sedlovka a praskání
Mám uplně stejnej problém na Meridě HFS 3000,už od té doby co jsem ji koupil se při jízdě v sedle ozývají praskavé zvuky,když jedu ze sedla tak to přestane.Je to nezávyslé na tom jestli šlapu nebo ne.Vypadá to taky na sedlovku v sedlové trubce,ale těžko říct zvuky se šíří celým rámem.Vyzkoušel jsem už Xkrát vyčistit a namazat vazelínou jak sedlovku tak sedlovou trubku zevnitř,vyměnil jsem sedlovou objímku,zkoušel jsem i jiné sedlo,čistil jsem zámek sedlovky,dal jsem mezi sedlovku a sedlovou trubku tenký hadřík(tam jsem dočasně pozoroval nepatrné zlepšení,ale fakt jenom nepatrné),přelepil jsem výřez v rámu izolačkou aby se tam nedostával bordel.A vše bez úspěchu!Už sem z toho docela zoufalej.V týdnu ještě zajdu koupit jinou sedlovku,zkusím delší 400mm.Protože jsem zjistil,že sedová trubka má v místě kde jsou přivařené trubky zadní stavby a ta vodorovná trubka větší průměr než nahoře u sedlové objímky.A jestli ani to nepomůže,tak už fakt nevím.
Tak jsem vyměnil,už i sedlovku za 400mm dlouhou a opět bez úspěchu.Křupání je sice takový tlumenější,ale stejně četné…tak a co dál?…Ještě tam zkusím vrazit plíšek z plechovky jak tady někteří radí.
Tak plíšek od plechovky mezi sedlovou trubkou a sedlovkou opět bez úspěchu :-( Tak kua už někdo poraďte co s tím!
Viděl bych to na nové kolo :). Zkoušel jsi vyšpricovat sedlovou trubku zevnitř vodou pod tlakem?
To sem nezkoušel,jenom nechápu jak může voda v rámu odstranit ty praskavý zvuky:-)
Mě taky takhle něco v sedlovce praskalo (pravda, neměnil jsem ji za jinou). Chvilku pomohlo namázaní vazelinou a přetáhnutí olačky přes spoj sedlovka/sedlová trubka, pak se to zase rozpraskalo a vazelína už nepomohla. Zkoušel jsem všecko možné, ale nakonec jsem vzal vapku s nejužší tryskou kterou jsem sehnal a pečlivě s tím vnitřek ostříkal. Od té doby mám už zhruba 1000 km klid. Mám za to, že někde v sedlové trubce bylo „zaseklé“ nějaké zatoulané zrníčko písku nebo něco podobného a to způsobovalo to praskání.
hmm…možný je všecko,až nebudu vědět co dál,tak i tuhle variantu vyzkouším.Já když čistím sedlovou trubku tak se snažím hadr zasunout co nejdál na nějaké násadě,ale je klidně možný,že se tam nějaký zrnko zamáčklo do rámu.