Po tom co jsem pochopil jak dělat tak super. Chod páky konzistentní, projev sice jinej než u shimana ale brzdí dobře a asi líp dávkujou. Odvzdušňovací šroub jsem poprvé strhnul, naštěstí nový se dá sehnat a není tak drahý.
Na druhou stranu jedna páka mi přijde že rosí ale nevím jestli mi z toho furt neleze olez z nějakých záhybů kdy při instalaci jsme ho měl všude :-)
Takže se shigurou taky počítám. Jen mi není jasný, jestli si pak nepřivodím známé shimano pumpování.
Ja mam doma troje magury a az umrou paky, tak si je koupim znovu:)