Pláště na Enduro
Chci využít tohoto vlákna, protože si nevím rady, jaké nove gumy koupit pro svoje kolo. Hledám nějaké "univerzální" pláště. Co to pro mně znamená? Jezdím cca 60% traily (beru i poflakování se v lese mimo jakékoliv stezky) a cca 40% cykloturistika s manželkou po asfaltu a lesních cestách (do 100 km/den). U těch trailů mám rád i hodně technicky náročné traily s kořeny, šutry případně skalky, ale jezdím relativně pomalu, takže nepotřebuji nějaké extra přilnavé pláště, spíše upřednostňuji životnost (hlavně díky tomu asfaltu). Nyní mám Miniony DHF 29" šířka 2,6" vpředu i vzadu "z výroby", ale bude potřeba je brzo vyměnit, mám je 3 roky a najeto cca 4.000,-km. Tak široké pláště určitě nepotřebuji. Nějak tak přemýšlím o 2,5" v předu a 2,4 vzadu. Až na výjimky, jezdím převážně v suchu. Co byste mi poradili, aby se to blížilo mým požadavkům? Díky.
Mam hodne podobné pozadavky, ted tam mam dhf a dissector, maxterra 3c...
No a zvazuju ted nad Continentalama, dopredu Enduro verzi a dozadu trail verzi (jinymi slovy dozadu tvrdou smes a dopredu střední). Vzorek pravdepodobne Kryptotal na obe, mozna dozadu Xynotal, mozna Argotal dopredu ;)
trail směs má u kontíků bohužel jen nejtenčí casing
Trail je casing a ne směs. :-) Směsi říkaj Endurance.
Ale to je jedno, stejně to vždycky dělaj jen v jedný verzi. Škoda že nedělaj trail soft a enduro super soft, to by podle mě bylo dost oblíbený. Snad časem začnou.
Conti je s touhle řadou plášťů dost úspěšný mi přijde. Do karet jim hraje klesající kvalita a rostoucí cena Maxxisu.
Jak pise Novas, neni na vyber...
no pokud nemas problem tak spesl ma ve svy rade gumy ktery si s maxxisem nezadaji, kvalitativne mozna i lepsi a ceny jsou stale socela rozum
Diky za typ, podivam se, co maji. Neco konkretniho bys mi prosim doporucil?
Spešl neumí "normální" šířku pláště. Buď dělá dost macatý 2,6" (spíš 2,7) nebo naopak trochu podvyživený 2,3" (spíš 2,25). Měkčí smési nejsou cenově taky žádnej zázrak.
Podviziveny? Novej GC 2,35 má 61 mm a je o kousek víc objemnej nez 2,4" Scorpion
Butcher, Eliminator jsou pokud vím stejný ta 2,3 okolo 61 mm, což je normální 2,4"
altualni rada je uz vsechno jen 2.4"
Nepoznam rozdil mezi Spesl 2.3 a Maxxis 2.4. Stejne tak 2.6 neni o moc vetsi nez 2.5 od Maxxisu, a stoji o tretinu min, vydrzi dvakrat tak dlouho.
Možná je to zase o to jednodušší. Enduro soft Kryptotal je pro mě na enduro parádní a na trail endurance si na pevňáku vlastně taky nemůžu v lese stěžovat.