sdílená objednávka EIE carbon II
ahoj. jsou už nějaké zkušenosti k kolama na lehké xc 30 vnitřní a 24drátu?
Nejsou na to ani moc sériové náby a je to zbytečné za mě.
Pokud už chceš takto lehká kola třeba pro dítě nebo někoho do 60 kg, stačí dát klasiku 28H třeba na Alpinách Hyperlite aero, které teď EIE zařadilo do nabídky, a jsi váhou níž než kombo 24H/CX Ray při podle mě celkově vyšší tuhosti.
Když tam dáš generické kopie DT Swiss náb od EIE, dostaneš se na váhu 180 EXP za poloviční cenu kol.
Ty náby od eie dělají jen v černé anebo i umí nechat raw hliník nebo barevný elox?
Zatím pouze v černé, ale zeptám se.
Tak zatím nemají, ale chtějí barvy rozšířit.
Jako první asi hliník a oilslick.
...i červená by mohla být, proberou to s dodavatelem po dovolené (23.1. - 9.2.)
Super. Díky za info. Dej sem kdyžtak vědět, až to bude oficiálně dostupné. Ať mám o čem přemýšlet:)
Testuješ je i v zimním provozu? Jak jsou na tom s těsněním?
Závodím na nich celou MTB sezonu, i zimní cyklokrosy. Plus tréninky celoročně.
Vzadu jsem měnil na MTB v létě jedno ložisko. Ale mám předprodukční verzi s keramikou, která je jinak jen v road/gravel nábách. Standardní ocelová ložiska by měla na bajku vydržet déle.
Keramiku jsem měnil vzadu i na DT 180 EXP, vydržely jednu MTB sezonu.
Uz to tu zacina byt dlouhe na hledani a na webu to nemaji :-). Maji jednu kvalitativni radu nebo vice rad naboju? Jak se to pohybuje cenove? Daji se u tebe vzit jen naboje?
Mají jeden silniční/gravel a jeden MTB model v běžných variantách parametrů a všechny běžné typy ořechů.
Zatím je nenabízejí přes EIE web v zápletech, kromě objednávek, které dohodím já.
Aktuálně se v EIE dají objednat přes můj kontakt i samostatné náboje. Cena s bezcelní poštou je 170 dolarů za silniční/gravel keramiku a 160 dolarů za MTB s ocelovými ložisky.
link ke stažení katalogu: https://www.uschovna.cz/zasilka/RC4IUJLZ8JJSLDTM-CV4/
...čekám na 2000 a pak to tu refreshnu
V garáži mi leží nevyužité dva páry EIE MTB boost 28H CL.
Naše Berd/EIE záplety nakonec půjdou na Erase náby. Odradila mě úprava klasických přírub proti poškození tkaniček a jejich složitější uchycení.
Pokud by se EIE někomu hodily, napište mi do SZ. Aktuálně pro ně nemám využití.
Zrovna se mi nehodí, ale měl bych obdobný dotaz, možná i pro uživatele - co obnáší a jaká je zkušenost s vlastními silničními náboji EIE? Hlavně teda váha setu s 50mm ráfky s vnější šířkou 30 a co servisovatelnost? Je to třeba na úrovni Novatecu/Bitexu? Na stránkách jsem to asi nenašel. Kdybych jen špatně hledal, lynči jsem otevřen :-) Ď
je to za pár kaček, tak to zkus a uvidíš, když už chceš šetřit, ne?
Oproti nejlevnějším DT 350 je váha setu nižší o cca 100 g.
Na úrovni Carbon-Ti nebo DT 180 EXP.
50 mm ráfky i30 mm na CX-Ray odhaduju na 1350-1500 g podle váhové verze ráfků a materiálu niplů.
Cenově vychází nejlépe hotový záplet z EIE. V něm jsou prakticky zdarma. Stejná konfigurace je o více než 200 dolarů levnější než na DT 350. Což neodpovídá cenovému rozdílu při nákupu sady nábojů EIE ceramic a DT 350. Tam rozdíl přes 5000 korun za pár určitě není.
EIE tyto náby zatím na svém webu nenabízí. Přes mě objednat lze a už celý rok je lidi z tohoto chatu objednávají a provozuji.
Servisovatelnost je určitě lepší než u Novatec/Bitex. Je to generická kopie DT klasického ratchet systemu. Konstrukce a všechna ložiska standardní. Rohatky a ořechy kompatibilní s DT Swiss originály.
Spolehlivost bych hodnotil minimálně na úrovni Bitex/Novatec. Spíše lepší. Paradoxně největší slabinou můžou být keramická ložiska. Kvalitní ocelová klasika okolo 250/kus určitě vydrží déle.
Mně odešla keramika v zadní DT 180 EXP po jedné sezoně. Dal jsem klasiku a od té doby klid.
Díky za hutné informace. Brzy se ozvu :-)
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41