Pilování kazety
jo, jde to a úplně dobře. psal jsem k tomu zde kdysi tento text: "Ozubení kazety lze opravit kulatým pilníkem o průměru cca 10mm a stačí pár tahů na záběrovou stranu zubu ve směru tahu řetězu. Pastorky se musí rozebrat a musíš mít svěrák, ale není to tak velká práce. Většinou střílí jen některé pastorky. Postup lze vícekrát opakovat, dokud je co brousit a než se probrousíš k dalšímu "nicu". Už jsem to dělal asi 3x a odhaduji, že jsem tak v půlce:-) Mám stále původní kazetu (STX-se 7p v kouřové chromice) Pilník cca za stovku už jsem na tom jeden odrovnal. Jinak ten pocit z úspěšné opravy je k nezaplacení." Po čase a dalších broušeních ještě dodávám: Dnes už mám devítku, ale sedmikolo je po asi pěti broušeních stále funkční bez střílení, nejvíc pilované pastorky -viz obr. -pilník je třeba tlačit do záběru směrem po obvodu, ne dolů. -dva nejmenší pastorky jsou tvrdší, pilovat nejdou (ale nepotřeboval jsem to). Na některejch novejch ošizenejch sadách to už možná není pravda.
- svěrák není potřeba, jde to i v ruce a je to práce na chvíli. Rozebrání a čištění, které se dělá i při běžné údržbě je větší práce. -nevěř tomu, že to nejde, takhle mluví většinou ti, kteří tomu prd rozumí. Pokud se dotyčný servisováním živí, pak je ovšem odsuzování podobných praktik věci profesionální cti :-)
Mám kazetu XTR 12-32 před smrtí tak až jí dorazím tak Ti jí můžu věnovat na to pilování .
Ani se ti nedivím, že se jí chceš zbavit, když tam nemáš 11-ku :-D
pošly :-) testnu
OK až jí dojedu tak Ti jí pošlu .samozřejmě jsem se splet je to 11-32.
nenie XTR titánová(alebo aspoň tie menšie pastorky???? to sa asi nebude ľahko brúsiť, či?
pod todle se stačí jen podepsat. pilováním se dá ušetřit celkem dost peněz.
Mohl bys na ten obrázek přikreslit, v kterých místech to pilovat?