Technické rychlodotazy 5
Ahoj, přestala mi chodit přehazovačka na nejmenší pastorek a někdy už nespadne ani na předposlední, i když je nastavena dobře. O patku jsem určitě nezavadil, jsem si skoro jistý, že je problém někde v lanku a když se podívám zespoda přehazovačky, kde lanko vychází z bovdenu (štelovací koncovky) vypadá to takhle. Je tam drážka (obr.1) a říkám si jestli tam má bejt nebo se to právě vydřelo lankem a proto to nechodí dobře dolu..
Když odpojíš lanko, tak to na nejmenší spadne? Pokud ne, tak patka nebo mechanismus přehazky. Pokud ano, tak lanko, bowden, ten stavěcí šroub .... jestli v něm má být drážka, to nevím, už mám všude elektriku, tak se nemůžu mrknout :-)
Z toho seřizovacího šroubu(adjusteru)by měla vyčuhovat teflonvá trubička pro snížení tření lanka při křížení.
Proc by mela? Zalezi jake koncovky vyrobce pouzil.
Já jí na GRX600 teda měl z fabriky a řekl bych, že s ní je to lepší ... nebo spíš lepší pocit z toho mám :-)
Jo, dobry to je, o tom zadna, ale pravidlo, ze by to vyrobci davali automaticky, to neni.
Výrobce Sh.
Diky za vysvetleni.
Sežeň si seřizovací šroub bez drážky (rozříznutí). Bowden a lanko by se měly občas vyměnit za nové. Jak píše Kouba, pokud to bez lanka chodí dobře, hledej problém tam.
Koncovku s trubičkou ti můžu věnovat a rovnák na patku půjčit. Nebo přijeď na servis k nám :-)