Na kolik foukáte vidlici?
Ahoj mam 2012 Rock Shox Reba RL29"+remote lockout dual, 85KG kolik foukat? Tedy mam horní 110, přijde mi to moc tvrdý . Díky za rady
toš poradit to jě těžký, každýmu to vyhovuje jinak. osobně to dělám tak, že vidli foukám na takový tlak, abych ji byl schopný při pomalé jízdě na rovině schopný vlastní vahou při náklonu nad řidítka propružit téměř do plného zdvihu. nakloním se dopředu a co nejvíc se do toho opřu a několikrát silně zapružím (až poskočím) a podle toho, jak jsem ji zarazil do zdvihu tak tlak upravím. obecně by se měl zdvih využívat celý, takže tlak akorát abys při nějakém skoku nešel na doraz.
no nevim jak u Reby, ale na tento postup možná bacha .. já mám vidli (recon) na sag 25%, vidli propružím rukama (jak popisuješ) tak max do 2/3 .. ale dneska sem třeba trefil takovej houpák a vidle šla (podle gumičky) 2mm pod doraz
kdybych to mel takhle fouknuty tak pak v terenu chodim na doraz kazdou chvilku :(
já jsem právě takto fouknutou vidlici na doraz ještě nedostal
Podívej se kolik zdvihu využíváš při jízdě po nejnáročnějším terénu co jedeš a nijak při tom kolo nešetři. Na kluzácích pak bude stopa kam až jsi šel.
Osobně to dělám tak, abych při „největších prasárnách“ co jezdím využíval 95% zdvihu, 5% nechávám rezervu pro strýčka příhodu.
Mne šlo kolik foukat spodek
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41