Pláště na Enduro
Lze nějak srovnat na zadku Dissector a Forekaster V2?
Forekaster je o dost nižší. V zatáčce drží hůř, v měkkym brzdí hůř, ale chova se tak nějak předvídatelněji. Dissector má v mírnym nákolnu tendenci nečekaně ustřelovat.
Lze, jezdil jsem oboje, Forekaster V2 nejede líp než Dissector, ale Dossector znatelně líp drží, znatelně líp brzdí. Mnohem líp se čistí v blátě, takže za mě nevidím moc důvodů pro Forekaster, leda na uhlazený flow traily. Na předku jak uvádí kolega může pro jezdce kteří nejsou zvyklý klopit kolo vadit jeho občasný nečekaný ustřel, jakožto třeba na DHFku.
Fakt to nejede líp jak dissector, Tak to budu muset opravdu vzít Wicked Will v 2,6. Za mě dissector špatná guma. Hodně malý rozdíl v rychlosti oproti DHR2 a znatelně horší ve všem ostatní. To ten WW brzdí jen o málo hůř, ale jede výrazně rychleji a to i v těžší provedení než dissector.
Hmm, takze pokud ne rovnou DHR2, tak Wicked, rikas...
Počkej, to máme nějaký divný zkušenosti, já vozím na zadku Dissector právě díky naprosto propastnýmu rozdílu jak oproti DHR 2 jede :) Testovali jsme s kamarádem na stejným kole se stejným předním pláštěm, jen já mám Dissector, on tam měl DHR 2, přesednutí z kola na kolo byl totální game changer :)
Mě to tak prostě nepřijde a stejně tak časy na stravě jsem měl podobné i když na diss rychlejší, ale z kopce to stojí oproti DHRII opravdu za prd. Přehodil jsem za WW a na všech stoupání mám PR a z kopce +- to samé jak diss.
To samozřejmě záleží na tom co člověk jezdí. U mých vyjížďěk je mezi trailama dost přesunů, takže potřebuju aby to i trochu jelo, trochu víc párty vzadu dolekopcom mě až tak nevadí a zvykl jsem si na to.
Jo ty vlastně jezdíš těch 20km k trailům to pak jo na silnici je ten rozdíl větší. Já mám skoro všechno stoupání lesem kromě úvodu. A co si budem na dost trailech zvlášť těch prudkých co mě baví je rozdíl s mojí váhou mezi DHR a diss propastný.
Hele už taky ne, jezdím převážně vlakem nebo autem k trailům, ale pak to bývá cca 30km okruh a všechzno samozřejmě nejsou traily, ale i přesuny. Když bych měl traily 5 km od baráku a všechny hezky pokupě u sebe, tak tam dám klidně něco overkill a neřeším. Vždycky je to kompromis o tom jak to drří a jak to jede a člověk se rozhoduje co je víc priorita nebo se snaží najít nějakej kompromis. Hardtail mě taky naučil o dost víc jezdit a věřit předku.
Jestli vám do toho můžu kecat, tak za mně záleží i na směsi. Chtěl jsem dozadu něco trochu odolnějšího, tak jsem musel nasadit 3CT, a oproti dvojsměsi je to znát dost mi přijde... Výjezdy na traily tu máme po asfaltu, šotolině i kombinaci, a nejvíce znát je to samozřejmě na tom asfaltu.
Vozím Dissectora taky v 3CT
a se stejným převodem a stejným tlumičem nafoukaným na stejným tlak/se stejnou pružinou se stejným nastavením? Ono se to nezdá, ale i ne až tak moc kliků ti taky umí udělat z živého kola poměrně solidního slimáka.
Se stejným tlumičem, hmotnost jezdce plus mínus stejná.
To za mě zase jede rozhodně lip než dissector.
Mne prave z obrazku prijde vzorek Forekasteru trosku agresivnejsi, nez Dissector. Proto jsem se ptal. Mne Diss. docela vyhovuje, byt DHR je za mne asi furt nej, ale mohl by líp brzdit a prave tady jsem si rikal, jestli ten Forekaster nebude trochu lepsi. Ale podle tve reakce asi teda nebude :).
Proč ne xynotal enduro soft místo všech tenhle maxxisu?
Protože to je plášť ještě trochu pomalejší než Dissector? Oproti Forrcasteru úplně jinde, to je proti tomu jak XC plášť.
Každej se po všemožných experimentech nakonec vždycky vrátí k Maxxisu ;)
Bezva...to abych setril na gumy s zlutym napisem
U všeho s čím jsem s tebou nesouhlasil, se časem ukázalo zes měl pravdu :))
Hehe :) Hele já zkoušel za poslední léta všechno možno, ať už Michelin, WTB, Viktorky, Hutchinson, ale vždycky se vrátím k tomu, kde přesně vím co od toho mám čekat a jak se to chová, tedy k Maxxisu :) Tím samozřejmě nehaním jiný gumy, taky jsem bejval nadšenej vždycky, ale nakonec mi vždycky přeci jen něco začalo vadit :)
Specialized jsi zkoušel?
Nemám tu značku rád, takže ne ???? Když opomenu v historii pár xc šlupek.
asi tak
Jak oni to v tom Maxxisu delaj? Takovejch let konkurence dela co muze, a stejne kdyz se rekne guma, tak je to proste Maxxis. Jako Vazne, proc jsou porad jednicka? Ja poznam kulovy, ale letos mam stejne na trech kolech Maxxis, + jedno co podedil mladej.
Marketing je mocný! :-)
Ale ale :-)
Jak vypada gumarensky marketing Maxxisu?
Normalne...Sulka dostane par gum zdarma za to, ze napise na Bf "jak to ten Maxxisls dela ze je porad jednicka" :))
Já teď vzal zase po delší době Maxxisy, protože byly zrovna za dobře a chtěl jsem to zpětně vyzkoušet a příště budou zase Continentaly, protože jsou lepší.
V čem?:)
- Vzadu výdrž klidně desetinásobná.
Dál za mě už v ničem. Ale maxxis nestojí 160,-Kč
o neco vic vydrzi, to jo, ale po 1k km uz jsou bocni spunty napul odtrzeny, takze to zase takovej vejvar nebude :)
Při stejnym stylu použití je tam rozdíl fakt velkej. Kámoš si teď na 4 dny do Finale bral dozadu fungl nový DHR II 3CT, já to jezdil na vzorkem dost podobnym Kryptotalu Re soft co vozim od listopadu. Vážíme stejně, jezdíme podobně. DHR vorvaný na vyhození, Kryptotal vypadá vlastně stejně jako před tim - mírně sjetej, hrany špuntů ještě dobrý.
Taky dost záleží na jezdci, přítelkyně má po 4 letech Assegai MaxxGrip/DHR MaxxTera jako nové, mně umřel zadek po pár dnech ježdění v Nauders a na předku už boční špunty taky nejsou v kondici... :-)
Tam je nejvíc nešťastná ta 3CT směs... Dual vydrží dost, ale je zase jenom v Exo verzi. Jednosměsi kdysi taky vydržely. Jinak u mě Nauders, pár krát Soszów, a už byl DHRII otrhaný. Asi moc brzdím... :-)))
Přijde mi, že se boční špunty u dual verze natrhají podobně rychle jako u 3CT, tak už vozím jen 3CT, které lépe drží v mokru.
3CT se trhá to je pravda. Ve výsledku víc mi vydrží maxxgrip, sice se zakulacuje, ale nejsou v něm vytrhané kusy. Ale jak tu bylo řečeno, někdo ty pláště ničí násobně víc.
Ja vozim oboje, stejnym stylem, a taky vazim furt stejne :) příští kolo taky prileti na contikach, tak to porovanam jeste vic, jak rikam vydrzi vic, ale ty bocni se stejne trhaj moc brzo
Mně přijde, že ty Conti sice vypadaj, že maj pořád velký "nesjetý" figury, ale jak se obrousí hrany, tak už stejně moc nedrží...
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41