Plast na gravel
Máte někdo zkušenosti s Panaracer GravelKing EXT?
Potřeboval bych něco do bahnitého terénu.
Nahodil jsem je někdy koncem října a od tý doby mám na nich cca 2kkm. Připadá mi že v marastu drží celkem slušně a na asfaltu tak nějak jednou. Nemám ale s čím srovnávat na gravelu to jsou moje teprve druhý gumy po G-One, který to mají úplně obráceně, nedrží, ale dobře jedou. Jediný co můžu dobře posoudit je to, že se velmi dobře nahazují jako bezduše, perfektně drží tlak, defekty žádný a béžový boky dobře vypadají.
Díky za recenzi, asi je zkusím. Minimálně na zbytek zimy a jaro, pak se rozhodnu, co dál.
Teď mám WTB Venture a asi budou dobrý do sucha na léto, ale drží si bahno a kamínky, které pak odhazují ještě docela dlouho. Stejné zkušenost mají i tady v recenzi: https://advntr.cc/wtb-venture-40/
Ty Venture jsem zvažoval.Kolk mají prosím tě reálnou šířku? Gravelking SK má na mém 22 mm vnitřní šíře ráfku 41 mm.
Doma změřím.
Mají 40mm, šířku ráfku nevím, ale kola jsou Shimano RS370
Supr, dík moc.
Ahoj. Jak ti jdou nahodit ty WTB. Mám nově Riddlery a ani na 5Atm mi nenaskočí.
Já to koupil s už nahozenými, takže to bohužel nevím.
Nahazoval jsem WTB Venture 622x50 na ráfky DT G540db s vnitřní šířkou 24mm a šlo to dílenskou pumpou nasucho. Ale bez mlíka mi z nich uchází tlak, za cca 3 hodiny jsou bez tlaku. Mlíko jsem ještě nenalíval, protože by mi to teď stejně stálo a vysychalo, zbytek kola ještě není připraven k jízdě.
Jinak v nafouknutém stavu na těchto ráfcích měl plášť v nejširším místě 47mm.
No tak to jsme na tom stejně. Já nalil mlíko na první pokus a nedrželo to. Bez mlíka na 2 pokus taky ne. Po 2 hodinách prázdno a patky venku.
Aha, tak to na tom nejsme stejně, jestli Tě dobře chápu. Já jsem to nahodil dílenskou pumpou a patky bez problémů naskočily na obou stranách (hlasité lupnutí). Nemám tam ale zatím mlíko, takže to někde může utíkat (někde pod patkou, přes bočnice a pod) a po cca 3 hodinách to ztratí tlak. Ale patky drží dobře, z patek mi ten plášť nevyskočí, což je podle mě důležité. Jakmile vyskočí z patek, tak je něco špatně, pravděpodobně Ti ten plášť do patek správně nenaskočil. Co máš za ráfek a jakou pásku (šířka) a kolikrát motanou?
Tak to jo. Mám origo ráfky Bontrager
Affinity šíře vnitřní 21 mm . Taky to lupne ale pak to při úniku vypadne. Pásku mám 25mm a omotávám jednou, přes díru ventilku 2x
To se zdá všechno v pořádku. Já mám pro 24mm vnitřní šířku ráfku pásku š. 27mm dle doporučení výrobce ráfku. Také motáno 1x s překrytím u ventilku.
Zkus se podívat jestli ti to pořádně po celém obvodu zaskočí do patek, případně to mázni mýdlovým roztokem kdyby to naskočit nechtělo. Každopádně pokud ti to ujde, tak to musí zůstat v patkách. Pokud by ti to z patek vyskakovalo a chytl jsi defekt v terénu, tak by jsi nemusel být schopen to opětovně nahodit.
Mýdlovou vodu sem už zkoušel. Musím to zkusit ještě jednou a naperu tam víc tlaku. Tak díky za info
Neměl bys v těch ráfcích mít tu jejich plastovou tlr pásku? Mají bez ní dostatečně široké dosedací plochy pro patku pláště?
Vůbec nevím o co jde :) ? To sem nikdy neviděl.
Už na to koukám. Neříkej, že nemůžu použít jiná mám (Effetto Mariposa Caffe tubeless ventilky 40 mmˇ). A obyč pásku co normálně mám na celopéru.
Pokud máš dost široké dosedací plochy pro patku pláště, tak jo. Já vozil asymetrické ráfky a tam to byla nutnost. Bonus jejich pásky byl luxusně zazámkovaný plášť proti svléknutí při defektu.
Nevím, jsou to tyhle ráfky Bontrager Affinity, připraveno na použití bezdušových plášťů, 24 děr, šířka 21 mm, ventilek Presta. Kolo Trek z profilu. Četl sem nějakou diskuzi a nejsem z toho moc chytrej :)
Me sly super. Uz nekolikrat. 37c. 2 vrstvy pasky.
Tak dneska další pokus. Nová páska a na 5,6 Atm .Ani přes noc to neušlo (bez mlíka) a když upustím, tak patka není pořád v ráfku.Mám to ještě fouknou?
Radsi ne. Nebo ti to vystreli. Jak mas siroky rafky?
21 mm vnitřek. Jsou to Bontranger Affinity.
Tak jsem ty GravelKing EXT objednal a snad to brzy přehodím.