Rychlé pneu na MTB 29''
Mate nekdo vyzkousene Hutchinson Skeleton? Zajimava vaha. Nevim ale mezi tim stredovym a bocnim vzorkem je dost mezera..jak se to chova treba na predku pri zataceni.. Na sucho a silnice hledam nahradu za RK RS. :) Jeste lehci pak CST B-Trail, ale tam uz mam obavu z toho stredu s minimalnim vzorkem.. do 600g a rekneme 900 za plast asi nic moc jineho nenajdu. Nebo mate jeste jinej typ pro danou vahu a cenu? ;)
Co Maxxis Aspen? Podobné parametry hmotnost/TPI, cena kolem 900, vzorek asi lépe řešený. Vozím to vzadu (2.1, vpředu Ikon 2.2) - na suchu dobrý, v hlubším štěrku hrabu, na asfaltu hezky odvaluje.
Specialized Renegade, Specialized Fast Track, mrkni na Bikeinn, tam vychází i za tebou požadovaný peníz.
S-Works verze byla tuším cca 920kč.
Ještě jsem se pak díval na Kenda Saber, ten vypadá rychlý a lehučky (na mě tedy asi až moc jemný vzorek, ten bych si dokázal představit spíš na gravelu asi).
Já tyhle CST B-Trail už skoro rok vozím (celoročně cyklostezka do práce, lesní/polní cesty, v zimě led/sníh) a zatím OK, bez jediného defektu. Není to guma do bahna, ale jinak velká spokojenost.
Kluci dík. Dobrý tipy všechno.
- Aspeny jsem měl a přišly mi, že tak pěkně nejedou - srovnáno s RK.
- Spesly by mohly být taky fajn , ale vyjdou si dráž
- Kenda vypadá dobře ale drahá
- U B-Trailů se bojím jen je dát na předek a moc nevím, co by k němu šlo :-) Ale zatím je to asi favorit..cena parádní.
- No a ty Skeletony nemáte nikdo vyzkoušený? Mně to přijde jako takovej kompromis mezi B-Tailem a třeba tím RK (ale ten je mimo rozpočet v Black Chilli směsi). Jenže asi alfa omega bude směs a jak to valí, drží..
Jezdil jsem ty skeletony. Na předku mi v zatáčkách přišel takový nevypočitatelný ale jinak odvaloval slušně. Přešel jsem na icony.
Spešl Renegade ve verzi T5 vychází za 791 kč, 2,35" a 645g...Dopředu bych asi šel do Fast traku a možná do měkčí směsi T7, ale cena je podobná. Naopak docela lowcost pláště ;-)
Přesně tuhle kombinaci - vzadu Renegade Control T5, vpředu Fast Traku Control T7, oboje šířka 2,35" - jsem dal na nové kolo manželce. Zatím můžu soudit jenom vizuálně, protože toho moc ještě nenajela, ale naprosto to splňuje mojí představu o rychlém XC kombu pro povrchy bez bahna.
A můžu se zeptat, kde je mají za tuto cenu? (můžu je vidět?)
Dík.
Tradeinn
Renegade T5 790,-
Fast Trak T7 750,-