RockShox Zeb
Ahoj, mám Zeba RC Select 170mm. Po koupi ihned sundání spodních nohou a namazání vidle. Po třech měsících se sní nemohu domluvit. Jako nová fungovala bezvadně, ale mám pocit jako by byla tvrdá ( jako zbíječka). Odskok i kompres fungují a chod se mění. Když jedu trailem dolů pocitově je vidla strašně tvrdá a dostávám rány do rokou. Sag nastavený na 30%. Foukám 65 psi. Nikde nic neteče. Nemá někdo podobný problém, že by se takhle rapidně změnilo chování vidlice?
jednoho ohnutého :-) lyrika i podobně chovající se Foxku jsem už řešil, vypadá to jako vakl (nebo naopak přiliš těsné tolerance) ve futrech, múže to drhnout pod zátěží
rozhodit úplně celou vidlu, vyndat shaft i patronu, vyčistit pak lehce máznout olejem a zkusit šasi bez patron jak chodí ve futrech jaký je vakl
vyzkoušet zvlášť i charger, když bude venku, takto eliminuješ jednotlivé části
nebo pošli na reklamaci :-)
čím jsi to domazával?
Vidle byla v servise, takže oleje origo. Zkusím zajít za servisákem, ať to rozebere a vyzkoušíme jestli náhodou není někde vakl. Reklamaci bych mohl taky pořešit, ale nechci být teď off než se to vyřeší.
Servis jsi sice udělal, ale co jsi neudělal, je kalibrace futer ve spodních nohách. Téměř žádná vidlice (čest výjimkám) je nemá zkalibrované, a proto drhne. Tohle bych doporučoval udělat jako první, hned při koupi JAKÉKOLIV vidlice, naprosto každému. Ten rozdíl je pak hodně velký. Akorát ne každý servis má sadu na kalibrování k dispozici, je to poměrně drahá věc.
Kalibraci jsem nechal udělat a vidle teď funguje o 100% lépe.
Souhlas, kalibrace a dolití oleje. Většinou jsou ty vidlice docela suché.