Názor na pláště od specialized ? jaké preferujete univerzální plástě na xc co jedou a podrží i na bahně popřípade jaky na predek a jaky na zadní kolo ?
Plášť co jede na asfaltu a drží na bahně, to je nemožná kombinace.
Ale z vlastní zkušenosti bych doporučil Ground Control na předek a Fast Track na zadek, oboje jsem měl v S-Works verzi a byla to dobrá kombinace, taková jezdivá a na trailu vpohodě.
Dřív jsem vozil na předku The Captain a vzadu Fast Trak. Oboje v S-works. Ten Captain celkem držel, ale asi se už nevyrábí a místo něj bych vzal ten Ground control. Fast Trak jel pěkně, ale dost jsem ho řezal (asi lepší se vyhnout té s-works verzi)....
Jezdíte někdo Maxxis Forekaster? Ten by měl být určen do na agresivní XC, Traily ve vhlkých podmínkách (má velké rozestupy figur). Jinak asi Ikon, nebo X-king.
Jezdím Ground Control na obou kolech. Je to imho nejuniverzálnější plášť. Fast Trak je rychlejší, ale v měkčím terénu má tendenci se špatně čistit s následnou nevyhnutelnou horší trakcí. Zadní plášť ve verzi Control, přední odlehčený S-Works. Vozím je bez duší se Stans Notubes a vše ok.
Budu kupovat nový bezdušový plášť na přední kolo, doposud jsem vozil rocket ron v performance a narazil jsem na ground control 2bliss ready gripton 2.1 za 799 Kč a za ty peníze by mohl být lepší volba než ron v performance. Jezdím takovou celoroční nezávodní xc potulku s asfaltem okolo 50 %, hluboké bahno ne, ale chci něco, co i slušně drží, hlavně s blížícím se podzimem. Vzadu je a bude ralph 2.1 Jít do něj?
Teď jsem nasadil Fast Trak (ve 29er, ten širší, levnější verze) místo širokýho Rona. Vloni jsem přes léto jezdil RaR + TB v 2,1, to taky pěkně jelo, ale chyběla tomu taková ta jistota pod prdelí - občas se to žvejklo a to mi vadilo. FastTrak je trochu těžší, ale jede jak tank - až se od kol práší, drží a ani se nehne :)). Profil má trochu do špičky, není tak kulatý a jede výborně i na tvrdým povrchu včetně asfaltu. nevím co ta s-works verze, tu jsem nebral protože jsem chtěl něco trochu víc odolnýho, všecko bezduše...
Tak první nahozenej. Tyjo fuška jsou výrazně těsnější než ty staré a ta GRID verze je fest tuha na těch patkách při nazouvání.
Tak mám tam 3 bary a šířka je 57,2mm na 25mm ráfku, což je dost málo na 2,35 čekal sem víc, snad se časem roztáhne. Aby odpovídal 2,35 musel by mít 59-60mm
Potřebuju poradit co na přední kolo....Eliminátor nebo Butcher?Teď mám GC a musim ho přehodit na zadní kolo poněvadž FT už mi vzadu nestačí (mokro a už mám zničeny nohy jak mi ustreluje přes mokrý kořeny)
Vzal bych Eleminatora akorát chci pneu co se dobře čistí od bahna, vyhovoval mi starej Mountain King Contik
Nema nekdo zmerene, jak jsou realne siroke ty nove varianty ve velikosti 2.2". Ted mam jeste starsi verzi ground control a fast trak ve velikosti 2.3" a dozadu sednou akorat a sirsi plast tam nedam. Podle toho co se tu pise, tak verze 2.35" jsou uz siroke pres 60mm a to uz je moc.
Ahoj, ozivim vlakno a zeptam se… jezdite nekdo fast treka/renegade 29 ve verzi Sworks? Jedno jakou sirku, jde mi o odolnost. Driv jsem mel sworks (nekolit let zpet) a byl to hrozny papir. Tak by mne zajimalo, jak jsou na tom s odolnosti ted? Pouziti, samo na bezdusich. Diky.
Na Cape Epic jsem viděl na kole zvláštní pneumatiku n zadním kole..... Renegade s rychlou T5 směsí, ale Grid kostrou.... normálně je u grid vždy T7 (má to tak Ground Control třeba)
Už je doma a těším se na léto....pojede a přitom pevna kostra, boky
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Na trailu mám vzadu Ground Control a vepředu Purgatory, na XC vzadu Fast Trak a vepředu Ground Control :-)
no a vcelku spokojenost .-)
Plášť co jede na asfaltu a drží na bahně, to je nemožná kombinace.
Ale z vlastní zkušenosti bych doporučil Ground Control na předek a Fast Track na zadek, oboje jsem měl v S-Works verzi a byla to dobrá kombinace, taková jezdivá a na trailu vpohodě.
Dřív jsem vozil na předku The Captain a vzadu Fast Trak. Oboje v S-works. Ten Captain celkem držel, ale asi se už nevyrábí a místo něj bych vzal ten Ground control. Fast Trak jel pěkně, ale dost jsem ho řezal (asi lepší se vyhnout té s-works verzi)....
Jezdíte někdo Maxxis Forekaster? Ten by měl být určen do na agresivní XC, Traily ve vhlkých podmínkách (má velké rozestupy figur). Jinak asi Ikon, nebo X-king.
vozím fast trak contorly a dobrý,
dokonce i řízlý z boku drží lepidlo a jezdím dál.
nicméně jsem byl pro jistotu koupit náhradu a koukal jsem, že už jsou zase jinak pojmenovaný na rok 2017.
Jezdím Ground Control na obou kolech. Je to imho nejuniverzálnější plášť. Fast Trak je rychlejší, ale v měkčím terénu má tendenci se špatně čistit s následnou nevyhnutelnou horší trakcí. Zadní plášť ve verzi Control, přední odlehčený S-Works. Vozím je bez duší se Stans Notubes a vše ok.
Díky za reakce
A co renegeade dozadu hlavně kvůli tomu že je lehký a ground control dopředu ?
Ahoj, můžete poradit spešlí alternativu k Conti RaceKing 2,2 ProTection?
Jaká je reálná šířka spešlů ve 2,1" rozměru?
Díky
Budu kupovat nový bezdušový plášť na přední kolo, doposud jsem vozil rocket ron v performance a narazil jsem na ground control 2bliss ready gripton 2.1 za 799 Kč a za ty peníze by mohl být lepší volba než ron v performance. Jezdím takovou celoroční nezávodní xc potulku s asfaltem okolo 50 %, hluboké bahno ne, ale chci něco, co i slušně drží, hlavně s blížícím se podzimem. Vzadu je a bude ralph 2.1 Jít do něj?
Teď jsem nasadil Fast Trak (ve 29er, ten širší, levnější verze) místo širokýho Rona. Vloni jsem přes léto jezdil RaR + TB v 2,1, to taky pěkně jelo, ale chyběla tomu taková ta jistota pod prdelí - občas se to žvejklo a to mi vadilo. FastTrak je trochu těžší, ale jede jak tank - až se od kol práší, drží a ani se nehne :)). Profil má trochu do špičky, není tak kulatý a jede výborně i na tvrdým povrchu včetně asfaltu. nevím co ta s-works verze, tu jsem nebral protože jsem chtěl něco trochu víc odolnýho, všecko bezduše...
Dnes dorazily Specialized Fast Trak GRID T7 v 29x2,35
Jeden má 810g druhý 820g vypadají tedy dost solidně oproti předchozí verzi Control která měla v 2,3 nějakých 660g.
Směs se zdá krásně měkká na omak. Dezén cca 3mm
Dnes nebo zítra budu dávat na kolo.
Jezdil někdo tu GRID verzi? Je na cestě pomalejší nebo se rozdíl váhy pozná jen při rozjezdech?
Je to u mne dost proměných, jiný nový dezen, měkčí směs, vyšší váha a zpevnění, bezduše vz latex. Tak sem dost zvědav.
Tak první nahozenej. Tyjo fuška jsou výrazně těsnější než ty staré a ta GRID verze je fest tuha na těch patkách při nazouvání.
Tak mám tam 3 bary a šířka je 57,2mm na 25mm ráfku, což je dost málo na 2,35 čekal sem víc, snad se časem roztáhne. Aby odpovídal 2,35 musel by mít 59-60mm
Starej FT 2,3 má 57 rovných.
Dnes zakoupeny dva pláště Ground Control GRID T7 29x2,35.
Jeden 850g druhý 890g.
Trochu OT, ale tedka jsem koupil butcher 29x2,3 za velmi lidovou cenu v bikomatic. Třeba se to někomu bude hodit :)
Potřebuju poradit co na přední kolo....Eliminátor nebo Butcher?Teď mám GC a musim ho přehodit na zadní kolo poněvadž FT už mi vzadu nestačí (mokro a už mám zničeny nohy jak mi ustreluje přes mokrý kořeny)
Vzal bych Eleminatora akorát chci pneu co se dobře čistí od bahna, vyhovoval mi starej Mountain King Contik
Dik
Nema nekdo zmerene, jak jsou realne siroke ty nove varianty ve velikosti 2.2". Ted mam jeste starsi verzi ground control a fast trak ve velikosti 2.3" a dozadu sednou akorat a sirsi plast tam nedam. Podle toho co se tu pise, tak verze 2.35" jsou uz siroke pres 60mm a to uz je moc.
Ahoj, ozivim vlakno a zeptam se… jezdite nekdo fast treka/renegade 29 ve verzi Sworks? Jedno jakou sirku, jde mi o odolnost. Driv jsem mel sworks (nekolit let zpet) a byl to hrozny papir. Tak by mne zajimalo, jak jsou na tom s odolnosti ted? Pouziti, samo na bezdusich. Diky.
Na Cape Epic jsem viděl na kole zvláštní pneumatiku n zadním kole..... Renegade s rychlou T5 směsí, ale Grid kostrou.... normálně je u grid vždy T7 (má to tak Ground Control třeba)
Už je doma a těším se na léto....pojede a přitom pevna kostra, boky
Setkal jste se někdy s tím, že by vzduch prolínal skrz bočnici u Specialized Purgatory Grid 2Bliss ready T9? Jedná se o fungl nový plášť.