poprvé na SPD
Jak se cvici pady :) ?
Blbe, padá se na kolena a na asfaltu to bolí jak swiňa! Letos
nový SPD 3x nevypl, z toho 2x nic moc ale ten poslední pád stál zato - asfalt, roztrhlí 3/4 kratasě, sedřený koleno fest.
A od těch dob si dávám sakra bacha!/už 600 km bez pádu/ Bez SPD si už jízdu nedovedu představit-SPD navždy.
nesmíš na kolena! chce to (do)lehnout na co největší plochu na bok, prdel, stehno a přilehnout ramenem (potažmo celou paží) a opět na co největší plochu (bacha na klíční kost). prostě se správným způsobem "sbalit"; a hlavně uvolnit svaly. Já se to už naučil, dnes už se ani neoderu (onehdá mi spadl řetěz a to byl takový fofr, že jsem se nestačil ani vycvaknout a už jsem ležel; samozřejmě to bylo u jakéhosi hradu, prvná letošní pěkný den, takže tisíce "kolářů" venku; aspoň bylo nějaká atrakce-senzace)
Vyloženě na kolena nepadám, ale vono dycky trochu zachytne na asfaltě. Nejlíp se padá na polnicích, pěkně do trávy. Jak sem psal začátečnické pády s SPDama jsou už minulosti /vypěstován vypínací reflex/, ted jsou na řadě pády technické. Jak píšeš na co největší plochu, tak to se taky zadařilo, odřený kotník,prdel, loket a naražená kostrč + ruka.