New Sram AXS
Ahoj, zkusim se optat, zda nekdo neresil podobny problem. Na fatbiku mam saltr gx axs, ktery do dneska fungoval bezchybne. Bohuzel dnes saltr vubec nereaguje. Tj., nereaguje ani na ovladac, nereaguje ani na tlacitko na saltu ani se vlastne neprobudi, proste je jakoby bez stavy. Baterie je ok. Jeste jsem ji nabijel. Kontroloval jsem piny na hazce a taky cajk. Saltr je cca pulroku stary, bez padu apod. Vcera jsem kolo myl (ne vapkou), tak mam trochu podezreni, ze se tam dostala voda a je saltr v h.jzlu…. Ale nez to poslu na reklamaci (musim do nemecka, kupovano pres bike-discount), tak se chci zeptat, zda jeste neni neco, co by se dalo zkusit? Nevim, placnu, drzet dele tlacitko hazky apod? Jo a ani appka nedetekuje saltr (razeni samosebou detekuje).
Co baterie 2032 v páčce ? Zkusil bych obě baterie.
Ale jak pisu, hazka nereaguje ani na svoje tlacitko, takze to s ovladacem nesouvisi… ani na poklepani, nic, proste saltr nejde. Ovladac je cajk.
Mě minule po roce užívání přestala hazka řadit i když jsem věděl, že byla nedávno nabitá. Rovnou jsem řešil páčku... nevím, jen mě to napadlo. Na tlačítko hazky jsem ani nesahal
Jo, to je jina…
hele me odesla ta mala v ovladaci a apka mi hlasila, zeje ok, ale uz nevim, jestli jsem resil co dela tlacitko na hazce
Tim to neni, hazka nereaguje ani na sve tlacitko, cili je problem v saltru na 100 %
a blika ti ledka na razeni?
Jj na razeni jde vse. Na saltru nejde prave nic, neprobudi se ani na tlacitko na hazce nereaguje.
Hodim tam jeste jinou baterku a kdyz saltr nebude reagovat ani tak, tak je jasne v haj.lu a posilam na reklamaci.
Spis mi slo o to, zda se neda zkusit jeste neco?
Kazdopadne to vidim na vodu, ze tam asi fakt zatekla a zkratovala to uvnitr. Coz je teda docela pruser a doufam, ze to jen byla vyjimka… s X01 se mi to nestalo a na fullu, kde mam taky GX zatim chodi ok.
zkusil bych gumou prejet kontakty na baterce i na hazce, aby do toho natekla voda by byla asi velka smula, ja to po umyti dycky vytru < svedskou uterkou > nebo jak seto jmenuje :D
Co se týká případné reklamace, tak já jsem přesmykač RED posílal na Cyklo Žitný (výhradní dovozce SRAMu do CZ), i když byla na CANYONu. Neposílal jsem ji do Německa.
Fakt? A to si do cyklozitny poslal co? Fakturu od canyonu? Ja gx axs kupoval jako dil v DE, tedy nebylo soucasti kola…
Si mel asi spesl sluzbu… na strankach pisou… reklamujte u sveho prodejce
Reklamace se řeší tam, kdes to koupil. Výhradní dovozce tě jako zákazníka nemusí vůbec zajímat, s tím si to případně řeší ten prodejce.
A v appce AXS ho vidíš nebo se ani nepřihlásí?
V appce jej vidim, ale neprihlasi se. Hazka neblika, nereaguje.
Vlastne uplne stejny problem jako na videu, resp. stejne priznaky, tedy baterie zcela nabita, hazka pritom absolutne nereaguje…
Nic no, asi nic dalsiho uz nevyzkousim a budu reklamovat a cekat, co bike-discount a taky jak dlouho :-(. Aspon, ze ma clovek vic kol :-D. Ale docela mne ta elektrika timto nastvala. Funguje to paradne, ale tohle se stat nekde na dovce, tak je vse v kelu. A hlavne na 95% tam zatekla voda, pac je KO po myti, pred mytim vzdy 100% funkcni :-O. Takze to soudruzi ze Sramu uplne vodotesne nemaji :-(
Myju wapkou 4 ks AXS už roky...
Co takhle mít na dovču náhradní hazku, třeba drátovou?
Co takhle vozit spolehlivou dratovou hazku rovnou :-D
Vozím naprosto spolehlivou bezdrátovou X0 a nemám problém to přehodit, kdybych ji urval. Klacek jak ruka už jsem s ní namotal, za minutu utáhl hazku a jel dál.
nj, pritelka taky smotala klacek do X0 vydrbala 2draty a vpohode, jel jsem stim do servisu a ani patka zohla, jenom vnitrni voditko dodrbany od retezu, jak se dostal mimo kladku
X0, ne X01
patku bych roz***al na kaši, ta T sada má obrovskou výhodu v tomto, ona se totiž jen posune v čepu a uhne to celé. Nedákážu si představit, co by to udělalo s normální hazkou
Bylo to samo ve sjezdu v hrabance a v zápalu boje jsem v rychlosti nestihl na situaci na hazce ani pomyslet :-)
To mela kliku, ja dopadl s klackem kdysi s gx axs takto. Voditko a kladky ko, ale hlavne i cela hazka, ze se povolily cepy a uz nesla seridit… klacek sel z vnitru a smerem nahoru, takze ani nemela kam uhnout
mela, pac seto stalo v zatacce a zrovna neslapala, nastesti hned blokla zadni kolo, ale asi fakt velka klika
Jakože ssebou vozit hazku, páčku, lanko, bowden a mozná kvůli tomu rozebírat půlku kola? :-)
To spíš nahradní axs když už to musíte mít...
Jedeš na 14 dní jednou do roka na dovcu s kolem, problem vzit neco nahradniho?
Jakeho pul kola zas? Na svém enduru vyměním pohon za deset minut s pivem... Všude kanálky, dělá se to samo a nic nerozebírám
Tak já třeba náhradní mechanickou přehazku k mechanice taky beru. Ale k axs musíš mít pak celou mechanickou sadu a zdaleka ne všchny kola vodící trubičky mají, u některých blbě vymyšlených kusů musíš rozebrat půlku kola.
Pokud bych to řešil jako provizorní opravu pro záchranu dovolené, tak bych to natáhl venkem. Stejně to pak budeš chtít zpět vyměnit za bezdrát :)
Panika kvůli řazení není opravdu na místě, rámy, kde musím odstrojit půl kola kvůli lanku doma nemám a ani doufám mít nebudu.
Už jsem pravda ale řešil zapeklitější nesmysly na dovo jako třeba Hope brzdy, které mě stály nervy a čas a skončilo to nákupem a výměnou celých brzd
A piny jsou opravdu v pohodě? Já měl jeden pin leehce volnější a tak nevyjížděl směrem k baterce, díky tomu byla přehazovačka uplně mrtvá.
Piny jsou prave taky cajk, to jsem taky hned kontroloval, neb vim, ze s tim taky byvaji problemy. Posilam to nemcum na reklamaci.
Ahoj, tak abych sdelil, jak to dopadlo…
Takze nakonec to dopadlo po vsech stranach dobre :-). Nakonec problem nebyl v hazce, ale v pulroku stare baterce. Ackoliv mela najeto par desitek hodin a v nabijecce se nabila do plna, tak hazce zadnou stavu nedavala. Az kdyz jsem se dostal ke druhemu kolu, kde mam taky axs a prohodil baterku, tak jsem to zjistil…
Kupoval jsem jako celou GX axs upgrade sadu v bike-discount a ackoliv bylo par dni po pulroce, tak nemci reklamaci uznali a posilaji novou baterku :-). Takze super pristup.
Kazdopadne i na netu a video, jak jsem postoval, jsem podobne problemy s baterkami AXS take postrehl. A to mely i min hodin/doby v provozu. Cili pokud vam hazka nebude reagovat, ackoliv mate baterku zcela nabitou, tak se presto zamerte na tu baterku, jak vidno, muze byt i po par hodinach KO.
Dobrý vědět. Chtěli v BD nějakou foto nebo videodokumentaci? Baterku si vzali zpět?
Vyplnil jsem a vytiskl ten jejich formular. Detailne popsal cely postup, jako, ze jsem zkousel i jine nabijecky, pak i jinou baterku, no zkratka vse, jak ve skutecnosti bylo… no a baterku jsem jim samosebou poslal take. Nastesti pres postu a obyc balik to stalo jen 113 Kc, takze paradni cena.
Posta predala asi do tydne, no a nemci reagovali bleskove, druhy den od predani a ted cekam na novou baterii s 0 doplatkem. Myslim, ze baterku ani nezkouseli a proste mi rovnou posilaji novou a vubec to neresili :-). Fakt super pristup.
Starou si pocitam nechali, ale uvidim, az prijde balik…
Lidl s nákupem online mi špatnou aku rovnou poslal, ať tu starou vyhodím.
Taky fajn pristup. Bylo to po pulroce od nakupu? Ja uz byl po pulroce, coz v cz se na baterku zaruka nevztahuje.
Edit: jo aku, ja myslel ze baterku…
Ale vztahuje.
Fakt? To jsem teda netusil. Ziju v tom, ze na baterie je zkracena na 6 mesicu…
Edit: googlil jsem a tech 6 mesicu jsem mel v hlave proto, ze na baterie se pise zivotnost 6 mesicu. A co jsem se bavil v mojekolo, kdyz jsem kupoval nahradni a ptal se na muj pripad s axs, zda se jim to taky nestalo, tak typek rikal, ze sice ne, ale taky mluvil o 6 mesicich zaruky…
Ale je fakt, ze u mne to byla totalni vada, sice baterie nijak nevytekla ci jinak nebyla zdedormovana, ale prestala byt zcela funkcni. Ovsem, kdyby fungovala byt treba jen 2 minuty, cili mela ubytek kapacity, tak bych na zaruku nemel narok, protoze 6 mesicu…
akumulátor - byla to ta velká baterka do nářadí.
Hele přesně už nevím, jak dlouho po nákupu, ale pár měsíců to bylo. Odešly dva články v baterce, takže ji nevzala ani nabíječka. Poslal jsem jim foto s popisem a český servis se jen zeptal, jestli jí ekologicky zlikviduji, že je hloupost, abych jim to posílal, vzhledem k ceně pošty a ceně baterky.
ze zákona 6 měsíců na baterku - ale výrobce to může mít delší - je to jeho volba
akokoľvek googlim tak všade mi nájde, že aj baterka má 24m záručnú dobu
napr. odpoveď z dTestu https://www.dtest.cz/spotrebitelska-poradna/detail/baterie-zivotnost-vs-zaruka/1395
jj máš pravdu
Máš asi špatné zákony...:D
nema! pokud teda nechces slovickarit
Tady nejde o slovíčkaření. Prostě v žádným zákoně se záruka na půl roku nezkracuje. A kdyby tuhle baterii reklamoval v česku, tak by mu záruku taky museli uznat.
a na pneumatiky je taky zaruka 2 roky? ty taky tedy pujdou vyreklamovat, nebo ne?
Půjdou, kdyby se ti třeba roztrhla z důvodu výrobní vady a ty to byl schopen prokázat, tak ano.
no vidis a stejne tak to funguje i u baterky, lidi zamenujou zivotnost a zaruku, klidne muzes dat na baterku zaruku 5let, ale zivotnost muze mit treba 1000 cyklu, pak ji proste uz nevyreklamujes
Pokud ti odejde článek během 2 let, je úplně jedno kolik má cyklů.
Zbytecne se hadate, resp., dle meho je to takto a muj pripad uznane reklamace to jen potvrzuje. Zaruka je 24 mesicu, ale zivotnost baterie je jen 6 mesicu.
V praxi to dle meho nazoru a uznane reklamace znamena:
Pokud by se baterie i po 6 mesicich, ale ve lhute 2 let nejak rozbila, samovolna deformace apod., zcela prestala fungovat -viz muj pripad, tak mate pravo na reklamaci a mela by byt uznana. Ovsem, pokud ve lhute delsi, nez 6 mesicu dojde ke znacne ztrate kapacity, placnu, standardne by vydrzela treba 8 hodin nepretrziteho provozu, a ted by dala treba jen 25 minut, tak v reklamaci nejspis neuspejete, neb je po jeji zivotnosti…
Se nehadam :D vim jak to je
asi jo, jj máš pravdu
Šest měsíců je na kapacitu. Funkce je dva roky.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41