Mám aktuálně HT s vidlicí RS Judy Silver. Jízdní váha kola je cca.110kg, profil terénu KPŽ, Jizerky, Šumava...žádné vyloženě těžké sjezdové traily ne.
Přemýšlím o níže uvedených vidlicích a je opravdu lepší vzít nohy 35mm místo 32mm. Chápu že silnější budou pevnější a i tlumící patrona bude asi lepší, nicméně jako hobík s nájezdem 4000km a v ne extra těžkém terénu ocením silnější nohy??
Nebo je ještě nějaký rozdíl v uvedených vidlicích, který má na rozhodování vliv?
Nechci rýpat, ale celkem by mne zajímalo, na jaké kolo to chceš osadit. Původně tam byla RS Judy Silver, což je vidle z nejnižších pater a ty tam jdeš nacpat top vidlici za několikanásobek ceny. Jen jestli nestavíš z Trabanta Mercedes ;-)
Tak ano je to hliník od Supa 919, jelikož s rodinou hodím nosič a jedu s brašnou. Nechci tvrdit, že by třeba Reba nestačila (má zase horší tlumení)...Nicméně tak za rok bych rád karbon, tak jsem počítal s tím že ji využiji i potom....
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Jízdní váha kola 110kg je co? Ty a kolo dohromady? V tom případě ano, 35 nohy.
Přesně tak ....já 85 + kolo a batoh....takže spíše 100+
85kg ty
1,7kg 2x velká láhev
0,8kg nářadí
14kg kolo (což je na HT hrozně moc)
=101,5 kg. Tzn. 8,5kg ještě v batohu, to je celkem mazec....
No ale jinak bych vzal taky s 35 nohama. SL bych nechal závoďákům a gramařům.
Přesně tak, tahle otázka by měla být jestli potřebuju Sid SL nebo mi "stačí" klasickej. Neni moc důvodů chtít SL.
Nechci rýpat, ale celkem by mne zajímalo, na jaké kolo to chceš osadit. Původně tam byla RS Judy Silver, což je vidle z nejnižších pater a ty tam jdeš nacpat top vidlici za několikanásobek ceny. Jen jestli nestavíš z Trabanta Mercedes ;-)
Tak ano je to hliník od Supa 919, jelikož s rodinou hodím nosič a jedu s brašnou. Nechci tvrdit, že by třeba Reba nestačila (má zase horší tlumení)...Nicméně tak za rok bych rád karbon, tak jsem počítal s tím že ji využiji i potom....
Možná si rok počkej a kup karbon s novou lepší vidlí. Kupovat samotnou vidli se moc neoplatí resp. v ceně celého kola to vždy vyjde lépe.
Neví někdo jestli a jak lze snížit zdvih u sid select+ 120 ?
Díky
https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/spare-parts/spare-parts-catalog/2024-rockshox-spare-part-catalog.pdf
kratší tyčku pružení?