Docela dost jsem doufal, že nová elektrická 105, bude jen přebrandovaná původní Ultegra. Ale stejně to ve výsledku celé zabije aktuální (ne)dostupnost čehokoliv.
Zase neblbnete:) ze ma shimano sady v elektrice neznamena, ze jde svet do prdele:)
Moje zatim dojmy:
Elektrika je spolehliva. Ne 100%, ale to neni ani lanka…
Radi to lip a nemam ve svym okoli nikoho, kdo by po porizeni elektriky sel zpet na lanko (silnice di2, mtb axs).
A trochu si dovolim porovnat s auty. Vzpomente si na hybridy od toyoty. Kdyz byl prvni prius (a ten samy predsudek platil jeste u treti generace), tak spousta clanku a nazoru byla o tom, jak je to novy, neprovereny atd…a dnes je to prokazatelne jeden z nejspolehlivejsich pohonu, co jde koupit.
Má už někdo zkušenost s s nastavením nové di2 12s přes app?
Jaká je pro to třeba aplikace?
Je stále potřeba dokoupit bezdrátovou jednotku? Nebo toto nové di2 už funguje bez ní? Jak dobře, nebo špatně aplikace funguje? A co vše se dá přes app nastavit?
Mám nové kolo s komplet sadou Shimano 105 Di2 2x12. Již od začátku se při jízdě na víceméně hladkém asfaltu, zejména, kdy jsou drobné nerovnosti povrchu rovnoměrně rozloženy, se rozdrnčí (rozvibruje) něco na tlačítkách v pravé páce. Vydává to takový bzučivý zvuk. Když dám prst na tlačítka, tak to přestane. Samozřejmě to nemá na funkci vliv, ale je to nepříjemné neustále poslouchat. Zkoušel jsem, zda není povolen nějaký šroubek, co by mohl způsobit vibrace, ale vše viditelné je utažené.
Nevíte někdo, co by to mohlo způsobovat a jak by se to dalo odstranit?
Mám Di2 105 první rok. Rád bych zkusil full synchro, ale nějak se mi nezdá to defaultní nastavení co je v aplikaci. Tedy že na velkém převodníku to řadí až na předposlení (velký) pastorek. Přijde mi, že tam už se zbytečně křiží řetěz. Je nějaký důvod, proč to má Shimano nastavený defaultně takhle?Jezdíte to někdo takhle? Pokud to máte někdo jinak, prosím, můžete ni sem hodit printscreen? Díky moc!
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Pouze na kotouče,
12-speed,
1 730 GBP / 1 890 $ / 1 869 EUR
Starnu a cim vic cpou vsade mozne elektroniku, tim vic se mi po stare dobe styska.
Docela dost jsem doufal, že nová elektrická 105, bude jen přebrandovaná původní Ultegra. Ale stejně to ve výsledku celé zabije aktuální (ne)dostupnost čehokoliv.
Snazim se mit kolo co nejmene poruchove. Nejsem cilovka pro novou sadu. Mam par kolegu co nejzdi, protoze reklamace Di2
Silniční sady Shimano 12 rychlostní
Člověk aby měl pomalu obavu naklopit kolo na pravou stranu, aby neurval ramínko hazky. Už je skoro až po zem.
Jinak kliky hezké, páky taky. Preferoval bych kazetu 11-30, nebo 11-28 bez klasického shimano 2 zuboveho skoku uprostřed kazety.
Rafkovym brzdam budiž země lehká.
Zatím pouze kompakty v kombinaci s 11-34. Kolik lidí 34-34 využije?
Jsem zvědavý, co to udělá s teď už nižší střední třídou kol okolo 50-70 tisíc. Snad hodně vylepší tiagru.
Zase neblbnete:) ze ma shimano sady v elektrice neznamena, ze jde svet do prdele:)
Moje zatim dojmy:
Elektrika je spolehliva. Ne 100%, ale to neni ani lanka…
Radi to lip a nemam ve svym okoli nikoho, kdo by po porizeni elektriky sel zpet na lanko (silnice di2, mtb axs).
A trochu si dovolim porovnat s auty. Vzpomente si na hybridy od toyoty. Kdyz byl prvni prius (a ten samy predsudek platil jeste u treti generace), tak spousta clanku a nazoru byla o tom, jak je to novy, neprovereny atd…a dnes je to prokazatelne jeden z nejspolehlivejsich pohonu, co jde koupit.
Zkusím toto vlákno.
Má už někdo zkušenost s s nastavením nové di2 12s přes app?
Jaká je pro to třeba aplikace?
Je stále potřeba dokoupit bezdrátovou jednotku? Nebo toto nové di2 už funguje bez ní? Jak dobře, nebo špatně aplikace funguje? A co vše se dá přes app nastavit?
Prosím mám dotaz. Nějak se mi nedaří dohledat, kde se na pákách 105 DI2 12sp stěluje vzdálenost páky od řídítka (reach).
Sorry za lama dotaz, ale jsem v tomhle fakt nový:)
Mám 105 di2.
Stáhl jsem appku E-Tube, zaregistroval se, propojil kolo, updatoval všechny jednotky, který mi to nabízelo.
Ale pokaždý, když znovu spustím apku (obr 1), tak to chce znovu nejdříve napárovat jako nové kolo (obr 2) a pak se to tepve propojí (obr 3).
Propojí se to s kolem pouze tehdy, pokud na přehazce zmáčknu tlačítko tak, že bliká modrá ledka.
A při dalším spuštění apku opět nanovo.
Čekal jsem, že jakmile se to jednou spáruje, tak už si to bude pamatovat.
Dělám něco blbě? Nebo je to standard?
Mám nové kolo s komplet sadou Shimano 105 Di2 2x12. Již od začátku se při jízdě na víceméně hladkém asfaltu, zejména, kdy jsou drobné nerovnosti povrchu rovnoměrně rozloženy, se rozdrnčí (rozvibruje) něco na tlačítkách v pravé páce. Vydává to takový bzučivý zvuk. Když dám prst na tlačítka, tak to přestane. Samozřejmě to nemá na funkci vliv, ale je to nepříjemné neustále poslouchat. Zkoušel jsem, zda není povolen nějaký šroubek, co by mohl způsobit vibrace, ale vše viditelné je utažené.
Nevíte někdo, co by to mohlo způsobovat a jak by se to dalo odstranit?
Mám Di2 105 první rok. Rád bych zkusil full synchro, ale nějak se mi nezdá to defaultní nastavení co je v aplikaci. Tedy že na velkém převodníku to řadí až na předposlení (velký) pastorek. Přijde mi, že tam už se zbytečně křiží řetěz. Je nějaký důvod, proč to má Shimano nastavený defaultně takhle?Jezdíte to někdo takhle? Pokud to máte někdo jinak, prosím, můžete ni sem hodit printscreen? Díky moc!