Pláště pro gravel
Vybrali byste si Tufo Speedero jako celoroční plášte? Jezdím vždy kromě sněhu nebo námrazy (což v Praze zase tak často není), skoro pořád na asfaltu, občasné výlety po polňačkách jen za sucha. Jde mi hlavně o podzim, kdy je na zemi mokrý bordel z rozježděného listí. Ještě jsem koukal Pirelli Gravel H. Jsou to dobré volby pro tyhle účely?
Speedero je v bahnu a mokrém terénu velký špatný, stejně tak v klasickém podzimním maglajzu na silnici (vrstva mokrého listí apod.). Čistý mokrý asfalt je bez problémů. Takže za mě celoroční ne, aspoň na přední kolo to chce něco zubatějšího. Osobně jsem Speedera s příchodem podzimu vždycky sundával.
A jak to vidíš s Thunderem? Osobně mě v bahně zatím nepodrželo... :-D
V bahně je na tom Thundero v podstatě stejně jako Speedero, o něco lépe podrží jen v suchém terénu. Prostě do mokrého terénu to chce aspoň na předek Swampero, pokud už chce člověk zůstat věrný stejné značce na předním i zadním kole :)
Swampero- Speedero. :-) Punk kombo co funguje.
Swampero ale asi neplánujou dělat ve 44mm jako Thundero/Speedero?
Tohle jsem zjišťoval někdy začátkem roku a Swampero se prý moc neprodává, takže 44 není v plánu. Ale netuším, jestli se za tu dobu třeba něco nezměnilo :)
Jak se znám, tak by mě někde zadek předběhl... :-D
Bydlím v Polabí jezdím Pirelli Gravel M, který podrží i na písku apod. a jsem s ním velmi spokojen. Pokud bych bydlel v Praze a jezdil primárně asfalt dal bych Gravel H.
Loni v létě jsem nasadil Speedero-Speedero, v listopadu to vyměnil za Swampero-Thundero, od dubna zase dojíždím loňskou letní kombinaci. Až bude po nich, nasadím na větší část roku Thundero-Thundero, to mi přijde jako nejuniverzálnější plášť.
(Na zimu asi zase dopředu vrátím Swampero, ale jen abych ho dojel. Pro běžné použití mi to už přijde zbytečně traktorové, znovu ho kupovat nebudu. Bahno, led a sníh nejezdím.)
Jezdím Thundero Thundero a souhlasím, že je to dobrý univerzál. Jsou chvíle kdy by vzadu mohlo být Speedero, a chvíle kdy by vpředu mohlo být swampero. Ale při všechny ostatní dny je nejuniverzálnější Thundero.