Pláště na Enduro
čus, tadvě věci měl jsem teď možnost porovnat nové pláště a zkusil jsem měkost figur vzorku. Překvapilo mě, že DHRII v maxterra je měkčí něž ultrasoft MagicMary.
Právě rozmýšlím co dopřededu. Měl jsem Assegai v DH. Měl jsem také MagicMarry. Přijde mi, že Assegai má takový varovný impulz že už je na hraně adheze, že člověk stihne udělat korekci a chytne se.
Takže bych ji zase koupil. Jediné, kde absolutně propadla a kluci na MM mě brutálně zmizeli bylo bláto. Tomu se ale už vyhýbám.
Co mi přinese DD, místo DH. Rozdíly konstrukce jsou mi jasné... Přední neprorazím, ale přinese mi třeba zlepšení poddajnosti lepší grip při menším tlaku? Nebo to nepoznám... (85kg, 1,4-1,5 bar).
Zadní mám DHR2, DD, MaxTerra. 3 dny a je K.O. Dokonce bočnice jsou slušně podřezané, ale drží. Jelikož jsem si u první říkal, že někde dělám chybu a koupil ji znova. A stalo se opět to samé. Zkusím rozhodně něco čemu neupadnou boční figury za 2 dny. Bude BigBetty supergravity. Nějaké zkušenosti? Já ji měl před pár lety tenkrát jako novinku a neuměl jsem ještě tak jezdit.
Tak Assegai neni plášť do bahna, od toho mají Shorty a Wetscream.
Funkční rozdíl je mezi DD a DH velmi malý, na předek DH imho neni třeba. Tuplem když to nemáš ani vzadu.
V létě v bikeparcích ubývá každý měkčí plášť docela rychle, se Švábama nemám zkušenost, z Maxxisu jsem přešel na Continental. Výdrž je lepší.
Fakt zkus ty kontíky, super soft argo v dh
:-D
Tři dny a DHR na odpis? Já nevím, ale maxxgripu se mnou dal sedum dní v Chatelu a ještě jsem ho pak dojížděl doma. A kdo zná tak ví, že Francie nic neodpouští.
Assegai maxxgripu jezdil v předu skoro sezonu a teď ho mám vzadu víc než deset bikeparkových dní + ježdění za své a krom knotu má ještě dost matroše. Samozřejmě na závody už to není.
Tak jestli to spíš není o stylu jízdu.
nejlíp mít na předek dvoje kombo. Suché a mokré. Assegai/ Shorty a přehazovat.
Jaký počasí? V mokru můžu jezdit gumu dva tejdny co v suchu zničím za víkend. V mokru jezdím asi I rychleji, ale prostě to líp drží a tak míň klouže.
Co se týká toho DD vs DH tak jdi určitě do DD pokud je netrháš.
Při 1,5baru bych se nedivil kdyby ten DD držel o něco málo lépe než DH.
Díky všem za odpovědi.
Vzadu DD protože DH se v maxterra nevyrábí.
Jinak bych šel 100%dh casing. Už tu DD mám pěkně řízlou ne skrz a leze z ní látka. EXO by byla po první černé na pardť.
Kontík stojí nesmysl. Vic jak 1300,- není nutné dávat :)
Kde a jak jezdis ze DHR DD zrusis za 2 dny ?
Konkrétně ve Szczyrku to dostává dost zabrat. Na šutrech v náklonu si občas musíš přibrzdit a přední se na tom moc použít nedá, je to samá utáhlá cestička na šutrech. Za den dám tak 14 jízd cca? Kouty v podstatě bez viditelného opotřebení za celý den. Hlína tomu evidentně nevadí..
Assegai v maxgripu mám rok a půl a budu měnit spíše preventivně.
A jezdíš? :)
Jestli ti MaxTerra nevydrží, tak otázka, zda nevzit na léto dozadu Dual. Vydrží to více nez MaxTerra a vzadu celkem drží.
V dualu není nic odolného
jj v dualu je bohužel jen EXO
Jj exo a exoplus. Každý víkend vidím průměrně cca 5 borců jít po sjezdovkách pěšky. Vždycky mrknu a vidím to samý "exo protekšn". Nechápu kdo si takovou ***** z hadry vezme do bp a pak řeší 4 průrazy za den a nasranej jede dom. Řešil jsem to totiž taky u 45kg kluka kterýmu jsem tam fučel 2,2bary a stejně to obces prosekl-dusi teda. Od té doby co má dh má 1,6 bar a jediný průcvak.
45kg, 2.2 bar, duše... myslím, že bylo napsáno vše důležité :)