Pláště na Enduro
Musel jsem po pár blativých vyjížďkách sundat Assegai, to je naprosto hroznej plášť do bláta :) Hned se to zalepí. Po letech dlouhých letech jsem zkusil dopředu DHF 2,5 a musím říct, že do hrabanky a bláta je to naprosto vynikající plášť. Možná se taky zlepšila moje technika a mnohem víc do zatáček klopím kolo na hrany. Každopádně DHF se čistí stokrát líp!
High Roller 3 bych taky rád dopředu zkusil, ale až se objeví nějaká normálnější, lehčí verze, stačí mi exo+ ale to je zatím v nedohlednu...
Čistí se určitě lépe, ale zase nemá tolik jistoty na mokrých kamenech a kořenech.
Budu tu vypadat zase za hidiota, ale mě to přijde opačně... DHF za mě trochu lepší.
Za mě tedy ne. Assegai mně přijde jednoznačně lepší na kamenech, takže TT nebo Rychlebky nebo i přírodní traily kde jsou šutry, ale do hrabanky, a na traily bez kamenů, jen s kořenama, nejedebože do bláta, DHF určitě vede.
Zase v létě do suchého drolivého, tam nemá assegai moc konkurenci. Mám na cestě HR3, ale nechám ho až to povolí. Teď vozím na Endurku Hill Billy v 2,4 T9 a to je hodně fajn. Myslím, že HR3 bude to samé, ale na slizkém to bude lepit jako vše v maxxgripu
Jo jo, suchý drolivý určitě. Jinak taky jsem zjistil, že né vždy je dobrý mít maxxgrip, při ostrým zatáčení na tvrdším podkladu je to naopak na škodu, krajní špunty se hned bortěj jak to naklopíš, takže na ostrej curving za mě lepší maxxterra.
Na to v zatáčkách jezdím moc pomalu.
Myslím, že nemusíš jezdit až tak rychle, tvrdší hrot se prostě logicky líp zakousne. Na YT je spousta videí, je taková všeobecná mantra, že maxxgrip je nejlepší, ale záleží co, jak v jakých podmínkách člověk jezdí, proto se dělá jak maxxgrip, tak maxxterra.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41