Náhodou jsem zabrouzdal na stránky Continentalu, koukám že v katalogu maj Argotal a Kryptotal Fr i ve verzích Enduro SuperSoft. Zatim jsem je nikde jinde nenašel, tak snad budou. :-)
Jezdil jsem obojí, řekl bych maličko lépe - špunty mají bok trochu víc zkosený. Ale fakt maličko. Na zimu a do měkkýho teď mám Argotal, tam je to o dost lepší, ale zase to tolik nedrží na tvrdym zaprášenym nebo navlhlym. To zase bude dost podobný jak Shorty nebo novej HighRoller III.
Ono ty pláště fungují trochu jinak, Maxxis sází na přilnavější měkčí směs, Conti naopak na pevnější špunty co se tolik nežvejknou a spíš se opřou/zakousnou. Supersoft je někde mezi 3CG a 3CT, Soft asi jako ta 3CT. Conti mi přijde trochu lepší do měkčího ať už suchýho nebo mokrýho, kde opravdu na 3cg ztrácí jsou tvrdý slizký obnažený kořeny nebo kluzký kameny.
JOP na maxxis bych se zvysoka vy... Aktualne predek 2,6 T9 Butcher a zadek 2,3 T7 Eliminator a jsem z toho gripu uplne unesenej a jede to taky vic nez slusne ... a navic komplet obuto za cenu jednoho Maxxisu
Něco se na tom Butcherovi 2.6 teď změnilo, že už se ty boční špunty nežvejkaj? (měl jsem Grid Trail a směs dobrá, ale to nepredikovatelný žvejknutí mi vadilo)
:-) tak zas takovej balon to neni a ano Eliminator neni uplne mokra guma ale na aktualni podminky tady v okoli naprosto cajk ... to ale nic nemeni na tom co sem psal o "vyhodnosti" Maxxisu a cele mantry okolo jejich gum
Já Ti nevím, ve slevách se dají normálně přes rok koupit. Levný nejsou, ale že bys za ně zaplatil o x desítek % více než za konkurenci? :-) Aktuálně když otevřeš web jsou levnější než nový EN/DH Conti gumy.
ano rozdil u srovnatelne gumy je aktualne 10-20 Euro napric komplet nabidkou, Spesl se dal koupit asi 1/4 roku za 1500Kc 2 gumy v nejvyssi specifikaci , Contiky nekomentuju
Vozite někdo High Roller III? Rád bych nasál nejaky info v porovnani Shorty/Argotal/HR3.
Co z těch trech uzit jako vetsi univerzál i na tvrdej povrch. Bahno,snih tak Shorty na predku je ted pro me tutovka. Ale na tvrdym to zacne ztrácet. Jestli bude lepsi jit do Ar nebo HR3.
Jezdím maxgrip assegai. Nejsem ochoten slevit ale ani 1% z gripu hlavně na oslizlých kořenech, kterých je v Czarne Goře celoročně dostatek. Třeba MM ultrasoft doma na hrabance dobrý, v Pl pak dost strašný. Celý den jsem měl strach o život. Přehodil jsem na Assegai a teprve mi došlo jaká zvýkačka to je. Takže MM (Albert) radial šanci zatím nedám. Dost hype podle mě. Nabombit to z 1,4 na 2 bary, aby se nerozbil ráfek protože guma se žvýká. A grip se dostane tam, kde s normální gumou.
Je přední conti dobrá? U Ass jsem se naučil žít, že se zalepuje blátem a není do deště. Ale prostě ve vlhku mě podrží. A nebo krypto, ale na zahraničních fórech jsem četl že argo za to stojí. Díky kdo má zkušenost s oběma a dokáže srovnat.
Musel jsem po pár blativých vyjížďkách sundat Assegai, to je naprosto hroznej plášť do bláta :) Hned se to zalepí. Po letech dlouhých letech jsem zkusil dopředu DHF 2,5 a musím říct, že do hrabanky a bláta je to naprosto vynikající plášť. Možná se taky zlepšila moje technika a mnohem víc do zatáček klopím kolo na hrany. Každopádně DHF se čistí stokrát líp!
High Roller 3 bych taky rád dopředu zkusil, ale až se objeví nějaká normálnější, lehčí verze, stačí mi exo+ ale to je zatím v nedohlednu...
Hosi, trochu to rozjedeme. Ceka me blinduro zimni .. loni sem to dal na Assegai Exo+ maxxgrip 2.4 TR vpredu a Minion DH v tom samym vzadu. Ale bylo sucho. Dneska sem jel takovy drobnější odklony na blate a Assegai ok .. ale ten Minion, to bylo jak na bruslich. Dokonale to vystihovalo "vpředu byznys, vzadu party". Co dat dozadu aby to aspon drzelo lehce .. Shorty?
Já strašně trhám boční špunty na zadku. Máte nějaký doporuceni na zadek kdy bocni spunty vydrzi fakt hodně? Jsem doufal ze kryptotalove vydrzi hodne a je fakt ze spunty jsou relativne jeste v dobry kondici co se hran tyce, ale uz se na boku zacinaji odtrhavat...
Na trailech kolem komína vozím vzadu DHR II 29x2,4 v EXO Dual. EXO mi tu stačí protože to tu nemáme moc kamenitý a je to relativně lehká guma ( cca 1,035 g ), která je na šlapání za svoje fajn a Dual směs vydrží.
Teď mi dorazil novej DHR II Exo v nějakým novým balení ( taková tvrdá lepenka ) a je to teda kus gumy. Má to 1.155g - je o 120g těžší než ta co mám obutou. Zvláštní - Maxxis na webu udává hmotnost 1.040g ( což tak dřív vždycky bylo ), ale toto jsem už v ruce poznal že to je jinak. To je velká odchylka ve váze ... setkali jste se s tím teď poslední dobou ? Zatím se mi ty gumy držely cca +/- 20g, ale tohle je velkej rozdíl.
Za svoje kolem komína se mi na tom jezdit nechce a leda že bych to dal na bikepark výplety - Dual by mi tam nevadil a ta vyšší hmotnost by mohla znamenat vyšší odolnost. Jestli ale není lepší to vrátit ...
hodil jsem ho na předek na Enduro TT, protože před závodem celkem zakropilo a po závodním víkendu nevim, buď jsem jel tak blbě já, nebo ten plášť prostě není zas tak dobrej. Nevím, má na mě nějaký nezvyklý chování. Za prvé mi příjde celkem úzkej. figury nejsou zas tak masivní jak jsem myslel a na kořenech mi přišlo, strašně ustřeloval. Mnozí jsem koukal jeli Assegai, ale to byla katastrofa, zalepenej lepivým Trutnovským blátem okamžitě :) Kdo měl DHF byl na tom o něco líp. Lidi si dost pochvalovali Magic Marry a Verdict, ten má oproti HRIII obrovský figury. Zkusím ještě pojezdit, abych si udělal delší obrázek o tom plášti.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Náhodou jsem zabrouzdal na stránky Continentalu, koukám že v katalogu maj Argotal a Kryptotal Fr i ve verzích Enduro SuperSoft. Zatim jsem je nikde jinde nenašel, tak snad budou. :-)
https://www.continental-tires.com/products/b2c/bicycle/tires/argotal/?searchMode=sbs&pogSegment2MappingDTacs=MTB&articleID=01020730000
https://www.continental-tires.com/products/b2c/bicycle/tires/kryptotal-f/?searchMode=sbs&pogSegment2MappingDTacs=MTB&articleID=01020740000
Jak se ten Kryptotal čistí od bláta? Ten vzorek mi přijde ještě hustší než u Assegaie.
Jezdil jsem obojí, řekl bych maličko lépe - špunty mají bok trochu víc zkosený. Ale fakt maličko. Na zimu a do měkkýho teď mám Argotal, tam je to o dost lepší, ale zase to tolik nedrží na tvrdym zaprášenym nebo navlhlym. To zase bude dost podobný jak Shorty nebo novej HighRoller III.
Tož to by bylo pěkné. Jak to tam je vlastně s těmi tvrdostmi? SuperSoft je cca MaxxGrip a Soft MaxxTerra?
Ne, supersoft není maxxgrip :)
No tak jasné, že to nebude stejné, ale spíš by mě zajímalo, k čemu to přibližně srovnat... ;-)
Ono ty pláště fungují trochu jinak, Maxxis sází na přilnavější měkčí směs, Conti naopak na pevnější špunty co se tolik nežvejknou a spíš se opřou/zakousnou. Supersoft je někde mezi 3CG a 3CT, Soft asi jako ta 3CT. Conti mi přijde trochu lepší do měkčího ať už suchýho nebo mokrýho, kde opravdu na 3cg ztrácí jsou tvrdý slizký obnažený kořeny nebo kluzký kameny.
Vystihl jsi to naprosto přesně. Jen v tom měkčím díky novýmu HR3 ta výhoda bude už taky menší.
Conti asi fajn na zadek, na předku je to za mě pořád M.
Nejblíž vlastnostem maxxgripu má za mě T9 od S a Cannibal je moc fajn guma.
JOP na maxxis bych se zvysoka vy... Aktualne predek 2,6 T9 Butcher a zadek 2,3 T7 Eliminator a jsem z toho gripu uplne unesenej a jede to taky vic nez slusne ... a navic komplet obuto za cenu jednoho Maxxisu
Něco se na tom Butcherovi 2.6 teď změnilo, že už se ty boční špunty nežvejkaj? (měl jsem Grid Trail a směs dobrá, ale to nepredikovatelný žvejknutí mi vadilo)
Změnilo se to, že už všichni pochopili, že správný rozměr v Butcheru je 2,3 :-)
zadny zvejkani teda nepozoruju, o te gume bych napsa vsechno mozny ale urcite ne ze je nepredvidatelna,
no, dost přehnaný... na maxxis bych se fakt z vysoka nevy :-)
2,6 B je balón a Eliminator na teď fakt smysl nedává... v létě v suchu ano :-) (a ano, na zadku jede, ale je třeba srovnávat srovnatelné)
:-) tak zas takovej balon to neni a ano Eliminator neni uplne mokra guma ale na aktualni podminky tady v okoli naprosto cajk ... to ale nic nemeni na tom co sem psal o "vyhodnosti" Maxxisu a cele mantry okolo jejich gum
Já Ti nevím, ve slevách se dají normálně přes rok koupit. Levný nejsou, ale že bys za ně zaplatil o x desítek % více než za konkurenci? :-) Aktuálně když otevřeš web jsou levnější než nový EN/DH Conti gumy.
ano rozdil u srovnatelne gumy je aktualne 10-20 Euro napric komplet nabidkou, Spesl se dal koupit asi 1/4 roku za 1500Kc 2 gumy v nejvyssi specifikaci , Contiky nekomentuju
Tak mi prosím pošli Cannibal 29er až bude za 750kc/ks, vezmu si je do zásoby :)))
uz si to davno prosvihl ... moc vejkej vyber neni ale da se https://www.bike24.de/p1843304.html?searchTerm=specialized%20but&source=SBP&indexName=production_SEARCH_INDEX_DE&objectId=843304&queryId=3ed08ff606c01f7b39781fb14d7adc2f&userToken=79b884e7-1c33-41c4-bd3e-07e09e65a1bd
chápu, takže tam Cannibal nebyl :-)
Nevím jak Cannibal, ale většina jejich gum byla v létě na Spešl stránkách -50%. Na Bikeiinu teď taky byla část gum za -50%.
Jo...taky jsem nikdy nedaval vic jak cca 800 za jejich gumy v T7
na spešl stránkách byl výběr trail a xc fum, z enduro a dh tam byly jen starý modely který nahradili už novýma, ale ano, nabídka to byla fajn :-)
https://www.planetbikes.cz/plast-specialized-cannibal-grid-gravity-2bliss-ready-t9-29-x-2-4/
díky, už jsem poděkoval i ve vedlejším vlákně.. Byl jen jeden kus, ale i tak fajn :-)
Kolikrát se i maxxis dá koupit za dobře. Spešl fajn, ale na maxx grip to prostě ještě nemá. Butcher v diamond casingu vydržel 2 jízdy:)
U majitelu ted 27,5 assegai 3cg dh casing. Pro me krasnych 1169kč s dopravou zdarma. To je pro mě uplne super cena za gumu co se da vozit 3-11 letos.
a i vzadu v maxgrip směsi mi vydržela násobně více jak dhrII v maxteře.
S dovolením bych se přifařil s dotazem. Dc je v porovnání s maxxterra a maxxgrip co? Děkuji
Dc = Maxxis Dual Compound, tj. dvousměs?
Pokud jo, tak na mokrých kořenech to drží mnohem hůř než MaxxTerra ale lepši odvaluje.
Dobré na zadní kolo do sucha. Na předním kole to (v mokru) nechceš :-)
Jojo, díky. Hledal jsem na předek assegai 2,6, ale dělá se jen dc a mt, mg max 2,5. Je ta 2,5 v reálu o hodně menší, nebo to nepoznám?
Osobně mě ty 2,6" vůbec neseděly. Už je to tak široký, že se to musí foukat víc než +-2,4 klasika a v bahně to i víc klouže.
Na to něco bude. Tak se tý 2,5 nebudu bát. Díky
To jsou ještě trochu tvrdší gumy než maxxterra. Moc to nedrží, zato ale vydrží. :-) Ideál směs na zadní do sucha.
Nevite nekdo kde se objevuji Contiky za lepsi ceny? Sleduju to tak nejak celej rok a furt to je hrozne vysoko.
Na zadni jsem zjistil ze kryptotal front je vybornej. Ma to vzorek dissectoru ale i v super softu vydrzi mnohem vic jak diss maxx terra.
Vozite někdo High Roller III? Rád bych nasál nejaky info v porovnani Shorty/Argotal/HR3.
Co z těch trech uzit jako vetsi univerzál i na tvrdej povrch. Bahno,snih tak Shorty na predku je ted pro me tutovka. Ale na tvrdym to zacne ztrácet. Jestli bude lepsi jit do Ar nebo HR3.
Ahoj, chtěl bych vyzkoušet přední argo v DH.
Jezdím maxgrip assegai. Nejsem ochoten slevit ale ani 1% z gripu hlavně na oslizlých kořenech, kterých je v Czarne Goře celoročně dostatek. Třeba MM ultrasoft doma na hrabance dobrý, v Pl pak dost strašný. Celý den jsem měl strach o život. Přehodil jsem na Assegai a teprve mi došlo jaká zvýkačka to je. Takže MM (Albert) radial šanci zatím nedám. Dost hype podle mě. Nabombit to z 1,4 na 2 bary, aby se nerozbil ráfek protože guma se žvýká. A grip se dostane tam, kde s normální gumou.
Je přední conti dobrá? U Ass jsem se naučil žít, že se zalepuje blátem a není do deště. Ale prostě ve vlhku mě podrží. A nebo krypto, ale na zahraničních fórech jsem četl že argo za to stojí. Díky kdo má zkušenost s oběma a dokáže srovnat.
Musel jsem po pár blativých vyjížďkách sundat Assegai, to je naprosto hroznej plášť do bláta :) Hned se to zalepí. Po letech dlouhých letech jsem zkusil dopředu DHF 2,5 a musím říct, že do hrabanky a bláta je to naprosto vynikající plášť. Možná se taky zlepšila moje technika a mnohem víc do zatáček klopím kolo na hrany. Každopádně DHF se čistí stokrát líp!
High Roller 3 bych taky rád dopředu zkusil, ale až se objeví nějaká normálnější, lehčí verze, stačí mi exo+ ale to je zatím v nedohlednu...
Nezkoušeli jste už někdo ten Radial casing od Schwalbe??
Hosi, trochu to rozjedeme. Ceka me blinduro zimni .. loni sem to dal na Assegai Exo+ maxxgrip 2.4 TR vpredu a Minion DH v tom samym vzadu. Ale bylo sucho. Dneska sem jel takovy drobnější odklony na blate a Assegai ok .. ale ten Minion, to bylo jak na bruslich. Dokonale to vystihovalo "vpředu byznys, vzadu party". Co dat dozadu aby to aspon drzelo lehce .. Shorty?
Nevite nekdo co označuje to 2K nebo ZK s tim štitem nebo co to je za symbol. Je to Assegai Goldstona na hardline.
Konečně se dá pořídit Conti Enduro casing v Super Soft směsi:
Continental Argotal Enduro 29x2.4" SuperSoft Folding Tire
https://www.bike-discount.de/en/continental-argotal-enduro-29x2.4-supersoft-folding-tire
https://m.youtube.com/watch?v=MrJH5wBb16Q
Už sem někdo dával tento "Blind" test?
Já strašně trhám boční špunty na zadku. Máte nějaký doporuceni na zadek kdy bocni spunty vydrzi fakt hodně? Jsem doufal ze kryptotalove vydrzi hodne a je fakt ze spunty jsou relativne jeste v dobry kondici co se hran tyce, ale uz se na boku zacinaji odtrhavat...
Vozím Assegai na předku,spokojenost.Přemýšlím co na zadek ,jestli taky Assegai ,nebo něco jiného.
Kdyby někdo chtěl vyzkoušet alternativu k Shorty, Argotal..., tak nabízím za 990 Kč.
Vím, že tu není bazar, ale ten už tu vlastně není vůbec.
Takový to, když ti po pár vyjížďkách dojde, že...
Lze nějak srovnat na zadku Dissector a Forekaster V2?
Mimochodem, HighRoller III se chová jak, nenasbíral už někdo nějaké zkušenosti?
Ideálně na zadku a srovnání s DHR II? :)
Potrebuju pomoct se zorientovat v Continentalech. Na bikepark zaplety na zadek koukam po Kryptotal RE.
Jak srovnat smesi vuci Maxxisu - Dual, Terra a Grip ? Nekde to tu asi uz bude popsany ale nechce se mi procitat cely vlakno
Sirka 2.4 je cca stejna jako 2.4 DHR II ?
Kdyz lano tak jezdim spis enduro parky nez klasicky bikeparky. Ale novy DHR II v Terra mam za 3 dny dost pocuchany. Dik
Maxxiss začal dělat DHR II i v 2.5 šířce ? Dřív jsem si toho nikdy nevšimnul ...
https://www.maxxis.com/us/tire/minion-dhr-ii/
Na trailech kolem komína vozím vzadu DHR II 29x2,4 v EXO Dual. EXO mi tu stačí protože to tu nemáme moc kamenitý a je to relativně lehká guma ( cca 1,035 g ), která je na šlapání za svoje fajn a Dual směs vydrží.
Teď mi dorazil novej DHR II Exo v nějakým novým balení ( taková tvrdá lepenka ) a je to teda kus gumy. Má to 1.155g - je o 120g těžší než ta co mám obutou. Zvláštní - Maxxis na webu udává hmotnost 1.040g ( což tak dřív vždycky bylo ), ale toto jsem už v ruce poznal že to je jinak. To je velká odchylka ve váze ... setkali jste se s tím teď poslední dobou ? Zatím se mi ty gumy držely cca +/- 20g, ale tohle je velkej rozdíl.
Za svoje kolem komína se mi na tom jezdit nechce a leda že bych to dal na bikepark výplety - Dual by mi tam nevadil a ta vyšší hmotnost by mohla znamenat vyšší odolnost. Jestli ale není lepší to vrátit ...
Čerstvá zkušenost s High Rollerem III 3C Exo+
hodil jsem ho na předek na Enduro TT, protože před závodem celkem zakropilo a po závodním víkendu nevim, buď jsem jel tak blbě já, nebo ten plášť prostě není zas tak dobrej. Nevím, má na mě nějaký nezvyklý chování. Za prvé mi příjde celkem úzkej. figury nejsou zas tak masivní jak jsem myslel a na kořenech mi přišlo, strašně ustřeloval. Mnozí jsem koukal jeli Assegai, ale to byla katastrofa, zalepenej lepivým Trutnovským blátem okamžitě :) Kdo měl DHF byl na tom o něco líp. Lidi si dost pochvalovali Magic Marry a Verdict, ten má oproti HRIII obrovský figury. Zkusím ještě pojezdit, abych si udělal delší obrázek o tom plášti.