"silniční" pláště pro MTB 29
Ahoj. Mám prosbu a nechci zakládat nové vlákno. Na jaře jedu do Alp. Mám horáka 29" kde mám ráfky GRAND HAMMER RMX 622×19 a na nich Schwalbe, Rapid Rob 29×2,25. Jelikož tam budu jesdit jen po silnici, tak bych tam rád obul něco silničního. Půjde do těchto ráfků třeba tohle, Schwalbe Marathon Racer 28" kevlar 40–622. Prosím o radu a nebo doporučení nějakého jiného pláště. Dík, Jirka.
Ano pujde.
Nekdo tu doporucoval Continental CycloCross v kevlaru.
Ty jsou i v šířce 35mm a ve verzích Race (s hrubším vzorkem) a Speed – ty jsou více na asfalt. Reálná hmotnost kolem 350g.
Díky, tuhle informaci jsem potřeboval. Bude to jen po silnici a nechtěl jsem kupovat pláště nablint aby mi šli do ráfků. Ještě jsem někde četl, že může být problém s vyšším huštěním, ale to asi pokud bych přefukoval nad doporučenou hodnotu plášťů. Díky.
Tak obuj rovnou neco silnicniho. Na 19mm rafek jde bez potizi obou standardni 23mm silnicni plast. Silnicni rafky mivaji i 23mm.
Potvrzuji.
Zrovna na Grand Hammerech se silničními plášti Lithion 2 jsem najel cca 800km bez problémů.Foukal jsem na 8 barů.Moje váha je 90kg.Šířka pláště 700×23 na 19mm ráfku je pak 25mm (měřeno šuplerou).
Ze starého krosového kola jsem si udělal fitness a děsně mne to bavilo :-)
Obout něco silničního mě taky napadlo :) ale myslím, že to už by na horáku vypadalo asi dost blbě, i když na ten alpský asfalt by to bylo fajn :)
Blbe bude vypadat i 1.5 slick, to uz je opravdu jedno co tam das. Silnicni plast pojede kazdopadne lip.