Ochranná folie - tip
Mám tuto cirou K5D nano https://www.escape6.cz/exterier/folie-a-polepy/ochranne-folie-na-karoserii-idk13509/# drzi dobre uz vic nez rok, prace s ni v pohode.
Prizivim se s dotazem.
Chtěl bych to i na zadní stavbu silničního kola. Myslíš, že to bude vhodné? Koupil jsem Tefal a bohužel není vhodny pro tak tenkou trubku, odlepuje se
Viz Cotic v profilu, ten zadni trojuhelnik mam z vnitrni strany olepenej komplet a drzi to dobre. Silnicka bude mit ty trubky jeste o neco tenci, ale myslim si, ze to pujde. Ale bez debaty to bude drbacka, s tim pocitej.
Držet bude určitě, ale počítej s tím, že nebude úplně neviditelná. Jak je namotaná, tak má místy vlnky. K tomu se při lepení mohou ještě vytvořit bubliny.
Nepomohlo by to při lepení nahřát a vytvarovat? (horkovzduškou nebo přinejhorším fénem)
Pomůže, ale jak jsou trubky profilované, tak se to sem tam zkrabatí. Holt buď ochrana, nebo estetika...
Hlavne kdyz to pak vychladne, tak se to zase smrsti. Aspon ja mam takovu zkusenost, lepil jsem doma v teple a pak kdyz jsem s tim vyrazil ven do chladna, tak bylo videt, ze se paska trochu stahnula do sebe. Takze jeste vetsi nahrivani fenem nevim, jestli by bylo dobre.
Ta paska je pomerne hodne silna, ja ji pouzivam primarne jako ochranu spodni casti ramu, ve dvou vrstvach.
Jj, na spodní rámovku se hodí a při její tloušťce by mohla nějaké kamínky vydržet.
Já ji dal na horní rámovku kvůli upevnění na nosič kol. Tam už je trochu nápadná, hlavně na tmavším laku.
Mám tu samou a pokud se lepí pomalu, tak se dá hezky prsty (teplem z nich) tvarovat i v záhybech a bublinky nemám.