Pláště na gravel
Ahoj,máte někdo vyzkoušené Hutchinson OVERIDE 700x40? Diky
Jezdil jsem 32c. Na suchu ok, rychlost nic moc (v porovnání třeba s G-One Speed nebo teď Panaracer Gravelking Slick), na mokru skluzavka.
Škoda. Koukám po nějakém rychlém odolném plášti (cca do 40mm)převážně na škaredý asfalt(sucho,mokro) se kterým se nemusím bát vyjet občas na suchou pěšinu,sotolinu.Aby se rychle nesjizdel.
Rychlej, odolnej a držák by měl být Continental Terra Speed.
Já mám verzi Trail a i ta je dost rychlá, ale já preferuji minimum asfaltu
Specialized Trigger Pro 700x38
Panaracer Gravelking SK 700x40
Ritchey Speedmax 700x40
Přidal bych ještě i Schwalbe G-One Allround 35, pokud už nebude moc úzký. Nepřišel mi o nic pomalejší než S-One (nynější G-One Speed), ale výdrž byla výrazně vyšší.
Ten Continental terra speed a gravelking SK vypadají dobře,ale ta cena:( jak tu u nich bude s výdrží? Pocital jsem do 800 za ks. Třeba se presvedcim, každopádně díky všem za tipy.
Terreno Dry mám ve velikosti 33 mm. Reálná šířka na ráfku 19 mm je 36 mm, takže bych předpokládal, že i ta 38 bude mít o nějaký milimetr víc. S plášťem spokojenost, jen není moc trvanlivý, po cca 1500 km není po středovém vzorku ani stopa.
To je pravda, mám je v 38 a podle reálného měření mají šířku 41mm. Ohledně trvanlivosti ještě nevím, najel jsem cca 1000km a zatím to celkem jde.
Potvrzuji. V 38 mají 42mm.
Terreno Dry, G One Speed 40mm, Gravel King Slick. Ale odolnost je otazka. Hutchinson je nepohodlny a klouze, ale je za dobrou cenu a relativne to jede.
Budu mít na gravelu Specialized Pathfinder 42mm, recenze mají dobré, nejsou nejlehčí, ale pár 10g klidně obětuji dobrým jízdním vlastnostem, odolnosti a výdrži. Pak můžu poreferovat
Pokud bys neresil vahu, tak mam dobre zkusenosti s Maxxis OVERDRIVE MAXXPROTECT
Něco podobného, obyčejného jsem jezdil myslím od Authoru Trek l a byl jsem docela spokojený. Defekty se mi vyhýbaly na mokru to drželo. Chci ale vyzkoušet něco rychlého,kdy to bude na asfaltu, byť skaredem ocejpat. Diky
Mrkni třeba i na Challenge Strada Bianca, všude je hodnocený veskrze kladně, ale je to plášť na převahu asfaltu. A je to tlouštík - mám 33 mm širokou variantu a ve skutečnosti má 37 mm, za nějakých 4000 km jsem na nich měl jeden defekt (dutá kůstka z nějakého malého ptáka) :)
https://www.bike-forum.cz/foto/detail/54329-challenge-strada-bianca-700x33
Pěkný plášť,bál bych se ale defektu na šotolině nebo pěšině. Jen na asfalt můžou být super.diky
To se bojíš zbytečně, ty pláště jsou hodně odolný a moc se nesjíždí.
Už jsem to psal Jendovi82 soukromě, ale dám to i sem. Jezdím na https://www.koloshop.cz/cyklokrosove-plaste/Continental-Speed-King-CX-Performance-krosovy-plast-kevlar-35-622.html
Momentálně na tom mám skoro 4tis km. Jezdím s tím v okolí Hradce Králové (sem tam písek, drobný kamínky, štěrk, převažuje jízda po špatným asfaltu). A i při takovýmhle nájezdu při mejch 100kg zbejvá vzadu vzorek. A to foukám hodně natvrdo.
Připravený mám Vittoria Terreno Zero, ale zatím jsem je ještě nenazul a uvidím kdy na ně s takovouhle výdrží Contiků dojde.
Mě baví čím dál menší vzorek a širší guma, normálně projedeš všude a kolikrát je to na hranici a je to rychlé.Je to zábavnější:-)
Přesně takovou myšlenku mam,
Můžete někdo ohodnotit,porovnat pláště panaracer gravelking SK a Continental terra speed(informativně vel 38-40,ježdění s duší:)diky