Motorový olej M6 naleju do olejničky a aplikuju na řetěz. Řetěz se nešpiní jako po použití novodobých lepidel určených k mazání řetězu. Vydrží dlouho namazanej, stačí mazat tak 2x tejdně nebo před závodem. Mezi tim jen otřít a je furt čistej.
Ice wax Pedros. Jde smýt vodou, takže stačí při mytí kola umýt řetěz v pračce jen vodou, namazat a je zas čistej. Stejně tak lze umýt vodou krásně i pastorky a převodníky. Musí se ale přimazat každých 80 - 100 km, tj. vždy domazat před jízdou, nejlépe několik hodin, ale i domazat těsně před jízdou jde taky.Řetěz před použítím vosku odmastit od všech starých olejů. Vosk vydrží í déš?, ale v brodech se rychle smývá.
Ice wax Pedros je na hovno, to snad ani nemaže , a projedeš jednu kaluž nebo brod a abys zase domazal .... to raděj M6 a nebo v poslední době je mě vosvědčil Cheinstar , nastříkáš ono to zaschne ( odpaří se řididlo) a vazelín zůstane na řetězu) na zimu a do brahna to je to supr !!!
Rozhodne ne WD40a kdyz uz tak jen jako nouzovku. Ja ho pouzivam naopak na cisteni retezu.
Pedros IceWax nevydrzi ani 100km na silnici a je potreba domazat (+za to ze je to uvedeno i v navode kde je 3,5-5hod). Jeho velka vyhoda je ze je retez porad cisty a nelepi se na nej bordel.
Motorex WetLube maze celkem slusne a vydrzi tak 2-3dny do dalsiho domazani. Po kazde jizde ale retez musim ocistit (jen to projedu zkrz hadr)- je to bordelolapka
Yarolline Chain... asi zatim nejlepsi mazadlo na retez ktery jsem pouzival (skoda ze ho ted nemuzu nikde sehnat). Vydrzi dlouho ale lepi, takze po kazde vyjizdce cisteni retezu hadrem ale domazavani az tak po tydnu. V pohode zvladne i nekolik hlubokych brodu a porad drzi na retezu. Proste muj favorit 1 navic stal asi 230,- (100ml?)a vydrzel mi pres 2 roky.
Pouzivam GT80. Mazu s nim retez den dopredu. Mazivo na nem zaschne. Ne ze by byl retez extra tichej ale nechyta vubec bordel a vyrazne mi prodlouzil zivotnost retezu. Nedostava se do retezu totiz pisek.
Ted jeste zkousim neco od Motorexu. Ten sice nezaschne, ale kupodivu se na nej nelepi spina dyl vydrzi dlouhodobejsi zkusenost mi ale chybi.
Ja taky zkousim kde-co. Zatim vim jiste, ze ne GT, reteze piska uz po 20km. TF2 je asi na tom obdobne.
Ale vypada to tak, ze asi Chainstar zatim je nejlepsi.
Ja ted pouzivam jakesi italske mazadlo na retezy CTN, vydrzi pomerne dlouho, nesmyje se hned v desti a mokru a na druhou stranu to neni takove lepidlo jak nektery motorkovy oleje. prijde mi jako slusny kompromis mezi maze/lepi bordel a nemaze/retez je krasne cisty:) Ma taky vybornou cenu 100Kc za 400ml.
Vysoká přilnavost WD-40 ke kovům zabezpečí, aby se mazací složky široce rozprostřely a udržely na všech pohybujících se částech ošetřovaného mechanismu. WD-40 neobsahuje žádné silikony ani jiné přísady přitahující prach a způsobující tak vznik nánosů špíny a mastnoty
abych ti řek pravdu já mažu WD40 když nic jinýho nemám a tred už mažu pul roku tí ma jsem spokojenej sice se na to lepí bordel když to dobře neutřeš ale po vyjíždce to přeperu v pračcea je jako novej:)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
ja pouzivam WD40 do snehu do prachu do blata do vody a uplna spokojnost
Motorový olej M6 naleju do olejničky a aplikuju na řetěz. Řetěz se nešpiní jako po použití novodobých lepidel určených k mazání řetězu. Vydrží dlouho namazanej, stačí mazat tak 2x tejdně nebo před závodem. Mezi tim jen otřít a je furt čistej.
Chainstar
Ice vax, myslim, ze je to od Pedros. Den predem a nechat zaschnout. Prach se na to nelepi, vecer staci protahnout suchym hadrem.
Ice wax Pedros. Jde smýt vodou, takže stačí při mytí kola umýt řetěz v pračce jen vodou, namazat a je zas čistej. Stejně tak lze umýt vodou krásně i pastorky a převodníky. Musí se ale přimazat každých 80 - 100 km, tj. vždy domazat před jízdou, nejlépe několik hodin, ale i domazat těsně před jízdou jde taky.Řetěz před použítím vosku odmastit od všech starých olejů. Vosk vydrží í déš?, ale v brodech se rychle smývá.
Ice wax Pedros je na hovno, to snad ani nemaže , a projedeš jednu kaluž nebo brod a abys zase domazal .... to raděj M6 a nebo v poslední době je mě vosvědčil Cheinstar , nastříkáš ono to zaschne ( odpaří se řididlo) a vazelín zůstane na řetězu) na zimu a do brahna to je to supr !!!
Rozhodne ne WD40a kdyz uz tak jen jako nouzovku. Ja ho pouzivam naopak na cisteni retezu. Pedros IceWax nevydrzi ani 100km na silnici a je potreba domazat (+za to ze je to uvedeno i v navode kde je 3,5-5hod). Jeho velka vyhoda je ze je retez porad cisty a nelepi se na nej bordel. Motorex WetLube maze celkem slusne a vydrzi tak 2-3dny do dalsiho domazani. Po kazde jizde ale retez musim ocistit (jen to projedu zkrz hadr)- je to bordelolapka Yarolline Chain... asi zatim nejlepsi mazadlo na retez ktery jsem pouzival (skoda ze ho ted nemuzu nikde sehnat). Vydrzi dlouho ale lepi, takze po kazde vyjizdce cisteni retezu hadrem ale domazavani az tak po tydnu. V pohode zvladne i nekolik hlubokych brodu a porad drzi na retezu. Proste muj favorit 1 navic stal asi 230,- (100ml?)a vydrzel mi pres 2 roky.
Pouzivam GT80. Mazu s nim retez den dopredu. Mazivo na nem zaschne. Ne ze by byl retez extra tichej ale nechyta vubec bordel a vyrazne mi prodlouzil zivotnost retezu. Nedostava se do retezu totiz pisek. Ted jeste zkousim neco od Motorexu. Ten sice nezaschne, ale kupodivu se na nej nelepi spina dyl vydrzi dlouhodobejsi zkusenost mi ale chybi.
Ja taky zkousim kde-co. Zatim vim jiste, ze ne GT, reteze piska uz po 20km. TF2 je asi na tom obdobne. Ale vypada to tak, ze asi Chainstar zatim je nejlepsi.
Ja ted pouzivam jakesi italske mazadlo na retezy CTN, vydrzi pomerne dlouho, nesmyje se hned v desti a mokru a na druhou stranu to neni takove lepidlo jak nektery motorkovy oleje. prijde mi jako slusny kompromis mezi maze/lepi bordel a nemaze/retez je krasne cisty:) Ma taky vybornou cenu 100Kc za 400ml.
mazu Yarrolline Wax race a je super do vsech podminek. ALE po par vyjizdkach je retez jako prase, nemluve o rolnicce na saltru a pastorcich.
BERNER Hochleisrungs Schmierstoff.Mazadlo rozpuštěné v benzinu.
Zelená vazelína Castrol rozpuštěná ve WD 40. Naprosto super. Životnost řetězu stejná jako u drahejch sajrajtů a nelepí se bordel.
Zkoušel už někdo obyčejný včelí vosk? Dřív se tím mazaly namáhané části strojů, a fungovalo to prý sakra dobře.
Je lepsi sprej nebo normalni flasticka?
já čistím a zároveň i mažu řetěz naftou a pohoda.
ubij ho řetězem...
Nechci rýpat ale přece jen :-)
pro ty kdo tvrdí že WD 40 není mazivo
http://www.wd40.cz/vse-o-wd-40/hlavni-pouziti
všimněte si prvního odstavce a zejména nadpisu :
Maže
Vysoká přilnavost WD-40 ke kovům zabezpečí, aby se mazací složky široce rozprostřely a udržely na všech pohybujících se částech ošetřovaného mechanismu. WD-40 neobsahuje žádné silikony ani jiné přísady přitahující prach a způsobující tak vznik nánosů špíny a mastnoty
abych ti řek pravdu já mažu WD40 když nic jinýho nemám a tred už mažu pul roku tí ma jsem spokojenej sice se na to lepí bordel když to dobře neutřeš ale po vyjíždce to přeperu v pračcea je jako novej:)
Já zkusil pár jinejch mazadel, ale u mě tohle zatim vede. Zato WD-40 se mi na řetěz moc nepozdává...