Nejlepší brzdy
- Řešil jsem podobnou situaci a nakonec jsem skončil u SLX M7000. Magury jsem nechtěl, lepší než Shimano nejsou. Občas se trochu mění délka kroku, ale o dost míň než u M9000.
- Levely TLM musíš mít nějak rozbité, na dvou párech vozených přes 4 roky jsem neměl problém se zmenou délky chodu v souvislosti s opotřebením desek. Jako kdyby nefungovala expanzka nebo byly přeplněné. Desky opravdu žerou dost, vozím proto už jen sintry.
Mám levely 2020, jsou nějak dost přepracované...tudíž je možné že vyvinuli nějaký nový bug. Přeplněné asi ne-když je kapaliny méně tak jde páka do řídítek a už to ani nebrzdí+reach páky samozřejmě na max. Spíš jak kdyby ta vyrovnávací nádržka nefungovala jak píšeš...ale dělaj to obě, ne jen jedna. SLX neni uplně to co bych si chtěl dát na kolo. Nějak jsem tam nenapsal že jsem si po letech pořídil dreambike a brzdy musej bejt zapadající do konceptu :-)
Kamo tak ti asi nezbyde nic jinyho nez XTR. Ja si ted stavim neco ve stylu svyho dema, ale trmeny sem dal SLX na vyzkouseni, jestli sou lepsi nez Saint, nybrz sem se neukecal ze dam vic doslova za barvu trmenu :(
Je pravda ze Shimano neni tak spolehlivy jak bejvalo, ale porad je to jedna z nejspolehlivejsich brzd co mi prochazej rukama, a M9100 je i pekny, i kdyz 8100 by podle me lip ladilo... 4pist podle me zbytecny na maratony ne? Ale jestli nehrotis kazdej gram tak proc ne.
Sram poslednich par let funguje dost kratkodobe a sila tam taky moc neni, no a u vseho ostatniho bohuzel dost casto vidam nekoho kdo je nakou dobu bez brzdy, protoze mu neco odeslo a lokalne to nejde sehnat, a uprimne i tak nevim jestli je neco opravdu spolehlivejsi. Na TRP sem slysel dost chvalu, ale sou hnusny :(
Nevim jak ty Hope jsou na tom se servisem, nemyslim ze budou brzdit lip nebo se lip servisovat nez Shimano. A jen kvuli znacce a vzhledu bych to neresil, kdyz to tak beru za poslednich 15 let jezdeni, tak brzdy jsou nejporuchovejsi soucastka kola.
Mám TRP g-spec trail a s shimano metal deskama jsem spokojený. Ale jako brzdu na velké parkové tratě bych to asi nechtěl. Ale ta dávkovatelnost je skvělá a k vaření jsem se nikde ani nepřiblížil(90kg+)
poslední komentář: 9. 7. 2026 o 13:34
poslední komentář: 1. 5. 2026 o 22:32