Tak odolovam zda nevzit WTB Vigina Tr boss 29x2.6. To uz budou balony jak krava. Ted jsem vicemene s dhf/dhr II spokojen. Az na to ze exo moc odolny neni
Už jste někdo zkoušel Kenda Helldiver. Právě jsem na něj koukal v krámu a vypadá to moc pěkně. Cena ale nicmoc, tak jestli by to za to stálo. Na letošní suchou sezonu by mohl být ideál a na rozdíl od Minion SS je i ve 2.4
Včera jsem si rekl ze zkusim neco jinyho a koupil jsem Good Year 29x2.6 EN Ultimate na predek, sice jako vestina podobnych gum je to tezitko(1222g podle webu) ,ale byl jsem (aspon po ty jedny vyjizdce) fakt prekvapanej jak pekne se s tim jezdi, krasne drzi stopu a bocni spunty jsou paradni, necejtil jsem zadnej mrtvej uhel naklopu kde by to nedrzelo a ty sputny jsou trosku tuzsi a v zatackach fakt znat proti DHF...jeste mam doma pripraveny Escape na zadek, ale u predku asi zustavam na nejakou dobu
Nevíte jak na tom bude s odolností/gripem Riddler ve srovnání s SS? Aktuálně vozím na 29" Miniona SS (EXO 2.3) + DHR II 2.4 (3C Maxxterra). Jsem s tímhle kombem naprosto spokojenej, ale na 27,5" budou širší ráfky (33i) a SS je 2.5" buď na drátu nebo DH verze.
Napadlo mě zkusit dozadu Riddlera 2,4 (Light/Fast Rolling 868g) nebo pak míň jezdivého a ale odost těžšího Trailbosse (TCS Light/Fast Rolling + Slash Guard 1071g) a dozadu Vigi 2,5 (TCS Light/High Grip + Slash Guard - 1103g).
Riddler vypadá z fotek víc kulatější než SS, i ty postraní figury jsou asi taky menší. A taky se mi nelíbí ani ta váha nové Vigi, ale nevím co od WTB jiného vybrat.
Nějaké jiné nápady od jiných značek (na úrovni EXO), kde bych se dostal na 60mm (nebo lehce nad) šířky gumy?
Pro mě určitě zajímavá agresivnější alternativa k aggressoru na zadek, v kombu s assegaiem vepředu to bude super na vše krom bláta, případně nějaké hlubší hrabanky. Bohužel na širší užití to naráží na klasický maxxis problém, DH casing jen v maxxgripu :( no nic, stejně to tam zkusím dát až bude dostupnej... třeba do té doby půjde už sehnat assegai v maxxgripu v DD, což by mi na předek stačilo..
Zdarec lidi, jezdím na 27,5" hardtailu kombo DHF 2.3 vepředu, jen dvousměs, obojí EXO/TR, zadek mám Aggressor 2.3, ráfky vnitřek jen 23mm. Až to sjedu, přemejšlel jsem čím nahradit DHFko, páč se mi zdá zbytečně odolný a rád bych trochu nabral objem :-) 2.5 pláště na 23mm ráfek se mi zdají trochu overkill, aby se mi to nežvejkalo, teď jezdím tlaky předek/zadek 1.3/1.8. No a objevil se plášť Dissector ve 2.4 WT 3C, lehčí o 100g jak DHFko, zdá se to na předek jako dobrá alternativa :-) Ale aby to drželo v zatáčkách... Už ho někdo zkoušel? Případně mě napadá pak nahodit jako kombo k tomu na zadek Ardenta taky ve 2.4, ať je to pohodlnější. Má někdo porovnání Ardent vs Aggressor? :-) Kdo má zkušenosti, pište..:-)
Potřebuju nahradit svůj přední plášť.... Momentálně mám obutý bontrager xr4 ti a dneska jsem se kvůli němu natáhl... Ty boky vůbec nedrží...
Mám ho na fuelExovi takže nepotřebuju minion nebo tak něco... To by byl asi overkill...
Jinak jezdím za všeho počasí a když je bahno a prší tak mě to táhne ven ještě víc :D
Takže podklady jezdím snad všechny... A už se těším až napadne sníh... Ale to si na to asi spíš koupím zvlášť obutí... Uvidím...
A jak jezdím trasy kde se jezdí enduro tak jezdím aj 100+km vyjížďky...
Ale grip je pro mě důležitější než valivý odpor... Co jsem zjistil tam na předním kole to beztak nemá moc velký vliv...
Přemýšlel jsem nad Forekasterem nebo Ardentem... Nebo něco jiného??
A nevím jakou šířku... Teď mám 2,4 na 30mm ráfcích... A vidlici mám fox 34 rhythm 29/27+... Prostě ta co se dává na FuelEx 8 2019
Dám tam maxxis 2,6 nebo mám jít do 2,35/2,4?? Asi by mě lákal ten větší kvůli gripu a čtení drobných nerovností... Nikdy jsem tak široký plášť nejel takže nevím jestli to není blbost a jak moc hůř se bude jezdit...
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Pane Lorenc, uvezu to? :)
Nevíme jaký terény jezdíš. High Roller je E13 relativně podobnej, hodí se spíš na tvrdší povrchy a rozhodně 2,4" a víc, je to docela úzkej plášť.
Magic Marry se naopak hodí do měkčích terénů, na hrabanku a tak. DHF a DHR je taky vhodnější do měkčího.
Objednal jsem Nevegal 2 a Hellkat od Kendy. Tak mohu poreferovat.
Nakonec sem koupil dopředu HR II 3C Maxx Terra (do víc rozbitýho terénu. DHF by bylo víc do tvrdýho a to sem nechtěl.
A dozadu DHR II
Ahoj, měním na trailbiku ráfky na 32mm (vnitřek) a chtěl bych tam dát kombinaci DHF/HR2. Jaké vybrat šířky plášťů vzhledem k šířce toho ráfku?
Doteď jsem měl Nobby Nic 2.35" na 25mm ráfku. Šířka pláště byla pro moje potřeby OK, ale předek moc nedržel a na ráfcích to byla dost bambule.
Nejezdi nekdo MICHELIN WILD AM COMPETITION LINE TS TLR nebo MICHELIN FORCE AM COMPETITION LINE TS TLR?
Tak odolovam zda nevzit WTB Vigina Tr boss 29x2.6. To uz budou balony jak krava. Ted jsem vicemene s dhf/dhr II spokojen. Az na to ze exo moc odolny neni
Už jste někdo zkoušel Kenda Helldiver. Právě jsem na něj koukal v krámu a vypadá to moc pěkně. Cena ale nicmoc, tak jestli by to za to stálo. Na letošní suchou sezonu by mohl být ideál a na rozdíl od Minion SS je i ve 2.4
Včera jsem si rekl ze zkusim neco jinyho a koupil jsem Good Year 29x2.6 EN Ultimate na predek, sice jako vestina podobnych gum je to tezitko(1222g podle webu) ,ale byl jsem (aspon po ty jedny vyjizdce) fakt prekvapanej jak pekne se s tim jezdi, krasne drzi stopu a bocni spunty jsou paradni, necejtil jsem zadnej mrtvej uhel naklopu kde by to nedrzelo a ty sputny jsou trosku tuzsi a v zatackach fakt znat proti DHF...jeste mam doma pripraveny Escape na zadek, ale u predku asi zustavam na nejakou dobu
Kdyby někoho zajímala skutečná hmotnost Forekasterů 27.5x2.35. Druhý má o 2g víc :)
zdravím, vybírám plastě na mazla a jak tak štu tak vede DHR II na zadek a Shorty na předek zvolil bych to ve 2,4
otázka zní v jakých smeší ? 3c nebo jeom dual nebo to nějak namíchat.
jezdím všechno od kořenů přes traily typu jednovnice, přes Bikeparky jak s kameňama tak vším možným hnusem co se na zemi válí.
ve předu mám teď skaženýho Specialized Butcher Control, 60TPI, 2Bliss Ready
a v zadu MAXXIS Aggressor 27,5x2,3" EXO T.R.
Nemáte někdo tip na levný sjezdový gumy pro 29er? Asseggai kolem 13 kil na Koloshopu jsou docela pálka ... Může být i tvrdší směs...
Nevíte jak na tom bude s odolností/gripem Riddler ve srovnání s SS? Aktuálně vozím na 29" Miniona SS (EXO 2.3) + DHR II 2.4 (3C Maxxterra). Jsem s tímhle kombem naprosto spokojenej, ale na 27,5" budou širší ráfky (33i) a SS je 2.5" buď na drátu nebo DH verze.
Napadlo mě zkusit dozadu Riddlera 2,4 (Light/Fast Rolling 868g) nebo pak míň jezdivého a ale odost těžšího Trailbosse (TCS Light/Fast Rolling + Slash Guard 1071g) a dozadu Vigi 2,5 (TCS Light/High Grip + Slash Guard - 1103g).
Riddler vypadá z fotek víc kulatější než SS, i ty postraní figury jsou asi taky menší. A taky se mi nelíbí ani ta váha nové Vigi, ale nevím co od WTB jiného vybrat.
Nějaké jiné nápady od jiných značek (na úrovni EXO), kde bych se dostal na 60mm (nebo lehce nad) šířky gumy?
Jak jsou na tom nové WTB 2,5/2,6 s profilem? Třeba Convict má oproti Maxxisům ve 2,5" viditelně nižší profil.
zatím nikdo nezmínil novinku od MA, Dissector
Pro mě určitě zajímavá agresivnější alternativa k aggressoru na zadek, v kombu s assegaiem vepředu to bude super na vše krom bláta, případně nějaké hlubší hrabanky. Bohužel na širší užití to naráží na klasický maxxis problém, DH casing jen v maxxgripu :( no nic, stejně to tam zkusím dát až bude dostupnej... třeba do té doby půjde už sehnat assegai v maxxgripu v DD, což by mi na předek stačilo..
Na bike24 mají pěkný ceny na AM/enduro gumy od e13. Kdyby něco potřeboval...
Nevíte kde by mohl být v ČR skladem Maxxis Minion DHRII 2.3 Exo TR? Ideálně aby byl skladem i Minion DHF 2.3 3C Exo TR...
Zdarec lidi, jezdím na 27,5" hardtailu kombo DHF 2.3 vepředu, jen dvousměs, obojí EXO/TR, zadek mám Aggressor 2.3, ráfky vnitřek jen 23mm. Až to sjedu, přemejšlel jsem čím nahradit DHFko, páč se mi zdá zbytečně odolný a rád bych trochu nabral objem :-) 2.5 pláště na 23mm ráfek se mi zdají trochu overkill, aby se mi to nežvejkalo, teď jezdím tlaky předek/zadek 1.3/1.8. No a objevil se plášť Dissector ve 2.4 WT 3C, lehčí o 100g jak DHFko, zdá se to na předek jako dobrá alternativa :-) Ale aby to drželo v zatáčkách... Už ho někdo zkoušel? Případně mě napadá pak nahodit jako kombo k tomu na zadek Ardenta taky ve 2.4, ať je to pohodlnější. Má někdo porovnání Ardent vs Aggressor? :-) Kdo má zkušenosti, pište..:-)
.
Potřebuju nahradit svůj přední plášť.... Momentálně mám obutý bontrager xr4 ti a dneska jsem se kvůli němu natáhl... Ty boky vůbec nedrží...
Mám ho na fuelExovi takže nepotřebuju minion nebo tak něco... To by byl asi overkill...
Jinak jezdím za všeho počasí a když je bahno a prší tak mě to táhne ven ještě víc :D
Takže podklady jezdím snad všechny... A už se těším až napadne sníh... Ale to si na to asi spíš koupím zvlášť obutí... Uvidím...
A jak jezdím trasy kde se jezdí enduro tak jezdím aj 100+km vyjížďky...
Ale grip je pro mě důležitější než valivý odpor... Co jsem zjistil tam na předním kole to beztak nemá moc velký vliv...
Přemýšlel jsem nad Forekasterem nebo Ardentem... Nebo něco jiného??
A nevím jakou šířku... Teď mám 2,4 na 30mm ráfcích... A vidlici mám fox 34 rhythm 29/27+... Prostě ta co se dává na FuelEx 8 2019
Dám tam maxxis 2,6 nebo mám jít do 2,35/2,4?? Asi by mě lákal ten větší kvůli gripu a čtení drobných nerovností... Nikdy jsem tak široký plášť nejel takže nevím jestli to není blbost a jak moc hůř se bude jezdit...
Jinak samozřejmě bezduše...
na zkoušku jsem objednal na Alze ve slevě Mitas Kratos Tubeless Supra Textra 27,5x2,45 " 2 ks 1 258,21 Kč,vyzkouším,uvidím