Silniční bezduše 2
Tak mam za sebou 200 km na Pirelkách,musim konstatovat ze oproti Pro One jsou výrazně pomalejší,do kopce to fakt nejede.
Pohodlí se zdá o něco horší,foukal jsem 5.5/5 na mých 90 kg, na druhou stranu mám z nich takovej jistější pocit v zatáčkách, na štěrku a na mokru je to úplně jinej svět,tam sem se na Schwalbe fakt bál to pustit,tyhle drží jako přilepený, bude to ideální obutí na podzim a jaro.
Asi jsi mohl cekat, ze zavodni guma orientovana na rychlost pojede lip, nez nezavodni guma zamerena na kilometraz a odolnost. :)
Asi tak, i ve srovnání na Rolling Resistence by to vyšlo v laboratorních podmínkách jasně...
Srovnávat Cinturato maximálně tak se Specialized Roubaix, Continental Grand Prix 4 Season...
Já ale nepsal že jsem to nečekal :) Spíš reaguju na to že tu někdo psal když se řešilo Pro One vs One že rozdíl hobík nepozná, pozná a docela dost.
Tak jsem čekal, až napíšeš své dojmy. Já jsem k tomu samému dospěl po zklamání z Sch. Pro One před 2 lety. Moc se to tady nelíbilo, tak jsem rád, že to nebyla jen shoda špatných náhod, ale dospěl k tomu i někdo další. I jízdní vlastnosti jsem u P Cinturato hodnotil stejně. Pro mě ideální obutí na ježdění do práce a po Praze. Hlavně se mi líbí ta jistota na mokru a v zatáčkách. Jezdil jsem 26 i 28mm, ty 28 jsou už opravdu luxusní bačkory.
Mám na dalších kolech obuté Maxxis Padrone TLR, které o dost líp jedou, ale na mokru jsou úplně marné a pak Vittoria Rubino TLR. Ty Vittorky byla chyba. Jedou stejně jako Pirelli, ale jsou mnohem náchylnější na defekt a pocit jistoty na nich chybí.
Kdyz to tak ctu, jsou uz vubec nejake bezproblemove bezdusove plaste???
zajímavé téma, ale nejsem dobrý angličtinář a vlastně nechápu, jaké je rozuzlení tématu :-)
https://cyclingtips.com/2020/09/specialized-and-roval-have-stopped-investing-in-tubulars-heres-why/
Dnes jsme to diskutovali s kamarády. Co vyhovuje Alíkovi na TdF nemusí sedět Pepovi, co jede na kafe do Poděbrad, Spešl není úplně úspěšný na poli TL. Co ale nechápu, že zavrhují i galdy?!
Nezavrhuji nic, jen se v tom placaj z extremu do extremu. To je tak, kdyz chce jedna firma umet vsechno.
Vidim to z toho clanku podobne. A Spesl jsou prebornici v marketingovych kecech, grafech a tabulkach :)
Me se treba na galdach jezdi extremne dobre. A na kole s rafkovyma brzdama si je rozhodne necham. Na planovane diskove kolo nejsem rozhodnuty.
Peclive sleduju odezvy na silnicni bezduse a zatim jsem nenabyl dojmu, ze by existovala bezdusova silnicni pneuamtika, kterou bych chtel jezdit :(
Jinak jeste k te speslacke tabulce,kde bylo uvedeno, jak moc ktera guma drzi. Ja rozhodn preferuju pozvolnejsi a citelnejsi ztratu adheze, klidne o neco drive, nez gumu co dlouho drzi a pak pusti a uz se nechytne.
Holt nejsem sjezdar Alapova formatu :D
V cem nejlepsi? :)
Jenze pro me rolling resistance neni to, co by me zajimalo primarne :)
To bych nevozil Gatorskin galusky :)
Pro me primarni aby to melo jizdni vlastnosti, co mi vyhovuji, pak aby to malo defektilo a pak aby to nebyly uplny kotvy. Ale nejakych 5w valiveho odporu me nezajima.
Mas pravdu, nenavlikam. Dokonce jsem vinen jizdou s rozepnutym dresem, nebo vestou, takze krasny brzdici padak :D
Nojo ale koukam na foto, co ty ochlupene nohy? :D To bude par wattu dolu :)
No, pokud už akceptovala zbytek... :-D
Vzhledem k tomu, ze chlupaty nohy muzou delat klidne 15 W, tak bych to opravdu oholil, kdyz hrotis skinsuit, aero helmu, posed atd. :D
Hmm, zřejmě dobrý oddíl... :)
tak, jasně... kdybys jezdil taková čísla, tak budeš teď asi taky v pyrenejích :)
jen se nedělej. Ty bys utahal i van Aarta :-)
Valivej odpor tubeless plášťů je ale testovanej tubeless, ne? S duší to bude zase o parník horší