Poprosím o pomoc.Potřebuji rozebrat a vyčistit náby DT 350(centerlock)Nějak nemohu najít nějaký návod,jak na to.Dokáže mi v tomto tady někdo poradit.Díky.
Ahoj. U zadní náby DT350 142x12 vyčištěn bordel v ořechu, montáž zpět dle návodu, použitá neorigo vazelína motorex bike grease. na netu radí větší množství vazelíny.
Bohužel nyní se občas nechytí zoubky cvrku (18-zubá "star ratchet"), a protočím pedály. Cca 2x za projížďku.
Dost mě to nasralo, mám z toho tu vazelínu vyndat? Nebo v čem je problém. Zoubky nejsou v žádném případě opotřebované. Díky.
Kdyby se naslo 10 lidi, tak b se dala koupit molykote tp42 1kg a kazdeho by to vyslo 100g na 180kc max... Predani muzu zajistit v praze, ostrave, kpz (plzen/odry/nove mesto), zaclerske 70.... Penize predem..Najdu 9 lidi?
Čau, tak sem zjistil, že ta molykote vazelína, co chceme vzít je skutečně to stejné, co prodává DT Swiss, jen tvrděj, že do toho míchaj 5% minerálního oleje...no myslim si, že je to skoro fuk, dyštak si to naředíme, ale furt je to lepší než kterákoliv jiná neorigo vazelína.
nedavno mi zacal dost skřípat ořech, asi nějaká nečistota kolem ložisek, nebo tý trubičky/podložky co je uprostřed. Vyčištění bez vyndání ložisek nepomohlo, takže jsem to musel dočasně fixnout prostříknutím olejem, což pomohlo jen částečně a ořech občas skřípe, jak kdyby v něm byly suchý ložiska. Zajímá mě tedy, jestli nemá někdo radu jak z ořechu stahovákem vyndat závitovej kroužek, abych nemusel ložiska lisovat přes jednu stranu. Jde to jinak než přes starou kazetu ve svěráku? Mam jen bez unašeče a i tak ji nechci ničit.
jak zjistím kolika zubovou rohatku mám? Dejme tomu, že mám 36ku - na jedné rohatce najdu 36 zoubků? (koukal jsem na nějaké fotky - možná byly ilustrativní ... ale nevypadalo to ...)
To taky neplatí vždy - záleží, jak je zajetá a namazaná - 18z jsem měl a je to celkem hlučnej cvrček, respektive ve stejném stavu údržby a namazání budou ty rohatky vcelku stejně hlučné, jen prostě více zubů klapne vícekrát/rychlejš za otáčku = trochu jinej zvuk
Má někdo podobnou zkušenost? Moje první a zřejmě poslední zkušenost s překaleným číňanem. Stejně jsem to nepovolil - svěrák a správnej směr jsou jasný. A dotaz - při povolování závitového kroužku je nutno osu předem vyklepat nebo ta osa projde tímto stahovákem? Díky.
Prokluzuji mě zubatky (ratchet) 18T u DT 350 a nejsem si jistý, čím to vyřešit...
Předevčírem jsem udělal větší očistu kola a čistil kazetu kvůli přechodu na voskované řetězy (tj nový řetěz a kazeta s ani ne 1000 km, stejně staré náboje). Tedy nebylo to jediná změna, ale to prokluzování při záběru mi vychází na problém s zubatkami.
S tím jsem sundal ořech, čistil a mazal. Použitá DT Swiss vazelína na mazání ratchet systému.
Pružiny byly užší stranou k zubatkám (tj měly by být správně)
Původně jsem myslel, že vazelíny dávám relativně málo (koukal jsme na video od Rides of Japan). Ale dělal jsem prstem, takže řekněme, že bylo moc...
To prokluzování se projevovalo při silnějším záběru (typicky rozjíždění z místa). Takže jsem na začátku vyjížďky asi pětkrát za sebou sundaval. A očisťoval papírovými kapesníky (tedy redukce vazelíny k skoro žádné).
Viz foto při dnešní demontáži.
Ale to proklouznoutí se občas vyskytlo...
Doma Google, stažený manuál od DT Swiss... A pořád nejsem chytřejší, protože vazelína pak skoro nebyla, tak co může to občasné proklouznoutí způsobovat?
Co mi přijde trochu divné je ta větší tolerance mezi tou podložkou (spacer 9 v manuálu) a zubatkami. Vlastně to umožňuje to šikmé postavení (viz foto). Na druhou stranu ty zubatky jsou vymezovany vnějšími zoubky na nábě a ořechu. Ale na vnitřku zubatek jsou 180° proti sobě stopy ošoupání (viz další foto).
Je ta větší tolerance normální?
Prostě nevím a nápovědu uvítám.
Blbý je, že při zkoušení rukou se neprojevovalo. Až při (jen některém) silnějším záběru
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
úplně stejně jak DT 240 na ty na nettu najdeš kopec návodů
Ahoj. U zadní náby DT350 142x12 vyčištěn bordel v ořechu, montáž zpět dle návodu, použitá neorigo vazelína motorex bike grease. na netu radí větší množství vazelíny.
Bohužel nyní se občas nechytí zoubky cvrku (18-zubá "star ratchet"), a protočím pedály. Cca 2x za projížďku.
Dost mě to nasralo, mám z toho tu vazelínu vyndat? Nebo v čem je problém. Zoubky nejsou v žádném případě opotřebované. Díky.
Kdyby se naslo 10 lidi, tak b se dala koupit molykote tp42 1kg a kazdeho by to vyslo 100g na 180kc max... Predani muzu zajistit v praze, ostrave, kpz (plzen/odry/nove mesto), zaclerske 70.... Penize predem..Najdu 9 lidi?
Pokud se nas najde tech 10, jak jsem psal nazacatku, tak bych do toho sel...
Hlasim se, Praha.
Čau, tak sem zjistil, že ta molykote vazelína, co chceme vzít je skutečně to stejné, co prodává DT Swiss, jen tvrděj, že do toho míchaj 5% minerálního oleje...no myslim si, že je to skoro fuk, dyštak si to naředíme, ale furt je to lepší než kterákoliv jiná neorigo vazelína.
Jsem tam dal Mavic olej na orechy, tak snad jsem to nejak n*****? Ale kdyz mi prislo novy kolo, tak mi prislo, ze tam vazelina teda neni.
Ahoj prosím mam tet naboj DT 350 pro osu 135x10 zajima mne pokud budu mit osu 142x12 stačí použít tento kit DT Swiss Kit X12 142x12mm koncovky pro náboj 350 , http://www.koloshop.cz/orechy-prislusenstvi/DT-Swiss-Kit-X12-142x12mm-koncovky-pro-naboj-350.html#scroluj diky
Ok když tak se ozvu .
Ahoj,
nedavno mi zacal dost skřípat ořech, asi nějaká nečistota kolem ložisek, nebo tý trubičky/podložky co je uprostřed. Vyčištění bez vyndání ložisek nepomohlo, takže jsem to musel dočasně fixnout prostříknutím olejem, což pomohlo jen částečně a ořech občas skřípe, jak kdyby v něm byly suchý ložiska. Zajímá mě tedy, jestli nemá někdo radu jak z ořechu stahovákem vyndat závitovej kroužek, abych nemusel ložiska lisovat přes jednu stranu. Jde to jinak než přes starou kazetu ve svěráku? Mam jen bez unašeče a i tak ji nechci ničit.
Rohatky - dotaz...
Bud spocitas zoubky rohatky, nebo jednodusseji pocet klapnuti orechu pocas jedne otacky.
jj, myslel jsem si to, díky
Ještě podle hluku, 18z jsou prakticky neslyšné, 36z hlasitější
To taky neplatí vždy - záleží, jak je zajetá a namazaná - 18z jsem měl a je to celkem hlučnej cvrček, respektive ve stejném stavu údržby a namazání budou ty rohatky vcelku stejně hlučné, jen prostě více zubů klapne vícekrát/rychlejš za otáčku = trochu jinej zvuk
Viz
To ten clovek nema namazany. Moje 18t takhle rozhodne nerve, za jizdy ji neslysis.
hlučnost je +/- porovnatelná, podle namazání
jen je rozdíl ve výšce tonu čím víc POI , tím to víc ječí
mám doma 18/36/54 verze na kolech ty víc sice v DT240 ale to už asi rozdíl nezpůsobí
ano je to prekvapive tak :D
v pohodě - v tom případě jsem měl kliku na špatné obrázky ;) ....
Ahoj jen pro potvrzení přední náboj DT 350 15x100 a zadní DT 350 12x142 rotor Shimano mají ložiska 6902 2RS ? Diky
Diky
Ahoj, nemá někdo klíč na rohatku volnoběžky v náboji? Na zapůjčení, nebo vyšroubování. Bottico mám trochu z ruky. Jižní Čechy. Díky.
Má někdo podobnou zkušenost? Moje první a zřejmě poslední zkušenost s překaleným číňanem. Stejně jsem to nepovolil - svěrák a správnej směr jsou jasný. A dotaz - při povolování závitového kroužku je nutno osu předem vyklepat nebo ta osa projde tímto stahovákem? Díky.
Dotaz čim povlujete protikus rohatky v těle ořechu a náboje u DT 350
Tip kde ho sehnat popořadě cena ?
Ahoj, mam 3 zapadkovej ořech. Vůli v náboji a protřebuju vyměnit ložiska.
Jde to i bez vyndani “ring nut” nebo ho musim sundat?
Používám bílou vazelinu ve spreji Teroson VR 730
Prokluzuji mě zubatky (ratchet) 18T u DT 350 a nejsem si jistý, čím to vyřešit...
Předevčírem jsem udělal větší očistu kola a čistil kazetu kvůli přechodu na voskované řetězy (tj nový řetěz a kazeta s ani ne 1000 km, stejně staré náboje). Tedy nebylo to jediná změna, ale to prokluzování při záběru mi vychází na problém s zubatkami.
S tím jsem sundal ořech, čistil a mazal. Použitá DT Swiss vazelína na mazání ratchet systému.
Pružiny byly užší stranou k zubatkám (tj měly by být správně)
Původně jsem myslel, že vazelíny dávám relativně málo (koukal jsme na video od Rides of Japan). Ale dělal jsem prstem, takže řekněme, že bylo moc...
To prokluzování se projevovalo při silnějším záběru (typicky rozjíždění z místa). Takže jsem na začátku vyjížďky asi pětkrát za sebou sundaval. A očisťoval papírovými kapesníky (tedy redukce vazelíny k skoro žádné).
Viz foto při dnešní demontáži.
Ale to proklouznoutí se občas vyskytlo...
Doma Google, stažený manuál od DT Swiss... A pořád nejsem chytřejší, protože vazelína pak skoro nebyla, tak co může to občasné proklouznoutí způsobovat?
Co mi přijde trochu divné je ta větší tolerance mezi tou podložkou (spacer 9 v manuálu) a zubatkami. Vlastně to umožňuje to šikmé postavení (viz foto). Na druhou stranu ty zubatky jsou vymezovany vnějšími zoubky na nábě a ořechu. Ale na vnitřku zubatek jsou 180° proti sobě stopy ošoupání (viz další foto).
Je ta větší tolerance normální?
Prostě nevím a nápovědu uvítám.
Blbý je, že při zkoušení rukou se neprojevovalo. Až při (jen některém) silnějším záběru