SR Suntour XCR
Mám menší problém s touhle vidlicí. Najeto zatím 1200km.
Je normální, že pokud jí uzamknu, tak při jízdě do kopce(i rovinka, mírná nerovnost) mi vidlice sama zajíždí a zůstává v téhle poloze? Není problém jí při locku pomaličku zarazit o 5 a více cm. Pokud lock odemknu, okamžitě se vrací do normálního stavu.
Takže pokud to normální není, uznají mi reklamaci? Dělá to od začátku, kdy jsem jí namontoval na bike.
Díky
Nevím co je to pomaličku ale třeba Epicona když zamknu tak ho taky pomaličku stlačím klidně i o těch 5 cm,dělají to oba Epicony co mám od začátku.Mám i XCR ale asi 2007–8 a ta po zamknutí zůstane v té poloze kde je zamklá a propružuje tak 5mm.
Je to to, co popisuješ u epicona. Následný návrat do normální polohy nastane při otevření locku.
Jedná se o model XCR 2010. U verze 2008 tento problém není. Asi je to nějaká inovace.
Ne,Epicon nejde zamknout v jakémkoliv zdvihu jak XCR,zamčenej prostě jde pomalu stlačit ale vrátí se sám do plného zdvihu,XCR zamkneš třeba stlačenou a tak zůstane dokud neodemkneš,jen na místě lehce propružuje.Asi máš v patroně na pístku špatné těsnění ale nevím jestli jde u XCR patrona rozdělat.Vidlu sice mám ale předělanou na vzduch a je jen jako záložní,ty futra jsou fakt mizerný.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41