sdílená objednávka EIE carbon II
hoši musím vás varovat, bacha na tomaschek, nic od něj neberte. Ty ráfky jsou strašně návykové, budete chtít další :P
Je to tak :) Dneska dorazily gravelový uhlíky.
Mně rámovka :-)
Já už čekám jen na kliky
Já už jezdím :-D
Pěkný! Jakou to má průchodnost plášťů? Dík
40mm Tufa na 24mm vnitřní šířce ráfku (ARG35TC30H) mají 42mm a není problém.
a to máš který rám, simtě?
CX AC388
Ten je pěkný! Slint! :-)
tvl uz je to tu zas
Fór, ale tady furt někdo pokouší, to je hrozný ;-)
Vpravo nahoře je tlačítko "Blokovat téma".
on ale slintá furt a rád, bláhový by si myslel, že nákupem zápletů to skončí
A ve všech vláknech :-)
Aby jste se nepokáleli! :-P
Kdysi bylo nejhorsi pujcit kolo zene. Aby neoslimejsila trubku...
... Prekonal jsi je. Slinty vsude.
Škoda, že je to tak krátké na reach. Moje stávající kolo je o 30mm delší než největší velikost a baví mě, že se to pak dá i v celkem slušném terénu na gravel dost valit.
ještě koukám, instalaci blatníků asi zvládne pouze gravel rám, co?
Presmykac, fuj :-)
Já na finální řidítka, který už mi Ondra počták veze :) Takže odpoledne snad bude kokpitovka a první metry.
Pěkné, pěkné, jen by to chtělo nějaký barvičky, alespoň odmotat barevnou elektrikářskou páskou :-)
Hele když si to přiblížíš, uvidíš, že jsem již započal :) No a v plánu mám nějaký polepy s pivní tématikou :)
spíš s ***** tématikou, ne? :)
Je potřeba dávat něco na bowden/hadici vedený rámem, aby to nedrnčelo?
AC 388 má naváděcí trubičky v rámu.
Díky Tome
Gravel-X jsem dával návlek, byl to trochu oser, ale mám velká očekávání :) Jsem rád, že stačila pouze jedna a neřešil jsem řazení díky AXS.
Taky budu tahat naštěstí jen hadici od zadní brzdy :-)
Aspoň vím, kam se obrátit pro karbonový CX rámový set :)
Btw. na kolik vyjde takový set?
Umím domluvit přes jejich dodavatele ráfků EIE za 610 dolarů, včetně náhradní patky a bezcelní pošty.
Platba Paypal do EIE.
Takže nějakých 15 tisíc. To je pěkný ;)
Je v tom i vidlice? díky
je ... a hlávko, patky ... fakt moc pěkně udělaný a tahat třeba zadní brzdu, to je fakt radost ... trubička od hlavy až dozadu, jen to tam foukneš a strkáš.
Ta sedlovka je taky nějaká čína?
Canyon za bůra
Škoda. Už jsem měl naději, že to číňan konečně vyrobil za jinou cenu než co stojí teleskopy :)
jo, je to raketa, ale funguje to až překvapivě parádně
Číňan už to taky vyrobil. Moc recenzí jsem k tomu ale nenašel.
TVL, to zase stavíš, aby se to záhy objevilo na bazáru? ;-)
Máš mě přečtenýho :-D
dej vědět, že bych nemusel kdyžtak nic stavět... :-D
Slint
To je AC388? Jaká je to velikost?
:-))
Berete z EIE, já jen poradím jako CZ support značky a domluvím lepší ceny a záruku ;-)
Vyřídím Pretty vaši spokojenost, dělá jí to velkou radost. Všechny vás pozdravuje!
V červenci se možná potkáme na Eurobike a vyloučena není ani exkurze do fabriky :-)
A exkurze u Pretty? :-D
Tak dobry, nejsem prase, ale zdrahal jsem se to tu napsat ;)…
Klidne jsi mohl, Pretty vysila jasny signal! :-)
Ještě že nevyplazla jazyk. To už by bylo jasné ;-)
Mne staci jen naznacit! :-D
To pak hraničí s falešnými očekáváními a následnými nedorozuměními. DominikF by mohl vyprávět :)
ajajaj ta sedla ;o)
Pretty woman tak to souhlasí :)
Si Číňan jednou v příručce "jak obchodovat s Evropany" přečetl, že se zákazníci chovají lépe k ženským, tak vždycky komunikaci vyřizuje ženská, navíc je vždycky ještě hot.
Plus ta jejich vymyslena euroamericka jmena :-).
To jim dávají kvůli nám necinanum. Taky znám a obchodují s Čínou, takže vím jak se nás snaží nalákat na mladé hezké obchodnice.
Sweety Tea
Spolumajitelka
To je fajn že znáš lidi, kteří za tou firmou stojí. Čína tvoří skoro pětinu populace, na každé druhé věci je napsáno made in China a já se snad nikdy s nikým odtamtud nebavil. Zajímalo by mě teda o nich hodně věcí týkající se jejich vztahu k režimu co tam mají, názor běžných lidí na Taiwan apod., ale v tomhle případě by mě zajímalo, jestli tam jsou pro ně kola jen byznys pro bohatý západ nebo jestli k těm kolům mají třeba i nějaký vztah a jezdí na nich i jinak než jako na dopravním prostředku.
Mel jsem nekolik kolegu a obchodnich partneru z Ciny. O rezimu se moc nebavi. Kola tam jsou uplne normalni volnocasova vec jako tady.
Můžu jen podepsat :-)
Přesně tak. O fungování ekonomiky nebo o politice se s nimi bavit nedá. Číňanky jsou trochu víc komunikativní.
Taiwanci nebo Korejci jsou ale mnohem otevřenější.
pred dvaceti lety ve Stuttgartu jsme meli gardenparty a byla tam i Cinanka. Co mi utkvelo v pameti, byla jeji veta "Homosexualitat ist schmutzig". Na tom se neco zmenilo od te doby? :)
Ahoj chlape, omlouvám se za dotaz, ale jak tady v tom vláknu všichni chválí ráfky, chtěl bych od tebe poradit, pokud je to časově možné. Chtěl bych si pořídit nové záplety MTB a všichni odkazují na tebe. Nevím tedy, zda se vejdu do ceny 15t
Poradíš kam kouknout, případně odkaz. Lze to podle toho co jsem zde četl i přes tebe?
Díky za odpověď.
Konkrétní poptávku řeš prosím přes SZ, ale asi Tě zklamu - ani když Ti v EIE zprostředkuju slevu, na 15t není reálné se dostat, když jen 2 slušné ráfky stojí ofiko před slevou okolo 13t (s bezcelní dopravou).
Kdyby se to zapletlo na kulatých drátech Sapim a čínských kopiích rohatkových nábojů DT Swiss, dá se možná dostat na 16t, to je pro lehký EIE karbon okolo 1450 g naprosté dno.
Pár těch nábojů už tady jezdí, tak možná majitelé napíšou první zkušenosti z provozu?
Prosimtě ty DT náby co číňan nabízí v konfigurátoru zapletených kol jsou originál nebo taky nějaký fejk?
Ach jo, teď nevím, jestli to myslíš vážně, nebo si děláš srandu.
Origo
Co myslíš tím naprostý dno?
Že cenu už níž nedostane.
Co je to za náby ty kopie rohatkových DT? V kalkulátoru eie vidím u mtb kol jen DT a Bitex.
Jestli je to, co myslim (Gold ci tak nejak), tak znam uzivatele.
Vydrz nevim.
Ale rve to jak hovado.
Lepší by byly kopie nových Maviců. Ty mají krásnej zvuk, rovnoměrněj. Při otáčení si pořád stejně šebelí. DT má ten zvuk kolísavej.
Já jel tedy jen podle konfigurátoru a mám kvůli 28 drátům Bitex. Snad budu spokojen.
Kolísá kvůli perkám co tlačí rohatky proti sobě, taky mě to trošku štve na zimáku, na kterém i dojíždím do práce. Ale 54z nenamazaná je super zvonek zase :-)
EIE má samozřejmě v konfigurátoru jen značkové náboje. Od Bitexů a Novateců přes DT Swiss, Hope až po Extralite třeba.
Čínské náboje kopírující DT Swiss samozřejmě NEMAJÍ logo DT Swiss a nejsou to tedy fejky. DT Swiss tuším 3 roky zpátky vypršel patent na rohatkový systém, takže jej může dělat kdokoliv.
Ofiko si je tedy v EIE nenakonfigurujete. Ale jelikož Pretty umí sehnat cokoliv z čínského trhu, umí dodat i tyto náby, pokud si to zákazník přeje. Cena oproti stejně těžkým DT Swiss 350/240 je cca čtvrtinová.
Jak je to se spolehlivostí, nemůžu říct, nezkoušel jsem. Ale pár lidí tady z B-F už je provozuje.
EIE sklad :-)
Fake a fake :D
Tome, dokazes Ty anebo nekdo rict, jak je to s ND na ty CN kopie?
Jestli treba pasuji DT rohatky... Kvuli opravam.
Dik
Někde jsem četl, že to jde, ale těch kopií DT bude asi více typů.
Mi se nasadit 18T nepovedlo, nešlo to zavřít.
Dik, to trochu komplikuje :)
Ale vypadají gůt matko :)
To nejsou ony, jiný tvar těla. Nemají hrany u přírub.
Ajo
Beru částečně zpět, jiné tělo mají jen ty první. Druhá fotka asi ano.
Jo ty na 6 děr by mohly sedět na ty viz alík. Ty na centrlock vypadají zase jako tyhle: https://vi.aliexpress.com/item/1005003706317957.html?gatewayAdapt=glo2vnm
Zrovna DT náby jsou za mě nesmrtelné, nevidím důvod na náboji šetřit, ty následky rupnutí mohou být dost fatální.
A navíc ta vyměnitelnost ořechů je u DT naprosto boží vlastnost, tolikrát mě to zachránilo od přeplítání
Take jsem zjistil, ze nema cenu experimentovat a vzit rovnou DT. Mam tu dt onyx z roku 2006. Jezdene na mtb a ted na zimaku. Jjedine co bylo za ty roky potreba jednou vymenit orech, ktery se strhl.
DT 350 fajn, ale mam nove DT180 a tam je to uz trochu problem s vydrzi a orech uz taky kompatibilni neni (EXP).
ale zas je kompatibilní s 240
Jak se to pozná?
Včera jsem hodil ořech EXP i s kazetou ze 180 EXP na staré 240 a vše šlape. Mám se bát?
Ona ta spolehlivost bude přinejmenším stejná, jako třeba u Bitex. Tím spíš, když tam nejsou praporky ale rohatky, který jsou geniálně jednoduchý na běžnou údržbu. Tome napiš mi aspoň, že neumí 28 děr, ať nemám výčitky, že jsem je nezkusil :) Nevěděl jsem o té možnosti.
Mají úplně všechny existující varianty, bohužel :-)))
Tak snad někdy příště :)
Hope a extralite umí v EIE levneji než z Evropy? :)
Možná, či spíše určitě ne levněji, ale nekupuješ od nich holé náby.
Porovnávat musíš celkovou cenu zápletů z EIE se stejnými koly, které na stejných nábách, drátech a ráfcích umíš složit doma.
Mají o dost levnější dráty (CX Ray za 73 Kč a více v Česku mi Pretty nevěří) a hlavně práci. Takže když to sečteš, skládat doma se moc nevyplatí. Jedině že už kvalitní náby máš, pak to dává ekonomicky smysl.
A mohl bys mi na nějaké ze svých zkušeností hodit odkaz?? Jestli budou za 16 to tak nevadí...Jezdím běžné silnice,les, polňačky a párkrát v roce se svezu na lehkém trailu.... Váha/výška 78/174 kolo 10kg
Budu rád za jakoukoliv radu a pomoc s výběrem. Díky.