Pláště na Enduro
Za mě rozhodně Magic Mary dopředu Hans Dampf dozadu.
- momentálně mám vepředu Magic mary a vzádu HR II a celková kvalita je podle mě u schwalbe trochu jinde. Guma je tuzší a tolik se při nižším tlaku nedeformuje. Jinak HR II supr guma dozádu, akorát má trochu slabší brzdný výkon.
Kdybych měl jít čistě do Maxxisu -> DHR II dopředu (větší grip než DHR(někdo bude namítat že ne)) a pak DHR II nebo HR II dozadu. Musím za sebe říct, že DHR II, i když podle mě na schwalbe nemá, má neskutečnej grip při klopení a jediné, co bych snad jiného dozádu volil je Aggressor, který je vhodný na zpevněné traily.
Hans Dampf jeden den na Rychlebách a špunty pryč, díky už ne.
Gumu za jeden den na Rychlebech? To už mi zavání trochu houpačkou a nebo zbytečným smykem v každé druhé zatáčce.
Prd stačí přitlačit v zatáčce a špunt jsou do půlky utrhané, to samé mam na prototypu kendy DH.
Taky jsem měl s HD stejné problémy
Agresivni styl je smrt pro každý plášť, buď potrhas špunty nebo boky. Ale na Rychlebech mi přijde úplně zbytečné takto jezdit. Jak staré, tak na nové traily jsou postavené tak, že se dají zatáčky projet rychle a v klidu. Ale pokud tě baví rezat klopy, tak je třeba počítat s následky. Nehazel bych v tomto případě vinu jen na plášť i když HD (stará verze před addixem) nebyl etalon výdrže.
Prosím tě s maxxisem žádný takový problém nemám ani na DH. Prostě šváby stojí za prd tak max ty jejich xc pláště jdou použít. A půlka jich hází už z výroby.
Maxxisy nejsou v házení o nic lepší, ale to je pro mně asi jediné mínus krom ceny 3c verzí...
No kdybyste nekupovali ty balóny, tak 3C za 990 se ještě dá. :-)
Jako 2.4 jsou už balóny, 2.3 na pohodu? :-)
Tak :-)
Když budeš chtít, tak supertacky DHRII dorves za den úplně stejně a jako bonus ti další den bude chcat přes boky (exo i butyl). K házení se nemá cenu moc vyjadřovat, ze čtyř aktuálních maxxisu mi nehazi tak jeden. Kdyby to stalo polovinu jako dřívější ST verze, tak budiž, ale u pláště ± za 1500 tohle nejsem ochotný akceptovat.
Jenže ty špunty otrháváš postupně a né, že se ti utrhne celý nový špunt dole u kostry. Super tacky mi vydrží tak 5 dní v parku v alpách. A tak 10x park daty v ČR. Co se týče házení, tak teď mám doma tak 8 kusů a nehází ani jeden. A na předku mám DHRII 3C DH TR druhou sezonu na DH a ani kapka mléka.
mám MM v soft 2,8 verzi a špunty jsou tvrdé jak z plastu, nepovedený kousek, při nižším tlaku se žvýká a zouvá, ráfek dt swiss 40 vnitřkem
Nevím jak ty nové směsi, ale mě na Schwalbe nejvíc štvalo, že ty gumy byly jakž taž, ale jakmile se trochu ochladilo, tak jak bych jezdil na plastu z palubky japonského auta. To že se to při takovém balónu stejně muselo hodně foukat, ať se nežvýkají, už beru jako takový bonus. :-)
Maruna v měkké směsi na tohle netrpí (možná jako jeden z mála švábů) jezdil jsem ji loni i na sněhu a spokojenost
Možná že už je to ok. Já jezdil tehdy ještě Muddy Mary a tam to byla celkem bída.
Na Bike24 mají softy za super ceny, ale bojím se toho co zminujes. Zima se blíží...
Na zimu je třeba koupit vosk... :-)
na bike-components.de jsou ještě levnější
Hele, je to hodně podobne. Na B24 je mají za 42,5€ s dopravou, B-C je má za 45€ včetně dopravy.
Co je zajimave, ze když das CZ, tak se ti změní DPH z německých 19% na 21%, což na B-C nemají. Ale jsou to drobné.
Od nějakého obratu musí shop odvádět DPH dle sazby v zemi, do které zboží zasílá. Na B-C toho obratu tedy asi zatím nedosahují.
Já mám sadu na profilu k prodeji ještě za lépe :)
To sice máš, ale předpokládám, že to je ta papírová verze a ne super gravity
mám ten nový addix soft... přesně stejné vlastnosti, asi blbá várka, zkoušel jsem to u dvou dalších kámošů, stejná guma ale směs na omak mnohem měkčí, čili jak jim to jede, tak to tam perou.
abych nehanil jen schwalbe, u maxxisu se mi to stalo taky, přední trojsměs maxgrip byla výrazně tvrdší na omak, než zadné dvousměs, myslím špunty a to je fakt divné
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41