Pláště pro gravel
co byste mi doporučili na zimní ježdění? mám představu šíři kolem 35mm. Využití zjm. silnice (se štěrkovým posypem) s občasným přejezdem polňačky, tu a tam nějaká břečka, led určitě ne (to radši zůstanu doma). Kolo mám spíš jako odlnější silničku. Do terénu jezdím na horáku. Vzorek by se mi líbil spíše blíž k WTB Byway než nějaký drapáky (pocitovka). Ale nevím, nemám zkušenosti... Dneska už jsem měl na hladkých 28mm pocit, že nedělám úplně dobře.
Druhem pouziti by odpovidala Challenge strada - vulkanizovany. Ale jak fungujou ty bezdusove verze nevim.
Mrkni na Vredestein Aventura 38, realne jsou dle testu uzsi. Osobne vyzkousen nemam, ale jsou v uzkem vyberu. mely by jet skoro stejne dobre jako Conti TerraSpeed nebo Pirelli Cinturato Gravel H, ale oproti nim maji vyraznejsi bocni spunty, az budes klopit na tom posypu nebo brecce. Zrovna na posyp bych teda ByWay styl pneumatik nebral.
Byway je těžká klouzačka v tomhle počasí. Vyzkoušeno na vlastní ústa.
Jezdim Kendy Flintridge 35C a jsem mile překvapen.
to vypada dobre, a co jeste nejaky rovnoměrně lehce celošpuntový, jako např. Schwalbe G-One Allround?
Me prijde, ze kdyz ma guma spoustu malych, nizkych, spuntiku, tak to hrozne rychle zmizi a prostredek je brzo hladkej. A treba ty Conti, co jem psal vyse maji naprosto tragickou zivotnost, jinak by to byla super guma.
Tak hlavním úkolem dobré gumy je podržet, když se dostaneš do problémů, ne vydržet do konce života. Na zimu tam nějaký vzorek prostě musí být, leda bys jezdil jen po suchém asfaltu když svítí slunce.
Já mám momentálně tyto https://road.cc/content/review/michelin-power-gravel-tyre-273075 a zatím si vedou, v tomto upršeném blátivém počasí, velmi dobře - např. v kombinaci mokrého listí a bahna, nebo mokré trávy jsem byl až překvapený, jak dobře drží. Nechytají se v hlubším bahně a jednou mi ustřelila na namrzlém asfaltu, ale tam by asi držely jen hřebíky.
Precetl sis vubec jaka guma se hleda a co jsem psal? Zjevne ne :)
V čem se neshodneme, resp. čemu nerozumíš?
Ja mu doporucim Aventuru, ktera ma slusny vzorek a boky co podrzi, on se pta na gumy co maj spoustu malych spuntiku, ja mu na to napisu, ze se mu to rychle ojede a je to pak k prdu...
A ty to pak zabijes tim ze me zacnes poucovat, ze tam nakej vzorek bejt musi :D tak nevim kde se stala chyba.
prosím tě, ten Vredestein jde v Čechách koupit kde? jinak cením si jakékoliv zkušenosti co a jak na oslizlou silnici
V cechach bohuzel netusim, Tady nakupuju uz jen celmi zridka. Beru vetsinu z DE. Hlavne bike24.de.
Jasně, rozumím, reagoval jsem hlavně na tu životnost - pro mě to např. není nejdůležitější parametr.
Ohledně poučování, není třeba hned očekávat konflikt, můžeš to brát jako souhlasné přitakání :-)
A jak jsem psal výše, momentálně mám Michelin Power Gravel, což je právě příklad gum s malými špuntíky a zatím jsem docela překvapený, že ani na zadku se moc nesjíždí, resp čekal jsem, že budou ubývat mnohem rychleji.
ok, ok :)
Tak ono zalezi, kolik kdo najede a kde. Pokud fakt prevazuje asfalt, tak menit kazdych treba 1000-1500km zadni gumu za 40e se me osobne treba uplne nechce no :) Zvlast kdyz jsem zvykly ze silnice najet na zadni galusce 6k.
Jinak na power gravel dobry tip, pokud fakt vydrzi. I valivy odpor ma slusny na spuntaka.
s tímhle plášťěm máte někdo zkušenost? WTB-Venture-Road-TCS-Tire
Ne, ale dle testu ma velmi vysoky valivy odpor.
Asfalt pri 3bar pres 40w, gravel 2bar pres 60w...
Pro srovnani ve stejnem testu G-Onbe allround ma ty hodnoty cca 23w a 35w...
ok dik
Tohle je plast do lesa a do sucha. Ten jemny vzorek je docela hluboky, na mokru se rychle zanese blatem.
na zivotnost se svým srandanájezdem nemusím moc koukat, spíš aby to mělo měkčí směs
A co Vittorky Terreno Dry?
Ano, taky moznost.
o tom jsem taky uvažoval, Terreno Dry dozadu a Terreno Mix dopředu, šlo by?
Na to, co pises bych se nebal toho Dry i dopredu. Mix ma mensi stycnou plochu. Navic vittoria ma fakt velmi dobre smesi.
Na zimu na mokro a do bahna určitě ne - proto se jmenují Dry. Středový vzorek je nízký a rychle se sjede, takže pak se z nich stanou "Terreno Zero" a jakýkoli náznak bláta je konečná. A odolnost taky nic moc, zvláště boky jsou docela papírový.
Proč ne do mokra na silnici? Chce to jako odolnější silničku, bahnu se vyhýbá, na to má horáka.
Já tam tedy čtu "s občasným přejezdem polňačky, tu a tam nějaká břečka"
Ano, ale tomu předchází "Využití zejména silnice...." ;-)
tak tak, tu polňačku fakt jen jako přejezd .... řekněme 1-2km z 50km vyjížďky, kdy je to proste vhodnější střihnout skrz, než jet třeba po rušný silnici
Ať si to tazatel přebere jak chce. Tereno Dry jsem měl, vím jak se chová a na zímu bych ji určitě nedoporučil i kvůli relativně nízké odolnosti. Pokud by napsal, že bude jezdit jen po suchém nebo mokrém čistém asfaltu a bahnu se vyhne obloukem, tak samozřejmě proč ne.
Skoda, ze se tak sjizdi,kolik ti vydrzela?
Vzadu odhadem tak 2000? Ale musím uvést okrajové podmínky, 115 kg a nešetřil jsem ji. Jinak do sucha na tvrdý povrch moc příjemná guma a i na silnici jela dobře a držela.
Ten test my přišel divný .vs. https://www.bicyclerollingresistance.com/cx-gravel-reviews
U galusek se mi podařilo očesat velkou část těch bočních štuplů. Normálně se odtrhaly. Navíc je ta guma docela hranatá a v zatáckách v náklonu se tak odvaluje po bočnici.
Vyloženě zimní jsou např. tyto: https://www.continental-tires.com/bicycle/tires/urban-tour/top-contact-winter2-premium
Uvažoval jsem o nich poté, co jsem minulý rok hodil talmu na náledí, ale nakonec mě odradila cena.
Budeme je teď zkoušet
Pěknej chlupáč :-) Odkud jsi je bral? Občas koukám jestli někde nejsou ve slevě a kdyby se cena dostala blíž k 1000 Kč/ks, tak bych do nich asi šel.
Ja mam aktualne kombo G One Bite predek a Allround zadek ve 40mm a je to fajn.
Kolik ti vydrzi ten allround na zadku, aby byl jeste k necemu?
Tak 3K, ale docela to maka i kdyz je uz hodne sjety. Jen na mokru se to zhorsi, ale zrovna Allround se da celkem dobre vyuzit uplne do mrtva. Videl jsem i kusy, ktere mely pres 10K.
Dik: Kdyz vezmu v uvahu, ze mas vyssi vykon, jezdis vic kopcu a vahove budeme minimalne nastejno, tak by mi to mohlo o neco vic vydrzet .)
Mrkni výš a fotil jsem Allround po 3000 vzadu, mám 105kg a vůbec jsem ho nešetřil. Ve finále šel dolu až po 4000 a to díky tomu, že přišla zima a už jsem se se sjetým středem bál na něm dále řádit. Předek po stejném nájezdu končil odhadem na 30% vzorku uprostřed? tzn. ještě tam má nějaký špuntík.
Chces aby ten plast byl odolnej proti posypu? Pokud ano, tak nehledej mezi gravel plastema, ale mezi trekovejma. Super jsou schwalbe gt 365. Pokud opravdu gravel, tak panaracer dela odolnou radu svych beznych plastu. Plaste bez ochrany bych na zimu nevozil a dal bych spis dusi nez tmel. Zaklad je odolny plast, protoze neni nic horsiho nez mit defekt v mrazu a se zasranym kolem :-).
Jo a vymena duse se zasranym kolem je lambada. :-) Knot za minutu hotovo, dojedu vzdycky. Neni treba hledat problem, kde neni. Pokud se jezdi casto hodne velkym bordelem, tak to chce spis 29er nebo proste objem. Trekova pneu ma tragicky vlastnosti a dobrovolne to jezdit je zlo. :-)
Tuhle diskusi uz jsme meli :-). Trekova guma nema tragicke vlastnosti, respektive to zalezi na uhlu pohledu. Trekova guma ma jine vlastnosti ve kterych je dobra - odolnost, vysoky najezd. Pokud bych te mohl parafrazovat, tak gravelove guma ma tragicke vlastnosti a dobrovolne ji jezdit v zime je zlo. Jak ti funguje tmel v mrazech? Lepsi je mit takovou gumu na zimu, kde defekty resit nemusis.
Nevim me prave prijde gravel pneu mnohem lepsi, jen to chce vybrat vhodne obuti pro dane vyuziti. Pokud denne jezdim takovym bordelem, kde hrozi defekt, tak proste neni idealni pouzivat malej objem. Pro bezny dojizdeci veci nevim, kde bych defektil s normalni dobrou 40mm gravel gumou kolem 450g. :-) Sice to neco stoji, ale nemusim delat tolik kompromisu ve vlastnostech jinde a dobre se svezu na mokru, asfaltu, trailcentru, snehu. Jezdit s nekvalitni pneu v bahne s tuhym casingem a dusema je no go zona. :-) S kvalitni pneu jsem defekt neresil strasne dlouho a fakt uz ani nepamatuju defekt, ktery by byl nejak vazny a nedal se opravit za par vterin knotem. Kdyz ma nekdo na treninku duse a procvakne to, tak ze zasady necekam. :-))
Za prve si precti zadani tazatele. Za druhe, definuj bordel. Z toho co pises, a jak te sleduji, tak mas urcite velke zkusenosti s jizdou na gravel kole v terenu a s vykonnostnim pojetim, ale mas nulove zkusenosti s dopravni cyklistikou a jezdenim na kole po meste, zvlast v zime, a potreby ktere to nese. Kdybych v Brne nasadil bezny gravelovy/mtb plast, napr. panaracer gravelking sk co vozim v lete, tak s velkou pravdepodobnosti nedojedu do prace, protoze nez bych tam dojel, tak mam plast deravy jak reseto od posypu, ktery je v Brne extremni. Dalsi vec je snih a led. V Brne se stezky neuklizej. Takze po ruznych polooblevach mas stezky cisty led nebo vyjete ledove koleje. Bezny gravel plast to nedava (nekdy ani trekovy a musis nasadit hroty), protoze neni pro takovehle podminky staveny (chapu, ze se svym skillem to ty zvladnes, ale to neni standard), napr. jedes rano do prace po suche ceste a zpet bud v zavejich nebo na cernem ledu. Na to se me osvedcil schwalbe gt 365.
No ja jezdim po HK denne, takze nulove zkusenosti tezko rict. :-) Nikdy jsem nevidel tak spatny posypany povrch, aby ho bez problemu nezvladnul bezny kvalitni gravel plast ve 40mm. Pokud by to nefungovalo, tak bych to nepouzival. V prosinci mam v bordelu 2020 skoro 1800km. Na snehu i ledu funguji gravel plaste velmi dobre a nesnesou srovnani s zadnym beznym trekovym plastem, G One Bite je treba fakt fajn. Pokud jsou extremni podminky na hroty, tak je spis lepsi zvolit jinou trasu nebo mit jine kolo s sirsim obutim i uchopem.
Ahoj, nemáš zkušenosti s pneu Tufo Thundero 40mm? Díky
Bohuzel zatim ne, ale uz se na ne chystam. :-)
Ja ti nerozporuji tvoje zkusenosti, ale poprosil bych te, abych nerozporoval moje :-). Jsem o neco starsi nez ty a jezdim po Brne na kole desitky let, za tu dobu jsem vyzkousel hodne plastu od ruznych vyrobcu a to vse v ruznych situacich. Postupne jsem po ruznych failech dokonvergoval k odolnym trekovym plastum na mestkem/zimnim kole. Nic jineho nesplnilo moje pozadavky. Pro me je hlavni parametr odolnost plaste a vysoky najezd. Chapu, ze ty mas jine pozadavky a jezdis v jinem meste, kde situace muze byt odlisna, mas zazemi rodineho domu a gravel plaste te plne uspokoji. To ale neni univerzalni pravda pro vsechny lidi a vsechny situace. Ja dal jen moznost na vyber a duvody proc je to dobry vyber. Respektuji, ze to pro tebe dobry vyber neni, ale fakt nebud zaslepeny, protoze pro nekoho jineho to dobry vyber byt muze, protoze trekove plaste maji vlastnosti, ktere gravel plaste nemaji a naopak.
Hroty nejsou do extremnich podminek, ale do bezne zimy v Brne na cyklostezky. Jine trasy se vetsinou volit nedaj, pokud nemas strach o zivot. Tvuj argument mne prijde jako od politiku v Brne na otazku, proc v zime neuklizet stezky :-). HK je v tomhle jina liga. Radit sirsi obuti je nesmysl, nevim jak ti to pomuze v tom si nedat na hubu ve zledovatele zatacce. V zime chces do prace dojet pokud mozno cely a vcas.
Jake trekove plaste jsi na ledu a snehu zkousel? Zkousel jsi treba schwalbe marathon winter (hroty) nebo treba ten mnou zminovany gt 365?
Festive 500 jsem odjel na ocelovem zimaku s trekovejma plastema gt 365. Ano, byl jsem o par km/h pomalejsi nez na 9kg gravelu s gravel plastema, ale to v zime opravdu neresim. U najizdeni mne prijde uplne jedno jak rychle jedu.
Ajaj, argumentace věkem, :-)))
Jasne, pokud potrebujes dojizdece, tak mas lowcost plecku a neresis, ale na gravel proste tohle obuti nepatri a argumentace vekem nee. :-) Stejne jako argument, ze sirsi obuti na vhodnym tlaku nepomuze na hodne kluzkym- pomuze velmi, a ze je jedno jak rychle jedes pro najizdeni, to zase beres moc podle sebe. Ja prave zaspeleny nejsem, mam to velmi poctive zazito narozdil od jinych. Trekovy plaste jsem jezdil nejruznejsi druhy Kend, Ritchey atd., ale duse uz nikdy jezdit nebudu a je to fakt dlouho, takze to nema cenu porovnavat. V porovnani s aktualnim obutim to byl tezky stredovek a prave na gravel pneu se muzu plne spolehnout. Proto je pouzivam, nepouzivam nic co nefunguje. A resit zasadni kompromis v obuti kvuli zime v Brne? No nevim, parkrat jsem tam v zime jel a nic nestandartniho jsem si nevsiml. :-)
Já si pamatuju, jak jsem jel s Schwalbe Marathonama na treku i 280km. Teď už bych to nedal hlavou (nohama už vůbec ne) - vědět, jaký mam pod sebou kotvy, by mi po 50km zabilo :D
Marathony bezdusovy bych jeste bral, ze to je fakt plast na nekolik let a nesaha se na to. Ale z hlediska vlastnosti to proste nefunguje, jak clovek ceka od univerzalniho gravel kola.
Ano, muj zimak je lowcost plecka, ale je slozena z komponent s ohledem na zivotnost. Pres zimni mesice najede (ted uz spise najel) 4 - 5kkm a jelikoz nemam moznost doma spinave kolo servisovat, tak se na nej musim v tomto obdobi na 100% spolehnout. Vek je samozrejme validni argument, proto jsem ho uvedl. Chtel jsem ti ilustrovat, ze moje zkusenost se zimnim jezdenim po meste je vetsi nez tvoje. Coz je fakt. Vek je na to dobry parametr. Co se tyka sirsiho obuti, beres jen led nebo i led a snih? Na ledu to fakt nepomuze. Jestli to chapu, tak nove trekove plaste jsi nevozil a podle toho co pises to mohly byt i nejake lowend trekove plaste, tezko poznat. I mezi trekovejma plastema jsou rozdily. Jsi zaslepeny, uz jen v tom, ze si nepripoustis, ze bys nemusel mit pravdu a beres svoje tvrzeni jako dogma. Ja volim duse/bezduse podle podminek. Nekde je vyhodnejsi to a nekde ono. Ja se na gravel obuti v zime spolehnout nemohu. Ty jsi parkrat v zime jel, ale ja jezdil kazdy den. Znovu, nikdo nerozporuje, ze gravel plaste pro tve pouziti funguji. Je to super, pouzivej dal. Jen nechapu, proc rozporujes pouziti trekovych plastu v mem pouziti a snazis se mne presvedcit, ze je to lepsi, kdyz sam ze sve zkusenosti vim, ze je to blbost a nefunguje to.
Ale no tak kucí, se nehadejte. Hroty fakt neřeším, hroty=led=mráz>můžu na horákovi do lesa a vím, že se nevrátím jako prase. Berte to tak, že přes zimu mám silničku, když není zmrzlý podklad mimo silnice.
No v Brně sypou cyklostezky drceným čedičem nebo co. To je ostré jak sklo. I MTB pláště s většíma špuntama z toho na jaře mají dodrbané figury a fungujou díky zabodaným kamínkům částěčně jako spikery :-).
Pardon, že se vám míchám do diskuze, ale po té poznámce o tmelu v mrazu jsem (hlavně ze své zvědavosti) hodil lahvičku Joe's no flats na 2 hodiny do mrazáku a světe div se, i v těch - 24°C je obsah stále tekutý.
Tekuty != funkcni.
Tak jistě tekutý ještě nemusí znamenat funkční, na druhou stranu tekutost je základní předpoklad pro funkčnost :-)
Jasne. Pro me je to nova informace, netusil jsem, ze zustane tekuty za nizkych teplot, myslel jsem, ze ztuhne.
Já ti rozumím, ale hele mám tady kolegu co stejně jako já jezdí celej rok a ten má nějaký ty Schwalbe Marathon nebo tak něco a přesně nezná defekt
Jenže já defekt taky neznám a jezdím v horším prostředí než on.A jako bonus navíc mi to jede :-)
Opravdu zalezi kde jezdis. Pokud jedes polni cesty, pripadne silnici, ktera je jen posolena, tak gravel plast ok. Pokud jedes po zimnim posypu, kde, alespon v Brne je slozen z 1cm dlouhych ostrych, kaminku, ktery plastem projde jako nuz maslem, tak gravel plast nema sanci a nez dojedes do prace, tak mas plast jak reseto. Vlastni, mnohaleta, zkusenost.
Já ti věřím, ale nechápu to.Si vždycky na tohle co tady píšete vzpomenu když jedu tady po těch šutrech v lese a nemám problém
A to ani nezpomaluju
Ale buď je na tohle člověk smolař, nebo opravdu se okres od okresu liší ostrost šutrů.Jinak si to neumim vysvětlit :-)
Sutry v lese jsou neco jineho nez posyp. Ja jsem celkem tlustej a na gravel plastich co vozim to mohu po sutrech take pustit a valit na plno. Defekt jsem loni nemel zadny. Posyp je ale konecna. Staci se podivat jak jsou posekane trekove plaste po zime, kdy je videt az na kaucukovou vrstvu. Drive jsem bezne tahal z plastu cm ostre kameny, ktere prosly pulkou dovnitr. To fakt nechces resit v mrazu a treba snezeni cestou do prace :-). Tmel to nedava dobre, protoze ta dira je rez a ne kruhova.
Trekove plaste jsou bezdebat horsi v "terenu", jsou v nem mene pohodlne, jsou tezsi a hur jedou. Vsechno pravda. Trekove plaste jsou, ale odolnejsi a maji vysoky najezd (desitky tisic km). Zalezi na kazdem co si vybere za pro nej podstatne vlastnosti. Delaji se i trekove plaste, ktere jsou tak na pul cesty, maji o neco nizsi ochranu, ale jsou lehci a dobre jedou, treba continental travelcontact. V 37mm sirce s kevlar patkou vazi 510g.
Mám taky Marathony a potvrzuju neprustrelnost. Otec meho zete prodaval kola a prislusenstvi i do fabrik a rikal, že tam kde jsou špony, jedině Schwalbe Marathony :-).
Jedine co mi na nich vadi je ten vysoky profil.
Od podzimu do jara vozím obyčejný Schwalbe Rapid Rob. Stojí pár korun, má slušnou odolnost, v marastu jakž takž podrží a navíc když pak člověk nahodí "letní" rychlejší pláště, tak má pocit, že letí :))
Panaracer GravelKing SK nebo by mohl stačit i SS. Já tedy v tomto počasí jezdím hlavně po asfaltu a sem tam lesní cesta (ne bahno) a to dávám na Pirelli Cinturato (28 mm má na 20 mm ráfku 31 mm). Zvažoval jsem i GravelKing Slick, ty na moje účely budou asi také velmi dobré.
Úplně první jsem měl Vittoria Terreno Dry a ty jsem zavrhl. Moc nejely a celkem rychle zmizel ten jemný vzorek. To GKSK je ve výdrži i ve valivém odporu o dost lepší.
Ja uvazoval na silnicnejsi vylety (kdy ovsem nevis, jaka bude cesta, zda to nebude lesni cesta, neboi treba polnacka, protoze mapy, ze...) nahodit na cx prave cinturato v 35mm. Predpokladam, ze i pocitove to pojede lepe nez gravel plaste ze?
Vittorky koukam docela zklamani.
GK SK je guma, kterou ma hrozne lidi rado a me teda vubec nesedla. Resp na asfaltu se dle me chova divne.
Já to neumím moc porovnat, protože GKSK mám na jiných kolech než Cinturato (zimák), plus v zimě mám blatníky. Papírově bude Cinturato rychlejší. Na Cinturato jsem nedávno omylem dal cca 13km terénem, ale bylo to přimrzlé, takže minimum bláta, přežily to :-). Cinturato dělají i ve verzi pro gravel se vzorkem.
Na léto právě plánuji nasadit GKSS a porovnat s GKSK. GKSK jezdí i po asfaltu dobře, jen lehce bzučí a vzorek má neskutečnou výdrž, ještě jsem je nesjel, ale dřív zničil nějakým větším defektem, který pak zlobil. GK dělají ve verzích Plus, kde je lepší ochrana proti defektu, ale jsou o malinko těžší.
O cinturato gravel vim, ale na obycejnem cinturato velo me prave laka teoreticky lepsi odvalovani a vlasnosti spise silnicni gumy.
GK SK jede dobre, ale prijde mi ze to na tom vzorku tak nejak plave zleva doprava a treba na kruhacich se mi zvykaly ty bocni lamely. Hlavne na moji hmotnost byly ty GK takove nepoddajne a tuhe. Kdyz to srovnam s WTB cross boss.
Ano, SK "plave" ty boční lajny to dělaj.Treba taková bílá boční čára na silnici, to je s nima chuťovka
ten Pireli Cinturato mi prijde asi zatím nejvhodnejsí - koukam ze ho maji i v 35mm s tím plošším silničním vzorkem - ideal. Klasickým krosovým těžítkům bych se rad vyhnul. Pak za nima v závěsu Maxis Power Gravel. Tak pokud vás nenapadá silný argument proti, tak mam asi vybrano. Snad jsem četl dobře a eliminoval slepý uličky. Děkuji všem.
Maxis Power Gravel - nemá bto být Michelin?
Berou Pirelli, pane inspektore, na asfaltu budou ochotnější než Micheliny, ty vynikají hlavně mimo asfalt.
samozřejmě to má být ten tlustej paňáček, ráčej prominouti. Jdu objednavat Pirelli
Krosovy plast nemusi byt tezitko, ale samozrejme bude vzdy o neco tezsi nez top gravel plast. Treba continental travel contact vazi v kevlar verzi s sirkou 37mm 510g. Kazdopadne pak poreferuj jak obstalo pres zimu to pirelli.
Tak jsem po pauze nasadil ty Cinturato. Moje první bezduse a navíc vlastnoručně poprvé nasazovány.... A asi se mi to úplně nepovedlo. Na jaký foukate tlak a jak dlouho vám tlak vydrží? Hoďku dvě na vyjížďku to vydrží, ale do druhýho dne ani náhodou.... V lepším případě pokles z 4 na 2 bar.
Tlak drží...pokles třeba z 2,0 na 1,8 během cca dvou týdnů.Nic co by stálo za povšimnutí, občas dofouknu
Takže foukas na 2?
Mám tlustý pneumatiky...u 40 jsem dával okolo třech a kus?..to už si moc nepamatuju.
Jen to ucházení takhle teda neznam
Nektery plaste potrebujou trochu “cucnout” mliko, nez se to ustali. Pokud neni blbe nalepena paska. Ale i ta se po case “ucpe” mlikem.
S 95kg foukam 40mm na 3.5. Do bahna klidne na 3.
+1 Trachto dolej mlíko ventilkem
Podezírám, že je problém někde mezi páskou, patkou a rafkem. Dávám tomu týden vyjížděk na stabilizaci, a pak si dám rozborku. Nevím, jestli má smysl dávat na silnici 35mm víc jak 30-40ml mlíka. Problém bude nejspíš v patkách, že nedoputovaly kam měly. Už to nasazování byl dost porod
To poznas podle prouzku na rafku. Musi byt vsude stejne “vyjetej”, jinak patka neni zacvakla a hrozi, ze to zujes. Pomuze mejdlova voda a cisty ruce ;-)
Vyjeté se zdá stejně, plast nehází ani o milimetr, ale stejně jsem našel mlíko mezi rafkem a pláštěm.
No já už mám Cinturata H 40mm doma v krabici tak mě nestraš :-) 4 Bary mě přijdou docela dost. Nezkoušel jsi to pod vodou jestli to neuchazí kolem ventilku?
Nezkoušel. Ale je to moje první bezduse, možná není páska vždy ideálně vycentrovaná. Při motání jsem měl pocit, ze mohla být o 1mm uzsi. ráfky kde těžko leze patka do drážek.
Z pláště mám dobrý dojem, tusim problém v nedostatečné praxi :-)
Praxí to nebude. Přidej mlíko, jezdi a poctivě dofukuj. Sedne si to.
Tak přední si sedl po 3. vyjížďce a zadní po přemotání pásky si sedl okamzite.