Ahoj, resim na svym Reignovi (2015) prestavbu z 2x10 na 1x11.. Planuju to osadit novou Shimano M8000 radou.
Pokud zvolim 30z prevodnik s 11-42 kazetou, ma nekdo zkusenosti, jestli ty velke prevody, o ktere tim padem prijdu, jsou velkou ztratou a budou mi chybet?
Nejvic toho najezdim asi v Rychlebech, semtam nejaky zavod enduroserie a obcas nejaky bikepark.. na nejake dlouhe "vylety" se nechystam, snad jen obcas.
Aniz bych chtel nejak rejpat, ciste selskym rozumem vzato ti tezko nekdo muze odpovedet. Musis preci vedet sam, jak na tom jsi fyzicky a jaky prevody jsi do ted jezdil. Udelat si tabulku s pomerama pro dvouplacku a jednoplacku, abys to mohl srovnat, snad zvladnes.
Na 29" mam 30x42-10 a je to OK, 32z neušlapu (většina kolem mě jo), ale na 650b to určo ušlapeš :-) při nejhorším vyměníš převodník to není až zase takový problém ne? :-)
Já na 32 vyjedu víc než na dvojpile. Vždycky sem byl vykáklej a řadil nejlehčí do krpálů a pak sem to stejnak nevyjel. Někdy je do stojky lepší dát těžší. Až sem byl překvapenej, jak mi to nevadi.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Aniz bych chtel nejak rejpat, ciste selskym rozumem vzato ti tezko nekdo muze odpovedet. Musis preci vedet sam, jak na tom jsi fyzicky a jaky prevody jsi do ted jezdil. Udelat si tabulku s pomerama pro dvouplacku a jednoplacku, abys to mohl srovnat, snad zvladnes.
Na 29" mam 30x42-10 a je to OK, 32z neušlapu (většina kolem mě jo), ale na 650b to určo ušlapeš :-) při nejhorším vyměníš převodník to není až zase takový problém ne? :-)
Ušlapu to pane Lorenc?
začal bych 32
Spatne si klades otazku.
Chces dolekop.com? potrebujes rychlost to si myslim ze 30:11 ti da asi velice tezko
Chces horekop.com? 30:42 ti musi stacit ne ze ne.
sel bych urco do 32z+
a proc vymyslet neco noveho kdyz uz to existuje: http://gears.mtbcrosscountry.com/
Nebo si pořiď oválný převodník 32z - K čemu je dobrý oválný převodník?
Já na 32 vyjedu víc než na dvojpile. Vždycky sem byl vykáklej a řadil nejlehčí do krpálů a pak sem to stejnak nevyjel. Někdy je do stojky lepší dát těžší. Až sem byl překvapenej, jak mi to nevadi.