Sedla Selle SMP
taky tak nejak sedlo porad hledam. Mam SMP extra na horakovi, levnejsi model, abych vedel jaky y toho clovek bude mit pocit. Celkem ho na bajku pouzivam a jezdim.sedaci hrany jsku torchu tvrdsi, ale to mi zase tak nevadi. Pir delsim sezeni , kuor do kopce, nei ten ucinke takovy , jako bych si predstavoval, nicmene posun oproti predchozimu sedlu tu je. Kazdoadne bych si potreboval vice vyhrat s nastavenim a chystam se zapujcit dalekko drazsi verzi.
dobrý je se zaměřit na výšku sedla a až potom na jeho sklon. Už jsem to tu psal. Silničáři mne oproti dlouholetýmu zvyku o kterým jsem byl skálopevně přesvědčenej že je dobře, posunuli výrazně dolů a dozadu. Přestal bolet i neosezenej zadek, nebrní prsty atd...
vyrazne dolu a dozadu na horaka nebo silnici, kdyz to byli silnicari?:-) ja mam sedlo na horakovi a tam clovek sedi s daleko vetsim tlakem, diky tomu, ze je vice horizontalne posazen, na rozdil od silnicky..
Tak samo na silnici, ale správnej předozadní i výškovej posed bys měl mít i na bajku :)
teď mne neskutečně sere že na xc zimákovi i na silnici mám jinej posed než na bajku s rovným teleskopem :)
jo, souhlasim, jenze na silnicce jsem daleko vice "odlehcenej" diky vice sportovni posedu nez prave na tom bajku....no, chceto si zkratka hrat s tim nastavovani, coz je tedy trochu opruz..
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41