sdílená objednávka EIE carbon II
Pro zajímavost - jak si vede top TLR silniční plášť Tufo Comtura Prima 28 mm ve srovnání s etalony třídy Conti GP 5000 30 mm a Pirelli P-Zero Race 28 mm.
Reálná šířka 30-31 mm, vyšší odolnost proti defektu, stejné chování za mokra a váha cca 100 g dolů za pár.
Ve valivém odporu rozdíl 1 Watt.
Kluci už druhou sezónu na Primách závodí a jsou spokojení. Conti ani Pirelky nevozili (nesmí) tak nedokáží posoudit nájezd kilometrů. pocitově na tom bude Tufo asi o něco hůř.
Díky za postřeh z praxe, já je určitě vyzkouším.
Jasně, že ve všem být lepší nemůžou, ale ten mix vlastností při výrazně nižší váze mi přijde konkurenceschopný.
Je tam nižší váha, menší tloušťka a o něco vyšší valivý odpor. Pravděpodobně tužší konstrukce. Škoda že není vidět odpor u nižších tlaků, tam bude ten rozdíl ještě větší.
Každopádně velmi dobrý výsledek, až sjedu Pirelli tak jim dám asi šanci.
Ve vláknu o bezduších jsem psal i ty hodnoty pro nižší tlaky, tam u Tufa odpor rychle roste, ale krom Conti to tak mají i jiné značky, myslím že v praxi to nepoznáš. Asi do nich půjdu taky. Jediné co mě odrazuje, že na širším ráfku mají 28 reálně 32mm, coz uz je až moc...
Střední tlak
Tufo Prima 14,4W, Conti 5000S TR 11,2W
Zajímavé také, že bok u Tufa má tloušťku jen 0.55mm (proto ta nízká hmotnost), Conti má 0,9mm. Nicméně hodnocení bočního průrazu má Tufo jen o málo horší než Conti…
Tak 3 W sem 2 W tam a je z toho 20 wattů...
To jsi měl napsat než jsem dostal z Německa zásobu Contiků ;)
Co to je za aplikaci a jak si tam stojí Schwalbe Pro One? A při jaké rychlosti se ten odpor měří?
https://www.bicyclerollingresistance.com/ tam vše najdeš.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41