Sram GX Eagle no.2
Já vím, že to někde bude a předem se omlouvám, ale nějak se nezadařilo ;-) ....
12ka Sram + Shimano řetěz - fachá bez problému nebo je tam nějaké úskalí? Důvod prostý ... řetěz je levnější a já mám docela velkou spotřebu ;-) ...
z hlediska životnosti uvažuju:
Shimano Deore
Sram NX
Sram GX
Díky ;-) ...
kup si X01 řetěz protože vydrží 2x tolik co GX. Sice oproti GX neušetříš, ale nebudeš ho muset tak často měnit a nestane se ti tak snadno že ho přetáhneš, když např. dojde k nějakýmu většímu opotřebení (bahno, závod písek...)
osobní zkušenost -> GX řetěz mi vydržel 1200km. Poté jsem včas vyměnil, nicméně další GX řetěz už vydržel mnohem míň a když jsem ho po 800 km změřil byl K.O., jediný štěstí bylo že kazeta už stejně byla na výměnu, jinak by se mi to pěkně prodražilo.
Jinak shimano řetěz na tom bude chodit. někdo tvrdí že líp, někdo že hůř. někomu to nesedí na převodník, někomu jo. Můžeš to zkusit ale já k tomu nevidím důvod. X01 řetěz je optimum, GX bláto, XX1 už platíš jen za barvičky
Promyslím to, ale nechce se mi přeplácet u té X01. Problém je, že šlapu silově a defakto šlapu jen kopce nahoru, abych mohl sjet dolů, takže moje ježdění je úplně jiné, než klasika - abych to nepřetáhl, je to nějakých slabých 300km. [Díky "nanukové metodě" jsem najel 600 a od*ebal komplet řetěz i kazetu, sláva tomu ...]. Toť moje zkušenost s GX...
Takže radši častěji měnit levnější řetěz => potřebuju ekonomiku provozu, za zimu toho natočím tréninkově docela dost.
Pokud jezdím jiné disciplíny, tak ano, tam mi řetěz vydrží cca standardně => neřešme ;-) ...
To máš na tu Metu? :)
Hele místní kouzelníci co tvrdí že na ten řetěz najeli 3-5kkm, těm fakt nevěřím, ale z vlastní zkušenosti výdrž X01 je dvojnásobná nebo lépe (při stejným použítí - MTB 250-300vm/10km a cena je přesně dvojnásbná....
jenom pro zajímavost - namotáš metrů ty? 300km na řetěz mi přijde fakt šíleně málo....
(mám v garáži 2 X01 řetězy, na každém natočeno 1100km, vytažení shodně o 0,25% dle měrky unior bez vymezení (nový - 0,25% dle měrky - po 1100km 0,5% dle měrky)
Na GX řetězu jsem měl přes 3k a měrka nezapadla. Teď to jezdí ještě ten řetěz kámoš a nevím jak na tom aktuálně je, ale myslím si, že maximálně na 0.75 zapadne
Mam taky Unior, ziju v domneni, ze bezpecna vymena je na 0.5. (Defakto jezdim jen 12ku pastorek nahoru a pak 3-4-5 pastorek).
Ano, na Metu, metry nevim, musim se mrknout. Je to proste DH kolo bez lanovky. Vyjet/vytlacit nahoru a sjet kopec, zadny vylety, rovinky atp ...
bezpecnou miru vymeny nevim. kazdy tvrdí něco jiného. zvolil jsem metodu točit 5 řetězů, protože nevím čemu věřit.
Měrka Unior(otočná hlavice)pro 12sp hraniční hodnota 0.5%
Ostatní 0.75%
No, prave a 0.5 tam mam docela rychle :/ ... planuju dat 6-8 retezu na 0.5, pak znova tocit na .75 a pokud to pujde tak znovu do 1 ... pak bude hadam mrtve vsechno :) ...
Nebo je ekonomictejsi provoz davat v 0.5 novy retez a stary uz neresit? To ja jen kdyby to mel nekdo vysledovane :)
Je to dost různé.Mnoho lidí jezdí 12sp sady rekreačně,po rovině nebo mírně zvlněný profil.Nepoužívají víc jak 3 nejtěžší převody.Výsledek je,že i při hodnoťě 0.75% jsou tyto pastorky/kateta/KO.
Rozhodující je jak se využívá celý rozsah kazety.
Tvá varianta je snad reálná do 0.75%
Hodnota 1,nevím nevím.Z řetězu bude guma do ,,spoďárů"
No, ja pouzivam taky vice mene z cele kazety celkem 3-4 ... nejvetsi a pak 3-4-5 odspodu, takze tomu nepomaham.
Ok, no, asi to holt prubnu. Protahovat do 0.75 mozna neni vyhra. Popremyslim, jestli po 0.5 nevyhazovat ...
No,je to dopad nových technologoií.
U Sramu se prodraží.
si myslím, že drahý to bude prostě u všeho, co je 1x :-) ... stačí být těžkej a šlapat silově (do kopce to jinak neutáhnu...)
Nu dumal jsem a zkusím to tedy s X01 ... snad to bude slavit úspěch ...
XX1 a X01 retezy maji snad nejvetsi vydrz na trhu aktualne. Taky "sezerou" o par Wattu vic, nez retezy jine, ale na trenink idealni. Ja mam na XC kole zatim prvni X01 retez a ma uz najeto pres 3k a porad drzi. Ono u retezu obecne plati, ze je to cast pohonu, u ktere se nejvic vyplati si priplatit, pokud ti jde o vydrz.