Má někdo další zkušenosti s těmito plášti? Zajimalo by mne hlavne porovnani lidi kteří vozili jiné Schwalbe a přešli na tohle. Protože já jsem nadšený a nevím jestli je to jen omezeným srovnáním nebo je to fakt taková pecka
Začal jsem je vozit na mém XC a hodně mi to sedlo. Ty pláště krasne drží, velmi dobře jedou a jsou hodně ale fakt hodně pohodlné.
Po pozitivní zkušenosti na prvním kole jsem to pak přehodil i na druhé kolo.
Předtím jsem vozil už spoustu let Maxxis, vetšinou kombinace Assegai, DHF plus DHR nebo Aggressor. Tohle je prakticky v mnohém lepší nebo srovnatelné.
Zatim pár postřehů.
Tvar pláště je jiny než má Maxxis - jsou stejne široké, ale k tomu mnohem vyšší a i jejich profil je mnohem vic zaoblený. Asi kvůli konstrukci, aby z měkkého pláště nebyla po nasednuti úplná placka.
Krásně drží - ale tady se klidně přiznám že P
předtím jsem sice vozil trojsměs ale většinou ty tvrdší. Zatim mam vsechny plaste v Soft, ještě dělají ultrasoft.
Odvalování - hodně zajimave a hodně záleží na tlaku. Je tam naprosto jasna hranice kdy se z hodně líného pláště začínají odvalovat mnohem rychleji. A ve vysledku jsou v terénu tak rychlé že na mnoha úsecích musim hodne dobržovat. Asi protože je plášť vic v kontaktu se zemi a méně odskakuje. Neni to placebo, bavim se o jizde na notoricky známých úsecích a stejných kolech. Zkoušel jsem dokonce i verzi Albert plus DHR a po přezuti na Albert plus Albert bylo znát zrychleni. Na asfaltu asi lepi trochu vic, ale zajima tohle někoho u podobneho pláště?
Nepropadaji se. Když najdete správný tlak, tak je v nich dobra opora a nežvejkaji se. Ze zadniho kola jsem vyhodil tezkou vložku (Cushcore, nebo jak se jmenovala, prote poradny kus pěny) a nechybi mi. V tomhle je hodne znát když je vzadu Gravity misto Trail verze. Ta trail by vložku snesla u gravity ji nepotřebuji.
Kdyby někoho zajimala váha- Albert Trail je od 1150-1090 gr, gravity je přesně o 200gr víc a pocitově mnohem odolnejsi plášť.
Tlaky - je potreba foukat vic. Ja sel nahoru asi o 10%. Ale u toho zadniho Gravity bez vlozky zase naopak hodne dolů. Ve vysleku mam ted v zadnim o 10% vyssi tlak nez v prednim. Předtim jsem to měl často az o 20%.
Moje přání
doufám že tohle Schwalbe nezařízne.
a doufám v další vzorky. Hodne bych si pral Nobbyho v sirce 2.4, protoze zen Albert se mi sice na Ripleyho vleze, ale jento tak tak, často haze kameny mezi plast a zadni stavbu a v bahně by to byl asi průšvih.
Na zimu možná zkusim dopředu Mary, ale ta je zatim asi jen Gravity a to už by nohlo na mé ježdění byt zbytečné moc. Tak třeba jen Albert Ultra Soft....
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
To je asi brzo, nikde jsem je neviděl skladem.
tak ideálně někdo kdo má přípmé porovnání s předchozím. 30% při stejném tlaku zní zajímavě
Ale bez toho porovnání je to celkem o ničem informace
Amaury Pierron je sponzorovaný od Schwalbe. Jezdil tyto pláště nebo má jen dobrou sezónu?
https://bikerumor.com/review-schwalbe-albert-gravity-trail-radial-mtb-tires-simply-grip-more/
Asi je potřebuju vyzkoušet. A zrovna potřebuju nový přední...
Má někdo další zkušenosti s těmito plášti? Zajimalo by mne hlavne porovnani lidi kteří vozili jiné Schwalbe a přešli na tohle. Protože já jsem nadšený a nevím jestli je to jen omezeným srovnáním nebo je to fakt taková pecka
Začal jsem je vozit na mém XC a hodně mi to sedlo. Ty pláště krasne drží, velmi dobře jedou a jsou hodně ale fakt hodně pohodlné.
Po pozitivní zkušenosti na prvním kole jsem to pak přehodil i na druhé kolo.
Předtím jsem vozil už spoustu let Maxxis, vetšinou kombinace Assegai, DHF plus DHR nebo Aggressor. Tohle je prakticky v mnohém lepší nebo srovnatelné.
Zatim pár postřehů.
Tvar pláště je jiny než má Maxxis - jsou stejne široké, ale k tomu mnohem vyšší a i jejich profil je mnohem vic zaoblený. Asi kvůli konstrukci, aby z měkkého pláště nebyla po nasednuti úplná placka.
Krásně drží - ale tady se klidně přiznám že P
předtím jsem sice vozil trojsměs ale většinou ty tvrdší. Zatim mam vsechny plaste v Soft, ještě dělají ultrasoft.
Odvalování - hodně zajimave a hodně záleží na tlaku. Je tam naprosto jasna hranice kdy se z hodně líného pláště začínají odvalovat mnohem rychleji. A ve vysledku jsou v terénu tak rychlé že na mnoha úsecích musim hodne dobržovat. Asi protože je plášť vic v kontaktu se zemi a méně odskakuje. Neni to placebo, bavim se o jizde na notoricky známých úsecích a stejných kolech. Zkoušel jsem dokonce i verzi Albert plus DHR a po přezuti na Albert plus Albert bylo znát zrychleni. Na asfaltu asi lepi trochu vic, ale zajima tohle někoho u podobneho pláště?
Nepropadaji se. Když najdete správný tlak, tak je v nich dobra opora a nežvejkaji se. Ze zadniho kola jsem vyhodil tezkou vložku (Cushcore, nebo jak se jmenovala, prote poradny kus pěny) a nechybi mi. V tomhle je hodne znát když je vzadu Gravity misto Trail verze. Ta trail by vložku snesla u gravity ji nepotřebuji.
Kdyby někoho zajimala váha- Albert Trail je od 1150-1090 gr, gravity je přesně o 200gr víc a pocitově mnohem odolnejsi plášť.
Tlaky - je potreba foukat vic. Ja sel nahoru asi o 10%. Ale u toho zadniho Gravity bez vlozky zase naopak hodne dolů. Ve vysleku mam ted v zadnim o 10% vyssi tlak nez v prednim. Předtim jsem to měl často az o 20%.
Moje přání
Na zimu možná zkusim dopředu Mary, ale ta je zatim asi jen Gravity a to už by nohlo na mé ježdění byt zbytečné moc. Tak třeba jen Albert Ultra Soft....
Jinak, Specialized začali dělat Butcher ve verzi Radial, ale zatím to nabízí jen u Grid Gravity casingu.